Zbiroh chystá na sobotu největší setkání hasičských tater

V sobotu 5. září 2015 od 10 hodin se v Areálu Hasičského záchranného sboru ČR ve Zbirohu uskuteční již pátý ročník akce s názvem Zbirožské hasičské tatrování.

Jarní servisní akce AUTO CB

V roce 2014 se zúčastnilo této akce přes dva tisíce návštěvníků. Letos, s ohledem na bohatý doprovodný program, bude počet účastníků zcela jistě překonán.

Hlavním úkolem všech návštěvníků akce bude zvolit z téměř čtyřiceti soutěžních nákladních automobilů značky Tatra tu nejhezčí MISS Tatra 2015. Některým soutěžícím je již sice víc než půl století, ale to jim na kráse rozhodně neubírá. Právě naopak.

Druhým úkolem pro všechny návštěvníky bude povzbuzovat posádky vozidel, které se utkají na neoficiálním Mistrovství republiky ve výměně předního kola na vozidle Tatra 148. Podaří se letos překonat rekord z minulého roku, který drží domácí z SDH Zbiroh, jejichž čas byl 4 minuty a sekund? Přijeďte se podívat a fandit.

Posledním úkolem všech návštěvníků Zbirožského hasičského tatrování bude se dobře bavit a užít si pěkný zářijový den. Na programu jsou ukázky zdolání požáru malými i velkými hasiči, vyhodnocení dětské literární a malířské soutěže „Dávají za nás ruku do ohně“ a spousta soutěží o hasičské ceny pro děti i dospělé.  

Na ploše o rozloze 4000 m2 čeká na hasičské nadšence více jak 130 exponátů historické hasičské techniky, z nichž nejstarší pochází už z poloviny 18. století. Návštěvníci mohou zavítat do plně vybaveného krytu, určeného pro nouzové ukrytí obyvatel a do zařízeného podzemního velitelsko-štábního pracoviště v rámci unikátní expozice ochrany obyvatelstva. To, jak vypadá po požáru běžná domácnost, je k vidění v expozici vyšetřovatelů příčin požárů. 

Celý den bude k dobré náladě hrát kapela Bonton Band. Vstup na celou akci je volný. Parkování je možné v areálu, stejně jako možnost zakoupení si občerstvení. 

Pátý ročník Zbirožského hasičského tatrování připravilo občanské sdružení Naše hasičská minulost společně s generálním ředitelstvím HZS ČR.

Adresa akce: Areál Hasičského záchranného sboru ČR, ulice Švabínská 649, Švabín, Zbiroh, okr. Rokycany.

GPS: 49°51’29.34‘‘N 13°45‘7.911‘‘E


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
04.09.2015 14:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka