Zoofanatika 2015

Setkání příznivců zoologických zahrad převážně ze slovanských zemí proběhne v březnu v Plzni

Cílená propagace v Plzni

Při plzeňské zoo se v březnu sejdou zoologičtí nadšenci ze slovanských zemí

2. ročník akce zvané Zoofanatika proběhne 20.-22. března v Zoo Plzeň. Je setkáním pro lidi z České republiky, Polska, Slovenska, ale i dalších zemí, kterým učaroval svět zoologických zahrad. Často navštěvují různé zoo, fotografují, sbírají propagační materiály, zajímají se o rodokmeny, chovy vzácných zvířat, plány a rozvoj expozic, nebo prostě zoo nadstandardně obdivují.

Akce se částečně inspiruje mezinárodní Zoohistorikou, která koluje po velkých evropských zoo, kde má ale hlavní slovo sběratelství. První ročník Zoofanatiky ze odehrál v dubnu 2014 v královédvorské zoo. Velkou roli zde sehrály plánované i neformální besedy a přednášky, návštěva zákulisí nebo symbolická dražba ve prospěch ochrany přírody. Při účasti 40 osob byly hlavními hosty dcera Josefa Vágnera Lenka, chovatel tygrů Ivan Ringel, zoolog Petr Skalka a další. Prezentovalo se i několik dalších českých zoo.

V Plzni přijde slovo na nosorožce indického Marušku, ochranu přírody na Filipínách, blížící se 90. výročí plzeňské zoo. Přijde mj. Václav Chaloupek, dlouholetý pracovník a příznivec plzeňské zoo.
V sobotu dopoledne proběhne mezi účastníky burza propagačních materiálů zoologických zahrad.

Přihlášku a program naleznete např. na http://www.wzd.cz/zoofanatika.htm. nebo https://www.facebook.com/zoofanatika

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka