Akce Kniha ti sluší přípomíná Světový den knihy

Svaz českých knihkupců a nakladatelů letos opět připomene Světový den knihy a autorských práv, který se slaví 23. dubna. Celý týden od 18. dubna jej bude předcházet kampaň Kniha ti sluší, která představí knihu jako součást moderního životního stylu a jeden z neodmyslitelných symbolů plnohodnotného života. Cílem kampaně je podpora a propagace české knižní kultury.

Cílená propagace v Plzni

Svaz českých knihkupců a nakladatelů letos opět připomene Světový den knihy a autorských práv, který se slaví 23. dubna. Celý týden od 18. dubna jej bude předcházet kampaň Kniha ti sluší, která představí knihu jako součást moderního životního stylu a jeden z neodmyslitelných symbolů plnohodnotného života.

Cílem kampaně je podpora a propagace české knižní kultury. Do kampaně se zapojí nakladatelé, autoři, knihkupectví a také knihovny po celé České republice. Projekt se uskuteční pod záštitou ministra kultury Daniela Hermana.

Slogan Kniha ti sluší je heslem dlouhodobé kampaně Svazu českých knihkupů a nakladatelů. Představuje knihu jako moderní, trendy předmět, který díky svému obsahu může být člověku společníkem ve všech životních situacích.

Mám radost, že kampaň má čím dál větší podporu napříč českou společností, a doufám, že toto poselství nakonec zaslechnou nebo uvidí i ti, kteří mají možnost knižní kultuře pomoci prostřednictvím dobře napsaných zákonů,“ říká předseda Svazu českých knihkupců a nakladatelů Martin Vopěnka.

Součástí oslav Světového dne knihy bude tradičně i řada doprovodných akcí. Podrobnější informace se budou postupně objevovat na webových stránkách projektu www.knihatislusi.cz, které budou spuštěny počátkem března 2017.

Mediálními tvářemi kampaně se stali Jan Potměšil, Zdeněk Piškula, a Jana Plodková. Oficiální vizuál kampaně byl nafocen v Knihkupectví K-A-V-K-A. Červenou placku s nápisem Kniha ti sluší si připnou také další dvě desítky známých osobností a přihlásí se tak k tomu, že čtení je nedílnou součástí jejich života.

Mediálními partnery kampaně jsou Právo, Český rozhlas Dvojka a Elle.

Světový den knihy se slaví od roku 1995 pravidelně ve více než sto zemích světa. Světová organizace UNESCO pro něj vybrala 23. duben, kdy zemřeli dva velcí literáti, William Shakespeare a Miguel de Cervantes.

Zaujala vás tato akce? Vyberte si nové knihy v Knihkupectví Fraus Plzeň!

Goethova 8
301 00 Plzeň
tel.: 773770880-1
email: knihkupectvi@fraus.cz
web: www.fraus.cz
facebook: Knihkupectví Fraus na FACEBOOKu

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka