Alfa v pátek uvede slavnostní premiéru Třech siláků na silnici

Pohádkovou komedii pro celou rodinu o tom, že síla není vše a že táhnout za jeden provaz se vyplatí, napsal přímo pro Divadlo Alfa liberecký dramatik Vítek Peřina. S

Cílená propagace v Plzni

Alfou úspěšně spolupracoval už vícekrát, například je autorem her James Blond (premiéra 2009), Otesánek (premiéra 2013) a dalších. I tentokráte se jeho textu ujme kmenový režisér divadla, Tomáš Dvořák.

„Nová inscenace bude ve znamení větru ve vlasech, vůně benzínu a romantiky cestování, takže pro kluky i pro děvčata. A protože jde o pohádkový road muzikálek, nebudou chybět svižné a chytlavé písničky, šmrncnuté šedesátkami i sedmdesátkami,“ říká k premiéře ředitel Divadla Alfa Jakub Hora.

Bratři z nové pohádky Vítka Peřiny jsou sice siláci, svůj život ale tráví doma, u maminky, která se o ně stará – uklízí, pere a báječně vaří. Jenže jednoho dne jí dojde trpělivost a pošle je do světa na zkušenou. „A jak už to tak v pohádkách bývá, napekla jim máma na cestu buchty a dala jim také několik rad. Nejdůležitější byla samozřejmě rada třetí a poslední: ‚Nezapomeňte, že nejsilnější budete pouze tehdy, když své síly spojíte!‘ Jenže právě tuhle radu tři bratři nejspíše na odchodu neslyšeli, anebo jí neporozuměli. Protože sotva paty z domu vytáhli, okamžitě se každý vydal jiným směrem. Trvalo pak ještě nějaký čas, než se jejich cesty opět spojily a oni konečně pochopili, že společně se to lépe táhne,“ prozrazuje k ději pohádky Tři bratři na silnici její autor Vítek Peřina. Tři siláci jsou nejen tři bratři, ale také motorkáři, kteří se po jevišti Divadla Alfa prohánějí na loutkových motocyklech.

Role siláků byly napsány na tělo hercům Martinu Bartůškovi, Petru Borovskému a Josefu Jelínkovi. V dalších rolích se představí Martina Hartmannová, Jakub Hora, Robert Kroupar, Radka Mašková, Marie Mrázková a Petr Vydarený.

Inscenace je určena divákům od 6 let.

„Pohádková komedie o tom, že síla není vše a že táhnout za jeden provaz se vyplatí.“

režie: Tomáš Dvořák
výprava: Ivan Nesveda
hudba: Petr Vydarený
dramaturgie: Petra Kosová

česká premiéra v pondělí 22. května v 9:00
slavnostní večerní premiéra v pátek 26. května v 18:00
Divadlo ALFA, Rokycanská 7, Plzeň

Premiéry sezóny 2016/17
Na sezónu 2016/17 připravilo Divadlo ALFA celkem čtyři premiéry. První byla v říjnu Cesta do středu Země (sopouchem Milešovky), ve které ožívá svět Julese Verna i Karla Zemana.
V prosinci se na jevišti představili Kosprd a Telecí, dva malí hrdinové oblíbené knihy spisovatelky Evy Papouškové. V únoru Alfa představila svůj současný pohled na klasické dílo Gabriely Preissové Gazdina roba a poslední premiérou sezóny je v květnu pohádka Tři siláci na silnici.

Vstupenky
je možné zakoupit ve všech prodejních místech systému Plzeňská vstupenka a také přímo v pokladně Divadla ALFA, otevírací doba: PO - PÁ 8.00 - 15:30 hod.
Pokladna Divadla ALFA je také otevřená vždy 1 hodinu před představením.

Vstupenka do Divadla ALFA platí jako jízdenka MHD v Plzni - jednu hodinu před a jednu hodinu po představení!


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka