Začíná Léto v Prazdroji. Středy patří filmům, čtvrtky kapelám

Sérii večerních koncertů pod širým nebem, letní kino, komentované pozorování noční oblohy nebo třeba farmářský trh bude v průběhu prázdnin hostit areál Plzeňského Prazdroje.

Jarní servisní akce AUTO CB

Už ve středu tam totiž začíná v pořadí 12. ročník kulturního programu Léta v Prazdroji, které poběží až do 27. srpna. Návštěvníci uslyší stejně jako v předešlých letech každý čtvrteční večer zajímavé hudební kapely domácí scény. Středy však budou nově patřit filmu nebo pozorování hvězd a milovníky gastronomie zase potěší srpnový farmářský trh. 

Do pivovaru na koncert pod širým nebem nebo na filmové promítání mohou všichni návštěvníci zavítat už od středy 8. července. V rámci programu Léta v Prazdroji 2015 si zdarma užijí celkem 8 večerních open air koncertů a 8 filmových speciálů. V srpnu je navíc čeká kvalitní jídlo s tím nejlepším pivem na trhu lokálních výrobků a potravin. 

V roce Plzně jako Evropského hlavního města kultury čeká návštěvníky za branami Plzeňského Prazdroje výběr té nejlepší české muziky. Každý čtvrteční večer bude hrát vybraná hlavní kapela, před níž vystoupí jedna z mladých českých skupin. Představí se zde zvučná jména domácí scény a kombinace dvojkoncertů slibuje velmi pestrou směs žánrů - rocku, popu, ale třeba i pop-folku či ska. „Léto v Prazdroji už každoročně navštěvují desetitisíce lidí. Jsme rádi, že je plzeňský pivovar nejen velmi oblíbenou destinací turistů, ale že se postupně stává i místem, kam si pravidelně lidé přicházejí vychutnat skvělé pivo a mimořádné hudební zážitky známých kapel i mladých začínajících hudebníků,“ říká Jindřiška Eliášková, manažerka rozvoje cestovního ruchu a péče o historické dědictví Plzeňského Prazdroje. Série koncertů, které se tradičně konají každý čtvrtek od 19:30, začíná 9. července a končí 27. srpna. 

Novinkou letošního pivovarského Léta jsou filmové večery. Každou středu v průběhu prázdnin se budou na nádvoří promítat od 21:15 legendární snímky. „Vstup do letního kina je zdarma, kapacitu má přes 500 míst. Snímky jsme namíchali tak, aby si vybral každý. Návštěvníci se mohou navíc těšit na nevšední občerstvení, vždy tematicky přizpůsobené hranému snímku,“ prozrazuje Tomáš Raboch, vedoucí sekce rozvoje cestovního ruchu a péče o historické dědictví pivovaru. Po promítání bude vždy ještě následovat komentovaná pozorování noční oblohy.

Díky projektu Czech Specials se výborné a zajímavé jídlo od osvědčených lokálních prodejců objeví na nádvoří pivovaru v sobotu 22. srpna. Prázdninový farmářský trh s lokálními potravinami a nefiltrovaným plzeňským ležákem doplní workshopy kuchařů z Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky. Ti na místě předvedou vaření z aktuálních farmářských surovin, které se budou v daný den na tržišti prodávat. Přípravu jídla si budou moci vyzkoušet pod jejich dohledem a v plně vybavených mobilních kuchyních i návštěvníci. Gurmánská letní sobota začne v 8:00 a skončí v 13:00. 

Vstup na všechny akce Léta v Prazdroji 2015 je zdarma. Více informací na www.prazdrojvisit.cz 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 08.07.2015 10:16



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka