Alpinum klub opět chystá na květen do Plzně výstavu skalniček i květin

Tak jako v minulých letech se mohou v počátečních dnech května Plzeňané i návštěvníci Plzně těšit na výstavu skalniček, květin a okrasných dřevin.

Cílená propagace v Plzni

Pořádá ji Alpinum klub Plzeň, z.s. na zahradě gymnázia na Mikulášském náměstí. Na tomto místě se jarní výstavy konají již od roku 1978. Samotná výstava i prodej s ní spojený se setkávají se značným ohlasem veřejnosti.

Návštěvníci zde mohou spatřit nejen běžné rostliny z trvalé výsadby, ale i četné vzácné exponáty rostlin, zapůjčené pro tuto příležitost členy klubu. Velký zájem je i o prodej rostlin. Je to dáno jak zajímavým sortimentem prodávaných rostlin, tak i nízkými cenami, kterým nemohou konkurovat žádné z profesionálních zahradnických podniků v blízkém i vzdálenějším okolí. Důvodem je skutečnost, že prodávající členové Alpinum klubu pěstují rostliny pro radost a teprve v druhé řadě pro výdělek.

Výstava s názvem Jaro v alpinu 2018 se uskuteční od 3. do 11. května. Otevřeno bude denně od 9. do 19. hodin, vstup 30,- Kč, v sobotu 12. 5. pak bude otevřen jen prodej do 12 hodin a vstup do prodeje bude tento den zdarma.

Podrobnosti na http://skalnicky-plzen.cz/

Komentáře

  • Před 5 roky

    Tradice výstav skalniček na tomto místě je daleko starší. Na gymnázium jsem končil v r.1969 (SVVŠ), ředitelem byl vynikající botanik prof. František Belšán. Původem pocházel z Volduch u Rokycan, bydlel v Rokycanech. Výstavy skalniček v letech mého studia v zahradě nejen organizoval, ale také zásoboval vzácnými rostlinami od Zbirožského potoka, kde měl chatu (před Kalousovým mlýnem).

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka