Ambito Orchestr zahajuje sezónu

Orchestr plzeňské Základní umělecké školy v Sokolovské ulici čeká v letošním roce řada vystoupení, přičemž hned to první bude soutěžní. 26. března se Ambito Orchestr představí v Krajském kole soutěže orchestrů v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Historie Ambito Orchestru se začala psát v roce 2007, kdy na Základní umělecké škole v Sokolovské ulici vznikla malá 7členná kapela s netradičním názvem „Pogrejvačka“. Díky nadšení a vytrvalosti zanedlouhlo vzniklo první CD s názvem „Pogrejvali Pogrejvači“. Repertoár byl složen především z písní české dechové hudby a kapela vystupovala převážně pro starší publikum nejen.

Postupem let se začal hudební soubor rozšiřovat a z původních sedmi členů se na podzim roku 2014 rozrostl do podoby velkého orchestru vedeného Janem Podroužkem, který při plné síle čítá 48 muzikantů. Tato velká proměna s sebou přinesla řadu změn. Mezi ně patří mimo jiné i možnost přípravy rozmanitějšího repertoáru, který není zaměřen pouze na jeden hudební styl, ale je možné realizovat skladby napříč všemi hudebními žánry. 

S proměnou obsazení a repertoáru přišla i změna názvu souboru. Z původní „Pogrejvačky“ vznikl již zmíněný „Ambito Orchestr“ (Ambito=melodie). Pod tímto názvem vystoupil orchestr poprvé 10. května 2015.

Program koncertů 2017:

  • 26.3. Krajské kolo soutěže orchestrů, Plzeň

  • 18.4., Park U Bazénu, Plzeň-Lochotín, od 17 hod.

  • 20.5., DOZP, Horní Bříza, od 15 hod.

  • 27.5., Koncert pod lípami, Trnová, od 15 hod.

  • 4.6., Nedělní matiné, Dům hudby, Plzeň, od 10,30 hod.

  • 9. - 11.6., Mezinárodní festival orchestrů Thum, Německo

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka