Za peníze z městského fondu životního prostředí upraví školky zahradu i poznají ptáky

Město poskytne příspěvek z Fondu životního prostředí města Plzeň ve výši 92 tisíc korun, za peníze zrealizuje 90. mateřská škola v Západní ulici projekt revitalizace zahrady.

Cílená propagace v Plzni

Konkrétně chce školka za peníze vytvořit zázemí pro pěstitelskou činnost a místo nevyužívaného pískoviště vytvořit přírodní učebnu se sázecími stoly. Dále do terénu zahrady zabuduje nové dětské herní prvky a nový habrový plot.

Ze stejného fondu poskytne město 39 tisíc korun 91. mateřské škole v Jesenické ulici. Školka s 200 dětmi chce peníze použít na vybudování koutku s pozorovatelnou živočichů. „Jedná se o zakrytí koutu v části zahrady palisádou, kam budou vložena okna s akvárii pro umístění drobného hmyzu. Další část projektu se týká řezu keřů a doplnění mulčovací kůry a zeminy,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu a životní prostředí Petr Náhlík. 

Stejně tak město podpoří částkou 9 tisíc korun projekt 27. mateřské školy ve Dvořákově ulici, a to na projekt nazvaný Poznáváme ptačí říši a hmyz. 

Z Fondu životního prostředí města Plzně bude podpořen také projekt Environmentálně od mala předložený Nadačním fondem Zelený poklad, a to částkou 205 tisíc korun. Nadace projekt zaměřila na pracovníky z předškolních zařízení, počítá se čtyřmi vzdělávacími exkurzemi s tématem výchovy k trvalé udržitelnosti, přičemž tři se uskuteční v Bavorsku a jedna v Plzni. Připraveno je dále také pět jednodenních vzdělávacích seminářů.

Zastupitelé také schválili záměr města Plzně na projekt Letničkové výsevy v Plzni, uvolnili na něj 398 tisíc korun. 


Komentáře

  • Před 9 roky

    Dobrý den. Udivilo mě použití fotografie. Jsem autor fotografie a poslal jsem ji před časem jako ilustrační k jinému článku. Čekal bych, že uvedete alespoň zdroj.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.05.2015 07:01



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka