Albánec v Rokycanech postřelil ženu

Policisté pachatele dopadli za necelé dvě hodiny po činu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ve čtvrtek po desáté hodině večer přijal operační důstojník na lince 158 oznámení o střelbě v Rokycanech. Údajně mělo dojít k střelnému poranění ženy v oblasti hlavy. Na místo okamžitě vyjely složky integrovaného záchranného systému. Ženu ve věku 37 let převezli záchranáři do Fakultní nemocnice Plzeň ve vážném stavu. Pachatel z místa utekl.

Na místo byly vyslány všechny síly a prostředky Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Policisté okamžitě zjišťovali veškeré informace vedoucí k pachateli a zahájili ihned pátrání. "Vyžádali jsme si také vrtulník Letecké služby Policie České republiky. Pátralo se nejen v Rokycanech, ale i v okolí. Desítky policistů prohledávaly různá vytipovaná místa a již necelé dvě hodiny po činu se policistům podařilo 43letého cizince zadržet v Plzni na Lochotíně," říká policejní mluvčí.

Podle neoficiálních informací byl zadrženým již dříve soudně trestaný kosovský Albánec Albert Aliu.

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu. Údajným motivem měly být mezilidské vztahy. Zbraň byla nelegálně držená a policisté ji během pátrání nalezli a zajistili.

foto: pčr

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
19.10.2018 16:18



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka