Američtí veteráni mají svůj památník v Horníčkově zahradě

V pondělí 7. května navštívili váleční veteráni George Thompson, Earl Ingram a James Duncan také Úřad městského obvodu Plzeň 3.

Cílená propagace v Plzni

Jako každý rok je pozvalo vedení centrálního obvodu - starosta Radislav Neubauer a místostarostové Radoslav Škarda a David Procházka. Oproti minulému roku, kdy setkání provázel déšť, bylo hezké slunečné počasí, které jen umocnilo krásnou a velice přátelskou atmosféru.

"Jsme rádi, že se s Vámi můžeme opět setkat, protože jako Plzeňané stále cítíme velkou vděčnost a chováme Vás v úctě. Jsme šťastni, že se opět shledáváme s bojovníky, které do našeho města přivedl legendární velitel generál George Smith Patton," pronesl úvodem starosta obvodu Radislav Neubauer, který spolu s vedením plzeňského centrálního obvodu pozval americké hosty do Horníčkovy zahrady ke stromu, který společnými silami zasadili v zahradě Miroslava Horníčka před čtyřmi lety a kde na ně čekalo milé překvapení.

„Přemýšleli jsme, jakým vhodným způsobem uctít všechny válečné americké veterány, kteří přinesli tolik očekávanou svobodu do našich domovů a napadlo nás nechat postavit menší pomník podobný památníku „Díky Ameriko!“ a jako materiál využít žulu z původních pylonů“, informuje David Procházka, místostarosta plzeňského centrálního obvodu.

Během odpoledne pak nastal další významný okamžik, kdy vedení obvodu předalo veteránům symbolickou miniaturu pylonu „Díky Ameriko!“ rovněž vyrobenou ze žuly z původních pylonů. Za přítomné veterány s dojetím v hlase promluvil George Thompson, který v závěru svého poděkování řekl: „ Budeme je ochraňovat do konce svých životů…“

Vedení obvodu ocenilo miniaturou pylonu i práci patronky veteránů Patricie Kraftové, která se přes šestnáct let pečlivě stará o americké pamětníky a jejich rodiny během pobytu v Plzni.

"Pevně doufáme, že se zase za rok uvidíme. Jsme hrdi, že nás veteráni navštěvují a nikdy nezapomeneme na to, co pro nás za cenu nasazení vlastních životů udělali," řekl Radoslav Škarda, I. místostarosta MO Plzeň 3.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka