Za vlastnoruční ozdoby si odnesli z pivovaru dárek

Nádvoří Plzeňského Prazdroje zdobí od první adventní neděle pivovarskými bednáři postavený a ozdobený vánoční strom.

Jarní servisní akce AUTO CB

Betlémskou hvězdu a další dekorace z dílny bednářů doplnily rukodělné dřevěné ozdoby těch, kteří přijali bednářskou výzvu, vyrobili vánoční ozdobu a přišli pětadvacetiletý strom dozdobit. Na oplátku si odnesli malý pivní dárek. 

Výsledky řemeslné zdatnosti těch, kteří mají rádi práci se dřevem a plzeňské pivo, zdobí nově vánoční strom na nádvoří Plzeňského Prazdroje. Poděkování za dozdobení krásnými vánočními motivy ze dřeva patří konkrétně Janu Altmanovi z dílny Ipodlak, Jiřímu Němečkovi, Jaroslavovi a Blance Sobotkovým, Vladimíru Markovi a Radislavu Kozlovi z truhlářství Chlumčany. 

„Těší nás zájem těch, kteří odpověděli na výzvu naší bednářské party a přinesli jako dárek vlastnoručně vyrobenou ozdobu. Odezva na výzvu bednářů nás přivedla na myšlenku vytvoření tradice zdobení stromku a výzva bednářů Plzeňského Prazdroje proběhne i v dalším roce. Všichni, kdo milují práci se dřevem tak mají dost času na zhotovení ozdoby pro další rok,“ řekla Jindřiška Eliášková, manažerka rozvoje cestovního ruchu a péče o historické dědictví Plzeňského Prazdroje. 

Připomněla zároveň, že také letošní vánoční strom je darem plzeňskému pivovaru. Pětadvacetiletý stříbrný smrk pochází od čtyřiaosmdesátiletého Jiřího Boudy z Hradčan u Chlumčan, dlouholetého milovníka plzeňského ležáku. „Strom zasadil v revolučním roce 1989, věnoval nám jej symbolicky u příležitosti výročí 25 let, během kterých pivovar urazil ohromný kus cesty, aniž by však měnil cokoliv na jedinečné chuti ležáku, který vaříme již 172 let,“ dodala. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 22.12.2014 17:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka