Závod Františka Raboně ve Šťáhlavicích u Plzně v sobotu pomůže handicapovaným dětem

Po lesních cestách přírodního parku Kornatický potok se tuto sobotu 29. srpna rozjedou cyklisti a cyklistky v rámci Benefičního cyklistického závodu Františka Raboně 2015.

Jarní servisní akce AUTO CB

Veškeré startovné ze závodu pomůže dennímu stacionáři pro děti s handicapem CENTRUM HÁJEK. K této pomoci se na místě přidá i Nadace ČEZ, která při této příležitosti spustí projekt v oblíbené mobilní aplikaci EPP Pomáhej pohybem, jejíž uživatelé vlastní aktivitou přispívají na dobrou věc. 

Pokud uživatelé aplikace Pomáhej pohybem vysportují pro nově nasazený projekt dostatečný počet bodů, Nadace ČEZ věnuje CENTRU HÁJEK 98 tisíc korun na nákup speciálního přístroje Motomed. „Motomed je v podstatě chytrý elektrický trenažér speciálně uzpůsobený potřebám tělesně postižených dětí. Díky motoru umožňuje simulovat jízdu na kole a střídavý model pohybu potřebný pro pochopení vzorců chůze. Stejné zátěži je na přístroji možné vystavit  i paže,“ vysvětlila Markéta Jungová z CENTRA HÁJEK. Motomed navíc rozpozná zbytkovou fyzickou sílu dítěte, umožní mu její využití aktivním zapojením se do tréninku a zároveň dokáže efektivně eliminovat svalové křeče. „Jedině pravidelným tréninkem může začít ochablé svalstvo handicapovaných dětí znova pracovat a jejich mozek tento pohyb ovládat. Motomed je ozkoušená cesta k prvním vlastním krůčkům dětí,“ dodala Markéta Jungová. 

Šťáhlavickému CENTRU HÁJEK může k dosažení potřebného počtu bodů a nákupu Motomedu pomoci každý uživatel aplikace Pomáhej pohybem třeba hned při sobotním Benefičním závodě Františka Raboně. „Věříme, že v průběhu samotného závodu začnou body pro CENTRUM HÁJEK přibývat závratnou rychlostí. Ze zkušenosti víme, že vydaná energie hřeje všechny sportovce na podobných akcích dvojnásob, když zároveň pomůžou potřebným,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková. 

Body v mobilní aplikaci je možné sbírat kdykoliv i při dalších druzích pohybu, jako například při běhání, lyžování či zdánlivě obyčejné chůzi. Aplikace navíc funguje také jako klasický sporttracker, jenž zaznamenává a generuje statistiky osobních výkonů dle různých hledisek. Přehled všech ukončených i aktuálních projektů, ze kterých si uživatelé v rámci své sportovní podpory mohou vybírat, nabízí speciální microsite www.pomahejpohybem.cz i samotná aplikace ČEZ EPP.

Hlavní cyklistický závod na 50 km startuje ve 12 hodin, na své si však přijdou také rekreační sportovci při zkráceném závodě na 25 km, a děti i handicapovaní cyklisté v rámci desetikilometrové silniční vyjížďky. Svoji účast navíc přislíbily známé osobnosti – hokejisté HC Plzeň Martin Straka, Jan Schleiss a Ján Sýkora, režisér, scénárista a televizní redaktor Václav Chaloupek a paralympijský medailista v plavání Jan Povýšil. Na kratší trati si plánuje zazávodit i samotný pořadatel benefiční akce a zároveň patron dětí z CENTRA HÁJEK, profesionální český silniční cyklista František Raboň. Do závodu je stále možné se hlásit na www.centrumhajek.eu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka