Archiv zpráv - leden 2006 - Plzeň, Plzeňský kraj

Foto: Škoda Alliance chce zakázku za miliardy eur
Představitelé českých firem sdružených pod názvem ŠKODA ALLIANCE podávají ve středu 1. února v Sofii podrobnou nabídku na získání zakázky na dostavbu dvou bloků bulharské jaderné elektrárny Belene, tzv. „na klíč“.

Foto: Panasonic bude přibírat zaměstnance
V plzeňském Panasonicu lidé strach o práci nemají. Narozdíl od problémového LG Phillips v Hranicích na Moravě bude Panasonic další zaměstnance přibírat.


Foto: Viktoria deklasovala Jihlavu
Fotbalisté Plzně se při návratu ze Slovenska zastavili k přípravnému utkání v Jihlavě. A nastříleli tam pět gólů

Foto: Romové pálili sedačky z aut
K ohlášenému požáru v ulici Mexiko v Nýřanech, kde se nacházejí rómské domy, vyjížděli v prvních minutách dnešního dne místní profesionální hasiči.

Foto: Celníci loni zabavili 380 tisíc pirátských nosičů
Při víkendové akci na tržnici Svatá Kateřiina (u dálnice na Rozvadov) zabavili celníci 5. 624 kusů DVD a CD nosičů. Jejich prodejem by trhovci podle mluvčí celníků Jitky Blahutové utržili kolem 1,5 až 2 miliony korun.

Foto: Další odchod - Michal Straka
Čtyřiatřicetiletý útočník hokejové Plzně dohraje sezonu ve finském Lukko Rauma

Foto: V Plzni stoupl počet úvěrových podvodů
V loňském roce zavedli policisté v Plzni do statistiky celkem 253 trestných činů kvalifikovaných jako úvěrový podvod. V porovnání s rokem 2004, kdy bylo vyšetřováno 127 případů, je to přibližně dvakrát více.

Foto: Na automatech si dokáže nastavit výhru
Policisté z obvodního oddělení Plzeň-střed mají co do činění s člověkem, který se zřejmě dobře vyzná ve výherních automatech.

Foto: Hasiči sundavali sníh ze střechy
Sněhový převis ze střechy rodinného domu v ulici V Řezné v Železné Rudě za pomoci autožebříku odstraňovali místní poloprofesionální hasiči.

Foto: V bytě na Klatovské praskl radiátor
K prasklému radiátoru v bytě ve třetím nadzemním podlaží domu č.p. 202B na Klatovské třídě v Plzni vyjížděli včera profesionální hasiči ze stanic Košutka a Pobřežní.

Foto: Počítač vrátila, obvinění se ale nevyhnula
Od třetího ledna pátrali plzeňští policisté po pachateli, který odcizil z bytu v Kollárově ulici notebook. Přenosný počítač se ztratil v době od silvestrovského odpoledne do novoročního dopoledne ze stolu v kuchyni.

Foto: Seděl na patníku a dostal nakládačku
Nový pracovní týden nezačal šťastně pro 31letého muže z Plzně, který si v pondělí převzal z rukou policejního komisaře plzeňské služby kriminální policie a vyšetřování usnesení o zahájení trestního stíhání pro trestné činy ublížení na zdraví a výtržn

Foto: Z betonárky ukradli počítač, fax a telefon
NEPOMUK - Do betonárky v Nepomuku na jižním Plzeňsku se vloupal zatím neznámý zloděj.

Foto: Mílař Šneberger vynechá halovou sezonu
Atlet z Dobřan u Plzně má zánět Achillovy šlachy, soustředí se až na venkovní mistrovství Evropy ve švédském Göteborgu.

Foto: Manžela bodla nožem a praštila sklenicí
KARLOVY VARY - V Janáčkově ulici v Karlových Varech napadla dvaačtyřicetiletá žena s nožem v ruce svého o šest let mladšího manžela.

Foto: Policisté chytili lupiče z Chebu
CHEB - Od prvního lednového dne letošního roku vyšetřovali policisté v Chebu případ loupežného přepadení třicetiletého občana Rakouska, kterého dva muži připravili o platební kartu a další věci.

Foto: Žena si vymyslela přepadení u vlaku
TACHOV - V noci na pondělí mělo dojít v Nádražní ulici v Tachově v kolejišti vlakového nádraží k napadení sedmatřicetileté ženy neznámým pachatelem.

Foto: Hasiči zkontrolují v kraji padesátku střech
Hasiči dnes začínají s kontrolou střech na halách a velkých budovách. V Plzeňském kraji mají vytipovánu padesátku budov.

Foto: Agresivní pacient napadl záchranáře
Další velmi špatnou zkušenost s agresivním pacientem mají zdravotníci – tentokrát z oblastního střediska v Sokolově. Napadl je opilý pacient.

Foto: Smetanovské dny v Plzni odstartovaly
Festival 26. Smetanovské dny letos zahájí zcela v duchu světových oslav výročí W. A. Mozarta.
První festivalový týden začal v pondělí 30. 1. přednáškou, která odkryla tajemství cesty hudebního badatele Andrease Kröpera po stopách záhadné Mozarto

Foto: Na barmana v Sušici mířil lupič pistolí
Na náměstí Svobody v Sušici na Klatovsku se v pondělí, sedmdesát minut po půlnoci objevil v místním baru neznámý muž a se střelnou zbraní v ruce donutil číšníka, aby mu vydal z uzamčené pokladničky částku 26 900 korun.

Foto: Prazdroj loni prodal více piva
Celkový prodej značek Plzeňského Prazdroje, přední české pivovarnické společnosti, dosáhl v kalendářním roce 2005 doma i v zahraničí 10,2 milionu hektolitrů, což je meziroční nárůst 5 procent.

Foto: Hasiči na Šumavě sundavali rampouchy
Hasiči měli o víkendu na Šumavě plno práce s odstraňováním nebezpečných rampouchů a padlých stromů.

Foto: Do Švédska odchází i Trnka
Kapitán hokejové Plzně posílí Leksand, poslední celek nejvyšší švédské soutěže. V baráži se utká i s "Moravcovým" Malmö.

Foto: Traktor se nevešel pod rokycanský most
K úniku oleje po nedělní dopravní nehodě, srážce traktoru – bagru TEREX FERMEC a Škody Fabie, v ulici Josefa Růžičky, u zimního stadionu, v Rokycanech vyjížděli místní profesionální hasiči.

Foto: Auto skončilo u Šťáhlav na střeše
Zranění jedné osoby si vyžádala nedělní dopravní nehoda osobního automobilu před obcí Šťáhlavy. K vozidlu převrácenému na střechu vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Slovany.

Foto: Za prostitutkami přijede gynekolog
Prostitutky na západě Čech budou přenášet méně pohlavních chorob. Ještě letos totiž začne sedmdesát nočních klubů v příhraničí objíždět sanitka s bezplatnou gynekologickou ordinací.

Foto: Nehoda v Tachově: Jeden zraněný
K dopravní nehodě dvou osobních automobilů Nissan 4 x 4 a Škoda Felície na světelné křižovatce v ulici T.G. Masaryka v Tachově vyjížděli v sobotu místní profesionální hasiči.

Foto: Na domu v Chotěšově vzplál komín
K požáru komínového tělesa na rodinném domku v Chotěšově č.p. 40 vyjížděli v neděli profesionální hasiči ze Sušice. Požár komína uhasili hasiči suchým pískem, který poskytl majitel domku.

Foto: Moravec odchází za Štěpánkem do Švédska
Hokejová Plzeň uvolňuje z kádru nejdražší hráče. Moravec jde do druholigového Malmö, Trnka jedná s Leksandem. A Málek zvažuje nabídku Ústí n. Labem.

Foto: V Plzni u Boleváku hořel záchod
Škodu předběžně vyčíslenou na 20 tisíc korun způsobil sobotní požár ekologického, mobilního WC na panelové cestě mezi velkým a malým boleveckým rybníkem v Plzni.

Foto: Žhář zapálil auta v Plzenci a Stříbře
Za pátek a sobotu shořela v kraji dvě auta, která zapálil žhář.

Foto: Západočeši stále víc využívají hypoték
Portfolio hypotečních úvěrů GE Money Bank v západočeském regionu k 31. prosinci 2005 dosáhlo 1 307 hypoték v celkovém objemu 1006 milionů Kč, což představuje meziroční zvýšení počtu o 32,8 % a meziroční zvýšení objemu o 40,9 %.

Foto: Plzeňák si půjčil auto, už ho ale nevrátil
Policisté z obvodního oddělení Plzeň - Slovany prošetřují okolnosti případu, který prozatím kvalifikovali jako trestný čin neoprávněné užívání cizí věci.

Foto: Na Špičáku se dnes vážně zranil lyžař
Dnes, krátce po půl dvanácté, došlo v šumavském areálu Špičák k vážnému úrazu lyžaře. Sedmatřicetiletému muži se vypnulo vázání, vyletěl ze sjezdovky do lesa a narazil hlavou do stromu.

Foto: V charitní ubytovně zmlátil spolubydlící
Do problémů se zákonem se dostal čtyřiatřicetiletý Plzeňan, který v druhé polovině loňského září napadl své dva spolunocležníky.

Foto: Host přišel pro kávu a plnou kasírtašku
Na policisty se včera obrátil muž, který letos oslavil své třiatřicáté narozeniny. Oznámil, že do podniku v Houškově ulici v Plzni, kde pracuje jako barman, přišel včera krátce po půl čtvrté nad ránem muž a požádal ho, aby mu uvařil kávu.

Foto: Dnes začíná počítačová konference
Ode dneška do pátku pořádá katedra informatiky Fakulty aplikovaných věd tradiční 14. mezinárodní konferenci o počítačové grafice, vizualizaci a počítačovém vidění WSCG´2006.

Foto: Na služebně skončil po třech dnech
V pátek jsme vás informovali o případech, které má podle všeho na svědomí třiadvacetiletý Plzeňan.

Foto: Do cizího domu šel s kradenými klíči
Smůlu měl v neděli muž, který má své trvalé bydliště nahlášené na severu Plzeňska. Plzeňští policisté ho na ulici odhalili bezprostředně poté, co se vloupal do bytu v Zahradní ulici v Plzni.

Foto: Řidič zemřel po nárazu do zastávky
CHEB - Na silnici z Chebu do Mariánských Lázní došlo v neděli, kolem půl osmé ráno k tragické dopravní nehodě. Sedmašedesátiletý řidič osobního automobilu Škoda Fabia z Chebu vyjel z nezjištěných příčin mimo silnici, kde narazil do přístřešku autobus

Foto: Lupiči šli na cizince s květináči
CHEB - Zatím neznámí pachatelé napadli v baru v Evropské ulici v Chebu tři cizince z Ruska a Ukrajiny. Zaútočili květináči a židlemi a během napadení jim ukradlipeníze a mobilní telefon.

Foto: V Lesné hořel telefonní sloup
LESNÁ - V Lesné na Tachovsku došlo v neděli, hodinu po půlnoci k požáru sloupu telekomunikačního vedení, který hořel v horní čtvrtině.

Foto: Grogy u sjezdovky mají správnou míru
Prodavači v bufetech u sjezdovek lyžaře nešidí. Tuto dobrou zprávu oznámili pracovníci České obchodní inspekce, kteří vyrazili na kontrolu lyžařských středisek v Krušných horách a na Šumavě.


Foto: Plzeň derby nezvládla, prohrála 3:4
Hokejisté Lasselsbergeru podlehli v 45. kole extraligy Karlovým Varům. Hosté vstřelili čtyři góly už v první třetině.

Foto: Viktoria na Slovensku dvakrát vyhrála
Plzeňští fotbalisté porazili na soustředění Inter Bratislava i Ružomberok, v pondělí se utkají s Jihlavou.

Foto: Němec domů autem z Plzně neodjede
PLZEŇ-MĚSTO - V sobotu mezi devatenáctou a jednadvacátou hodinou zmizelo zaparkované vozidlo VW Passat s německou poznávací značkou.

Foto: Řidič v Ostrově srazil osmiletou holčičku
KARLOVARSKO - V Lidické ulici v Ostrově včera v půl šesté večer přecházela 8-letá dívka vozovku ve chvíli, kdy tudy projíždělo zatím nezjištěné vozidlo.

Foto: Beňovy dnes hostí rallyshow modelů aut
Beňovy na Klatovsku dnes hostí rallyshow modelů aut. Jde o první zimní závod modelů řízených rádiem.

Foto: Pálili CD a DVD, hrozí jim vězení
KARLOVARSKO - Karlovarští policisté zahájili proti 41-letému muži z Jáchymova a 42-letému muži z Ostrova trestní stíhání pro spáchání trestného činu porušování autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi, spáchané formou

Foto: Ukradl kartu a vybral padesát tisíc
PLZEŇ-SEVER - Policisté z Obvodního oddělení policie v Kralovicích ve spolupráci s kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování prošetřují případ trestného činu krádeže platební karty v jednočinném souběhu s trestným činem porušování domovního s

Foto: Žhář ve Stříbře zapálil auto
TACHOVSKO - Včera ve večerních hodinách došlo k požáru osobního automobilu VW Golf, které bylo zaparkováno v Máchově ulici ve Stříbře.

Foto: Na Sokolovsku umrzla žena v maringotce
Lidé v Bukovanech na Sokolovsku našli dnes ráno v maringotce u hřbitova mrtvou ženu; večer popíjela s přítelem a pak zřejmě umrzla.

Foto: Plzeň v přestřelce v Litvínově neuspěla
Boj o naději postupu do play-off hokejisté Lasselsbergeru nezvládli. Ve 44. kole extraligy podlehli v Litvínově 4:5, rozhodující gól dostali 46 vteřin před koncem.

Foto: Plzeň našla další bič na prostitutky
Město Plzeň našlo bič na prostitutky. Protože ministerstvo vnitra chce zrušit současnou vyhlášku zakazující pouliční prostituci ve městě, zastupitelé schválili novou, téměř stejnou.

Foto: Řidič boural u Domažlic a ujel
Včera ráno, deset minut před půl osmou, došlo k dopravní nehodě na křižovatce silnice druhé třídy a místní komunikace mezi obcemi H. Týn a Domažlice.

Foto: Obránce Špaček jde do Edmontonu
Bývalého beka hokejové Plzně, který se chystá na olympijské hry v Turíně, vyměnilo Chicago za finského útočníka Tonyho Salmelainena

Foto: Sklad v Dolním Rychnově zůstal prázdný
DOLNÍ RYCHNOV – V obci Dolní Rychnov na Sokolovsku došlo v noci na čtvrtek k vloupání do budovy skladu v objektu jedné místní firmy.

Foto: V ocelokolně v Plané hořel nakladač
K požáru nakladače v ocelokolně V Plané, Karlín č.p. 15, majitel f. BENAZ a.s., vyjížděli dnes po druhé hodině ranní profesionální hasiči z Tachova a dobrovolní hasiči z Plané.

Foto: Hasiči zachránili srnku z ledu
K záchraně srny, která se nacházela na ledě na řece Mži poblíž ulice Prokopa Velikého v Tachově vyjížděli místní profesionální hasiči. Srna se nehýbala.

Foto: Nepřišla k soudu a má obvinění
Včera si usnesení o zahájení trestního stíhání převzala dvaačtyřicetiletá žena z Plzně. Čelí obvinění z trestného činu kvalifikovaného jako pohrdání soudem.

Foto: Nehoda na Valše: Dva zranění
Dvě zraněné osoby si vyžádala dopravní nehoda dvou osobních automobilů v Dobřanské ulici před Penzionem Valcha. V době příjezdu profesionálních hasičů ze stanice Pobřežní byly zraněné osoby v péči ZZS.

Foto: Dělník padl na sklo a vážně se pořezal
KARLOVY VARY – Ve čtvrtek krátce po sedmé hodině ráno došlo v budově vojenského objektu Sachrův dvůr I. v Karlových Varech při bouracích pracích k pracovníku úrazu jednačtyřicetiletého muže.

Foto: Přestože byla v podmínce, kradla
Do problémů se zákonem se tento týden v úterý dostala dvaadvacetiletá dívka z Plzně. V podvečer zašla do hypermarketu v Plzni na Slovanech.

Foto: Z trestu se nepoučil, asi ho čeká další
V prosinci roku 2003 odsoudil soudce Okresního soudu Plzeň - město dnes třiadvacetiletého muže z Plzně pro trestný čin loupeže k trestu odnětí svobody na dva roky se zkušební dobou do 30. června 2007.

Foto: Skladník se dobře a zdarma oblékl
Po šestiměsíčním pátrání a důsledném prošetřování policisté přišli na to, kdo patrně stojí za krádeží sportovního oblečení ve skladu v Plzni na Borech.

Foto: Z kamionu na křižovatce vypadl kus ledu
V Plzni se málem stala dopravní nehoda. Řidič kamiónu ostře odbočoval na křižovatce a v té chvíli se z plachty jeho návěsu uvolnil kus ledu, který spadl na vozovku.

Foto: Mladík v Plzni vyráběl a prodával pervitin
Včera si třiadvacetiletý muž z jihu Plzeňska z rukou plzeňského policejního komisaře osobně převzal usnesení o zahájení trestního stíhání. Čelí obvinění z pokračujícího trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů.

Foto: Otec půjčil synovi klíče a našel vybílený byt
Padesátiletý otec půjčil svému synovi klíče od svého bytu v plzeňské Guldenerově ulici. Později zjistil, že se mu pravděpodobně v noci z pondělka (23. ledna) na úterý (24. ledna) z bytu ztratilo oblečení a další věci.

Foto: Žádal o práci a přitom možná kradl
Policisté z obvodního oddělení Plzeň - střed šetří od včerejšího odpoledne případ, který kvalifikovali jako trestný čin krádeže. Obrátila se na ně dívka, která oznámila, že se z kanceláře v Bendově ulici v Plzni někdy během dne ztratil notebook.

Foto: Opilec chtěl nakazit zdravotníky žloutenkou
Obvinění z trestných činů ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, šíření nakažlivé choroby a výtržnictví čelí sedmadvacetiletý muž, který má své trvalé bydliště nahlášené na Domažlicku.

Foto: Policie hledá svědky dálniční nehody
V pondělí 23. ledna 2006 v 18.55 hod. došlo na 65,171 km dálnice D 5 ve směru jízdy na Rozvadov k dopravní nehodě nákladní soupravy zn. Mercedes a osobního vozidla Opel Omega.

Foto: Plzeň bude hostit počítačovou konferenci
Ve dnech 30. ledna – 3. února 2006 se v Plzni koná již tradiční 14. mezinárodní konference o počítačové grafice, vizualizaci dat a počítačovém vidění na Západočeské univerzitě (ZČU) v Plzni v areálu Bory za účasti expertů z celého světa a pod záštito

Foto: Cheban chtěl zabít Vietnamce za barem
CHEB – Pro trestný čin vraždy ve stádiu pokusu zahájili kriminalisté trestní stíhání proti šestatřicetiletému muži z Chebu.

Foto: V Doubravce vzplál nad ránem kontejner
Škodu předběžně odhadnutou na tisíc korun způsobil požár plastového kontejneru na papír v Těšínské ulici v Plzni.

Foto: Promrzlý bezdomovec se nadýchal kouře
K požáru přístřešku bezdomovce v ulici Na Roudné v Plzni vyjížděli po druhé hodině ranní profesionální hasiči ze stanice Košutka.

Foto: Nehoda u Kolince: Zraněná řidička
K dopravní nehodě osobního automobilu Opel Vectra mezi obcemi Kolinec a Puchverk vyjížděli profesionální hasiči ze Sušice. Vozidlo dostalo patrně smyk a sjelo do příkopu.

Foto: V Chlistově večer shořela stodola
K požáru stodoly o rozměru 10 x 20 metrů a přístřešku 3 x 3 metry v obci Chlistov č.p. 29 vyjížděli před osmnáctou hodinou profesionální hasiči z Klatov a dobrovolní hasiči z obcí Luby, Chlistov a Kolinec.

Foto: Fotbalová Viktoria odjela na Slovensko
Plzeňský kouč Michálek před začátkem soustředění zúžil kádr, nevešli se do něj Parlásek, Vaněček a Jiří Šíma.

Foto: Škoda Kovárny získala miliony na vzdělání
Společnost ŠKODA, KOVÁRNY, Plzeň, s.r.o., člen konsorcia ŠKODA STEEL, realizuje v roce 2006 dva vzdělávací projekty spolufinancované z Evropských sociálních fondů a z veřejných zdrojů ČR.

Foto: Na Otavě v Horažďovicích přimrzla kachna
K přimrzlé kachně v řece Otavě u ulice Nábřežní v Horažďovicích vyjížděli místní profesionální hasiči.

Foto: Kamion narazil do fordu, který vezl fiat
K původně ohlášené dopravní nehodě kamionu na 140. km dálnice D5, úsek Svatá Kateřina – Mlýnec, ve směru na Plzeň, vyjížděli včera před půlnocí profesionální hasiči z Tachova.

Foto: V Tachově hořel opuštěný dům
K požáru domu určeného k demolici v ulici Míru č.p. 427 v Tachově vyjížděli včera po dvaadvacáté hodině profesionální hasiči z Tachova.

Foto: Prodavač sebral tržbu i zboží
Do křížku se zákonem se dostal mladík z Plzně, kterému bylo v prosince loňského roku teprve 19 let.

Foto: Ukradená převodovka skončila ve šrotu
Od dvacátého ledna pátrali plzeňští policisté po pachatelích, kteří kradli v objektu v Červeném Hrádku.

Foto: Na nádraží sexuálně obtěžoval dívku
Pouze několik hodin pátrali plzeňští kriminalisté po pachateli, který se nedokázal ovládnout a v pondělí po ránu sexuálně obtěžoval mladou dívku.

Foto: Policie šetří smrt dvoudenního chlapečka
Od začátku tohoto týdne plzeňští kriminalisté prošetřují okolnosti úmrtí novorozence ve Fakultní nemocnici v Plzni na Borech. Chlapeček, který se narodil ve čtvrtek 19. ledna, zemřel v sobotu na neonatologickém oddělení této nemocnice.

Foto: Cestující zemřel při jízdě vlakem
ROKYCANSKO – V úterý v noci došlo za jízdy vlaku mezi železničními stanicemi Mýto a Rokycany k náhlému úmrtí šestašedesátiletého cestujícího. Muž do osobní vlakové soupravy nastoupil v Mýtě a posadil se.

Foto: Budětickou smíšenku vykradl zloděj
BUDĚTICE – V obci Budětice na Klatovsku došlo v době z úterý na středu k vloupání do prodejny smíšeného zboží. Policisté z OOP v Horažďovicích při hlídkové službě zjistili, že jsou u obchodu vypáčeny vchodové dveře, ale pachatel již na místě nebyl.

Foto: Kuchařka pyká za požár v restauraci
STŘÍBRO – Pro trestný čin obecného ohrožení zahájili tachovští policisté trestní stíhání proti dvaatřicetileté ženě z Tachovska. Obviněná v listopadu loňského roku v kuchyni jedné restaurace ve Stříbře ponechala na zapnutém plynovém sporáku pánev s o

Foto: Hyundai zmizel od ostrovské školky
OSTROV – Pouhých pět minut stačilo v úterý odpoledne neznámému pachateli k tomu, aby v Ostrově na Karlovarsku vykradl zaparkovaný osobní automobil zn. Hyundai.

Foto: Řidič kamionu nacouval do světla
Včera odpoledne, ve tři čtvrtě na tři, došlo k dopravní nehodě na účelové komunikaci v prostoru čerpací stanice na Folmavě. 40-letý řidič nákladního vozidla SCANIA s návěsem Schmitz couval a nacouval do ocelového sloupu veřejného osvětlení u okraje

Foto: Ranní bouračku muž nepřežil
Dnes krátce před půl třetí hodinou ráno vyjížděla posádka RLP z Toužimi k dopravní nehodě osobního auta s nákladním. Ta se stala na silnici z Karlových Varů do Prahy u odbočky na obec Skřípová.

Foto: Hokejisté Plzně podlehli doma Slavii
Lasselsberger vedl v utkání 43. kola extraligy na Pražany už 2:0, jenže ve druhé části Málek třikrát inkasoval a tým nakonec podlehl 3:4

Foto: Dům ještě nestojí, už ho ale vykradli
KARLOVY VARY – V Karlových Varech ve Vřídelní ulici se neznámý pachatel vloupal do rozestavěného domu.

Foto: Podplatit policisty se šoférům nepodařilo
LOKET – Pro trestné činy podplácení a výtržnictví zahájili policisté trestní stíhání proti dvěma mužům ze Sokolovska.

Foto: Zlynčovali nevinného, teď budou pykat
Brát zákon do svých rukou se nevyplácí. Důkazem může být případ, který řeší plzeňská policie. Policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování v těchto dnech zahájil trestní stíhání dvou mužů ve věku 34 a 40 let z Plzně.

Foto: Jménem manžela si vzala auto na leasing
Zajímavý případ se dostal na stůl plzeňským kriminalistům. V těchto dnech si od nich převzala usnesení o zahájení trestního stíhání 32letá žena z Plzně, která je podezřelá ze spáchání trestného činu podvodu.

Foto: Ve zdravotnickém zařízení ukradl monitor
Do křížku se zákonem se dostal 26letý muž z Plzně. Dlužno dodat, není to poprvé. V pondělí 23. ledna mu policisté z obvodního oddělení Plzeň-střed sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Foto: Důchodkyně naletěla a přišla o 70 tisíc
Vláda vydala nařízení a důchodcům je vyplácen finanční příspěvek na krytí zvýšených nákladů na elektrickou energii.

Foto: Barteska prodloužil smlouvu v Plzni
Kapitán fotbalové Viktorie zůstane na západě Čech až do června příštího roku

Foto: Napadl přítelkyni a skončil na záchytce
V pondělí chvíli před devatenáctou hodinou volala na tísňovou linku Policie České republiky 30letá žena, aby oznámila, že ji napadl její přítel.

Foto: V Horšovském Týně mají novou cisternu
Nové vozidlo CAS 24 Renault Middlum 4 x 4, které bylo postaveno ve firmě THT Polička, slavnostně převzali v sobotu 21. ledna 2006 v 10.00 hodin dobrovolní hasiči z Horšovského Týna.

Foto: V Bezdružicích hořela kotelna
K dýmu vycházejícímu ze sklepa domu na náměstí Kryštofa Haranta v Bezdružicích č.p. 16 vyjížděli profesionální hasiči z Tachova a Stříbra a dobrovolní hasiči z Konstantinových Lázní.

Foto: Audina zůstala na střeše rybníka v Ošelíně
K osobnímu automobilu AUDI A3, které skončilo na střeše na zamrzlém rybníku u obce Ošelín, vyjížděli profesionální hasiči z Tachova a ze Stříbra.

Foto: Ryby v Českém údolí asi zabil kormorán
K ohlášeným mrtvým rybám v nádrži České údolí v Plzni, pod novým mostem, vyjížděli se člunem dnes po osmé hodině ranní profesionální hasiči ze stanice Pobřežní. Na místě hasiči nalezli si 50 mrtvých ryb. Podle všeho je mají na svědomí kormoráni.

Foto: Popeláři skončili u Rejštejna pod strání
K převrácenému popelářskému vozu pod strání mezi Rejštejnem a Radešovem vyjížděli včera profesionální hasiči z Klatov a dobrovolní hasiči ze Sušice.

Foto: Na dálnici boural opel s kamionem
Zranění jedné osoby si včera vyžádala dopravní nehoda, srážka osobního automobilu Opel Omega, s alternativním pohonem na LPG, s kamionem Mercedes Benz Actros, firma Šmidberský Transport a.s., na 64. km dálnice D5, úsek Rokycany – Ejpovice, ve směru n

Foto: V Českém údolí plavaly mrtvé ryby
K ohlášeným mrtvým rybám v nádrži České údolí v Plzni, pod novým mostem, vyjížděli se člunem dnes po osmé hodině ranní profesionální hasiči ze stanice Pobřežní. Na místě hasiči nalezli si 50 mrtvých ryb.

Foto: Hasiči shazovali sníh ze střech
Sněhové a ledové převisy ze střechy rekreačního zařízení Karlov v Hartmanících č.p. 159 pomocí autožebříku likvidovali profesionální hasiči ze Sušice.

Foto: Místo televize se žena kouká na obvinění
Do problémů se zákonem se v těchto dnech dostala padesátiletá žena z Plzně. V březnu roku 2004 uzavřela prostřednictvím jedné plzeňské prodejny s peněžním ústavem úvěrovou smlouvu na nákup barevné televize za bezmála šest tisíc korun.

Foto: V Domažlicích boural opilý šofér
V neděli po desáté hodině dopoledne vyjížděli dopravní policisté k nehodě dvou osobních vozidel v Masarykově ulici v Domažlicích.

Foto: Řidička nelegálně vozila Indy do Německa
Včera krátce po půlnoci přijelo na hraniční přechod v Pavlově Studenci směrem do Německa osobní vozidlo značky Mazda 626.

Foto: Sud s naftou zloději do auta nenaložili
Včerejšího dne v nočních hodinách si hlídka cizinecké a pohraniční policie z Folmavy všimla v rámci běžného výkonu služby podezřelých okolností u jedné z firem v obci Maxov.

Foto: Viktorii posílí dva Sparťani
Plzeňský prvoligový klub získal na hostování záložníka Honku a brankáře Bičíka

Foto: Exekuce odhalila cizí platební karty
Obvinění z pokračujícího trestného činu kvalifikovaného jako neoprávněné užívání platební karty čelí od minulého čtvrtka (19. ledna) devětačtyřicetiletý Plzeňan.

Foto: Lidé padají na namrzlých chodnících
Karlovarští zdravotníci od rána ošetřují úrazy spojené s pády na ledě.

Foto: Na Horské Kvildě naměřili rekord -30° C !
Tuhý mráz lyžařům na Šumavě nevadí. I při teplotách kolem patnácti stupňů pod nulou se mnozí nadšenci vydali do běžeckých stop.


Foto: Žárlivec vyhrožoval třem lidem najednou
Případ, jehož začátek se datuje k loňskému červnu, prošetřují policisté z plzeňské služby kriminální policie a vyšetřování.

Foto: Zasáhl jako svědek a inkasoval rány
Dne 19. listopadu krátce před šestnáctou hodinou došlo na plzeňské Vejprnické ulici k dopravní nehodě. Na nedaleké tramvajové zastávce sledoval průběh událostí dnes čtyřiačtyřicetiletý svědek z Plzně.

Foto: Opilec v obchodě kradl a ještě nadával
Do nákupního střediska v Plzni na Borech přišel v sobotu krátce před šestnáctou hodinou osmnáctiletý mladík.

Foto: Vietnamci v Chebu zapíchli nůž do zad
Krátce před půl pátou dnes ráno vyjela posádka RLP (rychlé lékařské pomoci) na služebnu Městské policie v Chebu.

Foto: V Mariánkách řádil vykradač aut
MARIÁNSKÉ LÁZNĚ – ÚŠOVICE – Na parkovištích před dvěma penziony v Mariánských Lázních Úšovicích došlo v noci na neděli k vloupání do vozidel Seat Toledo a VW Transporter.

Foto: Kvůli mrazu přibyla práce záchrance
Díky mrazivému počasí posledních dní přibylo úrazů spojených s pády na ledu. Nejrušněji mělo včera během dne oblastní středisko záchranné služby v Chebu.

Foto: Soused napadl souseda kladivem
STRÁŽ – V obci Stráž na Tachovsku došlo v neděli odpoledne k napadení devětačtyřicetiletého místního muže. Přímo před vraty jeho domu ho povalil na zem sedmačtyřicetiletý, rovněž místní, muž a několikrát jej udeřil kladivem.

Foto: Střelec z Třemošné spáchal sebevraždu
Policisté dnes dopoledne našli tělo sedmatřicetiletého Jaromíra Nováka, který včera večer postřelil taxikáře a lehce zranil dalšího člověka.

Foto: V Plasích dnes hořel rodinný domek
K požáru jednopodlažního rodinného domu v obci Plasy vyjížděli dnes (23.1.2006) před sedmou hodinou ranní profesionální hasiči z Plas a dobrovolní hasiči z Kaznějova.

Foto: Hasiči ráno vyprošťovali zraněného z auta
K dopravní nehodě, srážce osobního automobilu Peugeot 306 s kamionem SCANIA, na 115 km dálnice D5, ve směru na Rozvadov, vyjížděli dnes (23.1.2006) po šesté hodině ranní profesionální hasiči z Tachova a Stříbra.

Foto: Vlak na Sokolovsku srazil chlapce
V neděli krátce před 18-tou hodinou vyjížděla sokolovská posádka rychlé lékařské pomoci na železniční trať mezi Sokolovem a Citicemi. Vlak zde srazil 14-ti letého chlapce.

Foto: Plzeň bude hostit hokejbalové mistrovství světa
Světový šampionát se v České republice uskuteční v roce 2009. Bude se hrát v plzeňské ČEZ Aréně

Foto: Dostal smyk na silnici z Chebu do Mariánek
CHEB - Včera krátce po sedmé hodině ranní havaroval třiatřicetiletý řidič osobního automobilu BMW, který jel po silnici I/21 z Chebu na Mariánské Lázně.

Foto: Ve Zruči vykradl zloděj dům
PLZEŇ-SEVER - V pátek se mezi osmnáctou a devatenáctou hodinou vloupal neznámý pachatel v obci Zruč-Senec na severním Plzeňsku do rodinného domu.

Foto: V pondělí zahajuje velké letecké cvičení
V těchto dnech se připravuje společné cvičení Letecké pátrací a záchranné služby Armády ČR a leteckých záchranářů HZS Plzeňského kraje zaměřené na záchranu osob z těžko přístupných a zasněžených terénů na Šumavě za pomoci vrtulníku.

Foto: Házenkáři v Plzni rozdrtili Makedonii
Česká reprezentace vyhrála předkvalifikační skupinu o postup na mistrovství světa v Německu, při únorovém losu se dozví soupeře do play-off.

Foto: Viktoria remizovala s Příbramí
V přípravném duelu na příbramské umělé trávě se už v prvním poločase zraníl plzeňský navrátilec Vlček. Má výron.

Foto: V noci shořel dům v Boněnově
TACHOV - Včera krátce před jedenadvacátou hodinou začala hořet střecha rodinného domu v Boněnově na Tachovsku.

Foto: Další ročník krajské Stavby roku byl vyhlášen
Pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje a primátora města Plzně je vyhlášen další, v pořadí již 3. ročník soutěže „Stavba roku Plzeňského kraje“ .

Foto: Žena se prokazovala kradenými doklady
Včera policisté z plzeňské služby kriminální policie a vyšetřování podali státnímu zástupci návrh na podání obžaloby na třiadvacetiletou ženu z Plzně.

Foto: Sebral notebooky, pak prášek na prádlo
Plzeňští kriminalisté jedenáctého ledna zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého Plzeňana. Zjistili, že vloni patnáctého prosince navštívil nákupní středisko na Borských polích.

Foto: Plzeňák se neštítil vydírat členy rodiny
Tento týden ve středu navštívil mladík svoji 79letou babičku. Začal jí vyhrožovat, aby mu vydala peníze, jinak že ji zmlátí. Pokračoval, že pro ni zavolá sanitku a nechá ji odvézt do blázince.

Foto: Při nehodě narazil do betonových bloků
Spisová dokumentace dopravní nehody, která se datuje k šestému listopadu loňského roku, se dostala až na stůl plzeňskému policejnímu komisaři.

Foto: Pauza svému týmu věří
Házenkáři České republiky hrají v sobotu v Plzni rozhodující utkání předkvalifikace o postup na mistrovství světa v Německu

Foto: Ve Stříbře dnes shořel rodinný dům
K požáru rodinného domku v ulici Lesní Cesta 671, za zahrádkářskou kolonií, ve Stříbře vyjížděli profesionální hasiči ze Stříbra, Tachova a dobrovolní hasiči ze Stříbra a Kladrub.

Foto: Západočeši chtějí levné teplo
Lidé na západě Čech chtějí levné teplo. Proto se nezabývají ekologií a shánějí kotle na uhlí nebo na dřevo.

Foto: U Horšova se čelně srazila dvě auta
K čelní srážce dvou osobních vozidel došlo včera v půl čtvrté odpoledne u obce Horšov na Domažlicku. Dosavadní šetření policie nasvědčuje tomu, že 20-letý řidič vozidla Ford Fiesta z Domažlicka vjel na přímém úseku komunikace do protisměru, kde čeln

Foto: U obce Svržno dostal řidič smyk
K havárii osobního vozidla Ford Escort vyjížděli dopravní policisté včera po půl páté ráno mezi obce Svržno a Holubeč na Domažlicku.

Foto: Dvanáctiletá dívka si vymyslela znásilnění
PLZEŇ - Krajští kriminalisté zahájili včera úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu znásilnění, kterého se měli dopustit dva neznámí pachatelé.

Foto: Zloděj ukradl transformátorový olej
TACHOVSKO - Neznámý pachatel na poli za obcí Ostrov u Stříbra ve směru na Kostelec odmontoval na stožáru elektrického proudu výpustný šroub transformátoru a odcizil z něj 160 litrů transformátorového oleje.

Foto: Plzeňský kraj uspěl na veletrhu v Brně
Do Brna byl přivezen originální zázračný mlýn z malé vesničky Koloveč na Domažlicku. Mlýn na přemílání starých bab v krásné mladé sličné panny mydlářského mistra Jakuba Šperly zaznamenal v r.1879 i Jan Neruda v Humoristických listech.

Foto: Plzeň zachránila v závěru remízu na jihu Čech
Hokejisté Lasselsbergeru prohrávali v Českých Budějovicích už 0:2, ve třetí třetině utkání 42. kola ale Zelenka s Důrasem manko vymazali.

Foto: Škoda JS má nového generálního ředitele
Novým generálním ředitelem ŠKODA JS se stal Ing. Miroslav Fiala. Představenstvo společnosti ŠKODA JS a.s. s účinností od 18. ledna 2006 jmenovalo Ing. Miroslava Fialu generálním ředitelem společnosti a zároveň ho zvolilo předsedou představenstva.

Foto: Ve Strašicích ráno shořel barák
K požáru hospodářského stavení v obci Strašice č.p. 182 vyjížděli dnes po čtvrté hodině ranní profesionální hasiči z Rokycan a dobrovolní hasiči z Dohřívá, Strašic a Mirošova.

Foto: U lékařky praskl hasičák, mladík se nadýchal
K neobvyklému zásahu vyjížděli včera hasiči do ordinace lékařky v ulici U Nemocnice č.p. 306 v Domažlicích.

Foto: Tomáš Došek se zapojí do přípravy Viktorie
Fotbalový útočník, který se zotavuje po zranění achilovky, se po obránci Vlčkovi možná stane další posilou prvoligové Plzně

Foto: Hasiči tahali felicii z příkopu
K osobnímu automobilu Škoda Felície, který skončil levými koly ve svahu hlubokého příkopu v Kamenném Újezdě, vyjížděli profesionální hasiči.

Foto: Meteorologové varují před ledovkou
Silnice v Čechách budou namrzat. Pro zítřek dokonce meteorologové vydali výstrahu před ledovkou, která se bude tvořit na vozovkách. Ráno a dopoledne radí nevyjíždět.

Foto: Traktor s pšenicí boural ve Lhůtě
K dopravní nehodě traktoru s vlekem, naloženým sedmi tunami pšenice v pytlích, v obci Lhůta, ve směru na Šťáhlavy, vyjížděli profesionální hasiči ze stanic Slovany a Košutka.

Foto: Zloději mobilů měli v Plzni žně
Mobilní telefony by si zcela jistě zasloužily větší ochranu. Díky neopatrným majitelům a skutečně masivnímu používání patří zřejmě k nejoblíbenějším věcem, které zajímají zloděje.

Foto: Sprejer vyfasoval obvinění kvůli Mikešovi
Ve středu jsme informovali o mladém muži, kterého policejní hlídka zadržela krátce nato, co na konečné tramvaje číslo čtyři postříkal fasádu objektu.

Foto: Policisté nachytali přes stovku hříšníků
Další dopravně bezpečnostní akce prověřila účastníky silničního provozu. Tentokrát šlo o akci, kterou zorganizovali policisté z plzeňského dopravního inspektorátu a proběhla tedy pouze na území okresu Plzeň-město.

Foto: Lupič okradl 82letou stařenku o důchod
Pachatelé si velmi často troufají na staré lidi. Těží zejména z jejich bezbrannosti, horší pohyblivosti a samozřejmě ze své fyzické převahy.

Foto: Řidička opelu bourala ve Kdyni
Ve Kdyni se včera ve čtvrt na čtyři odpoledne srazila dvě osobní vozidla. Šetření nasvědčuje tomu, že 27-letá řidička vyjížděla s vozidlem Opel Corsa z vedlejší komunikace na hlavní a nedala přednost v jízdě vozidlu Fiat Bravo, které jelo po hlavní k

Foto: Házenkáři prohráli, rozhodne se v Plzni
Česká reprezentace podlehla v předkvalifikaci o postup na mistrovství světa v Makekedonii o pět branek. V sobotu musí v domácí odvětě vyhrát.

Foto: Do ÚIíkova si přišli pro sadu lustrů
Po vypáčení dvou oken vnikl neznámý zloděj do obytné části domu v obci Úlíkov na Domažlicku, ze kterého posléze odcizil osm lustrů z tepaného kovu se skleněnými stínítky.

Foto: Dělník zemřel po pádu ze střechy
PLZEŇ-SEVER - Na staveništi obchodního domu v katastru obce Chotíkov došlo včera okolo patnácté hodiny k pracovnímu úrazu s následkem smrti.

Foto: Červenou Karkulku navštívil zloděj
CHEBSKO - V Mariánských Lázních v Úšovicích se vloupal neznámý pachatel do pokoje v objektu Červená Karkulka.

Foto: V osadě Kasárna řádil chmaták
PLZEŇ-SEVER - Do rekreační chaty v chatové osadě Kasárna u obce Tis u Blatna se vloupal v průběhu uplynulých čtyř dní neznámý zloděj.

Foto: Řidiči zavinili nehody, vyfasovali obvinění
Na pomyslný seznam osob, které zavinily dopravní nehodu a byly obviněny z trestného činu ublížení na zdraví, přibyli v těchto dnech další tři lidé.

Foto: Noční sprejer skončil na policii
Dnes v půl druhé v noci si hlídka policistů z obvodního oddělení Plzeň - Vinice na konečné tramvaje číslo 4 v plzeňské Gerské ulici všimla mladíka, který sprejem maloval na fasádu jednoho objektu. Jakmile mladík muže v uniformách spatřil, dal se okam

Foto: Během půlhodiny si přišel na 150 tisíc
Včera dopoledne se na policisty obrátil čtyřicetiletý muž, který má své trvalé bydliště nahlášené na severu Plzeňska.

Foto: Plzeňská výstava slaví úspěch v Itálii
V nové výstavní síni severoitalské provincie Bergamo Sala Manzu, která nese jméno největší bergamského sochaře 20. století, byla 11. ledna slavnostně zahájena za přítomnosti delegace Plzeňského kraje výstava ze IV. Mezinárodního plzeňského

Foto: Odpadní voda šla přes kanál do potoka
K vytékající odpadní vodě přes víko kanálu, která stékala do potoka Zubřina u oce Havlovice vyjížděli profesionální hasiči z Domažlic. Prohlídkou místa hasiči zjistili, že na vině je patrně ucpané a nebo zamrzlé potrubí.

Foto: Hejtman dnes diskutoval o lékárnách
Zástupci České lékárenské komory a lékárníků z kraje navštívili ve středu hejtmana Petra Zimmermanna. Na setkání informovali o dopadech nové lékové vyhlášky na lékárny.

Foto: Auto skončilo v Přehýšově ve stromě
K osobnímu automobilu Peugeot 405 GLI ve stromě u Přehýšova, ve směru na Heřmanovu Huť, u mostu u rybníka, vyjížděli profesionální hasiči z Nýřan. Zraněná spolujezdkyně si stěžovala na bolesti páteře.

Foto: V Chlumčanech hořel renault
K požáru osobního automobilu Renault Twingo v ulici Marie Majerové v Chlumčanech vyjížděli po jednadvacáté hodině večer profesionální hasiči z Přeštic a dobrovolní hasiči z Chlumčan.

Foto: Řidiči na Domažlicku včera klouzali
Včerejší nepřízeň počasí si vyžádala dvě dopravní nehody. Ve čtvrt na čtyři odpoledne vyjížděli dopravní policisté k nehodě Fiatu Bravo do obce Babylon.

Foto: Neznámý pachatel zboural garáže a kolny
CHEBSKO - Policisté z Mariánských Lázní včera zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin poškozování cizí věci, kterého se dopustil zatím neznámý pachatel.

Foto: Čech je nejlepším gólmanem světa
Odchovanec plzeňského fotbalu a česká reprezentační jednička usedla na trůn po kralování Itala Buffona

Foto: Ve Skořicích odjel zloděj s traktorem
PLZEŇ-JIH - Do haly v objektu zemědělské společnosti v obci Skočice se vloupal v noci na úterý neznámý pachatel.

Foto: Bytař si v Klatovech přišel pro zlato a mince
KLATOVY - Včera mezi desátou hodinou dopolední a půl třetí odpoledne se vloupal neznámý pachatel do bytu v Prusíkově ulici.

Foto: Viktoria remizovala v Drážďanech
Přípravné utkání fotbalistů Plzně v Německu skončilo bez branek, sudí neuznali zřejmě regulérní gól Vlčkovi

Foto: Sebevrah skočil na Chebsku pod rychlík
CHEBSKO - Na trati Cheb ve směru na Plzeň spáchal včera v půl páté odpoledne neznámý muž skokem pod vlak sebevraždu. Za chatovou osadou Potočná muž skočil do kolejiště pod projíždějící rychlík a na místě byl usmrcen.

Foto: Kamion skončil na dálnici ve svodidlech
K dopravní nehodě kamionu na 51. km dálnice D5, směr Praha, úsek Svojkovice - Mýto, vyjížděli dnes před šestou hodinnou ranní profesionální hasiči z Rokycan.

Foto: Ráno boural volkswagen u Nýřan
K osobnímu automobilu VW v příkopu u Nýřan, ve směru na Blatnici, vyjížděli před osmou hodinou ranní profesionální hasiči z Nýřan.

Foto: V Otově ukradli šestisetkilovou krávu
Do stáje v areálu farmy v obci Otov vnikl neznámý zloděj, který zde odcizil pětiletou krávu o hmotnosti 600 kilogramů.

Foto: Kvíčovickou prodejnu vybral zloděj
Zloděj vykradl prodejnu potravin v obci Kvíčovice. Neznámý pachatel vytlačil okno a vnikl do skladu.

Foto: Na Šumavě napadlo skoro půl metru sněhu
Více než čtyřicet centimetrů nového sněhu napadlo přes noc na Šumavě. Silničáři na západě Čech doporučují maximální opatrnost – na vozovkách totiž zůstává vrstva sněhu, která na některých místech namrzá.


Foto: Sotva vylezl z vězení, znovu kradl
Pátého ledna letošního roku oznámila na policii žena, která obsluhuje solária v provozovně ve druhém plzeňském obvodu, že se jí kolem třetí hodiny odpoledne ztratil mobilní telefon.

Foto: Zloději rozebrali elektrické rozvaděče
To, co není pevně připoutáno řetězem, neobstojí. Důkazem tohoto tvrzení může být případ, který vyšetřují plzeňští policisté z obvodního oddělení Plzeň-Bory.

Foto: Šofér srazil chodce, ten zemřel
Do vážných problémů se dostal teprve 20letý muž z Plzně, který podle všeho v říjnu loňského roku zavinil dopravní nehodu. Sedmého října před třetí hodinou odpoledne ve Žlutické ulici v Plzni odbočoval vlevo směrem ke Studentské ulici a srazil chodce,

Foto: Lasselsberger bude znovu v televizi
Vedení hokejové extraligy zařadilo do plánu pořadu Buly duel 48. kola Třinec - Plzeň.

Foto: Řidiče-opilce opět chytlili policisté
Alkohol za volantem se stal prokletím pro 40letého muže z Plzně. V pondělí proti němu policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil trestní stíhání pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto: Mladá Plzeňačka se nechala podvést
Teprve dvacet let bylo v listopadu loňského roku dívce, proti které policejní komisař plzeňských kriminalistů zahájil trestní stíhání pro trestný čin podvodu.

Foto: Kvůli nehodě byla ráno neprůjezdná dálnice
K dopravní nehodě kamionu Scania, firma Csiffáry V. Vlčany – SR a dvou kamionů DAF, oba firma JS Transporte Plettenberg, na 149. km dálnice D5 u Rozvadova, asi dva kilometry před hranicemi, vyjížděli v prvních minutách dnešního dne profesionální hasi

Foto: U Hlavňovic se srazil traktor se sanitkou
K dopravní nehodě srážce sanitky VW s traktorem na křižovatce zvané Na Zahálce u Hlavňovic vyjížděli dnes 17.1.2006 před desátou hodinou profesionální hasiči ze Sušice.

Foto: Hasiči zachránili lidi v Sušici z výtahu
K záchraně osoby uvězněné ve výtahu mezi druhým a třetím podlažím v domě v Kaštanové ulici v Sušici vyjížděli místní profesionální hasiči.

Foto: Na Radbuze dopoledne plaval sud
K sudu se žlutým pruhem uprostřed řeky na Denisově nábřeží v Plzni, v místech mezi mostem Milenia a papírenskou lávkou, vyjížděli dnes v dopoledních hodinách profesionální hasiči ze stanice Pobřežní.

Foto: V Draženově boural peugeot a seat
K dopravní nehodě, srážce osobních automobilů Peugeot 205 a Seat Ibiza, na křižovatce silnic I/26, I/22 a II/189 v Draženově vyjížděli profesionální hasiči z Domažlic.

Foto: U Železné Rudy skončilo auto na střeše
K dopravní nehodě osobního automobilu Opel Astra mezi Gerlovou Hutí a Starým Brunstem vyjížděli poloprofesionální hasiči ze Železné Rudy.

Foto: V Přešticích hořely dvě tůje
K požáru dvou tůjí mezi silnicí a chodníkem v Příkré ulici před č.p. 403 v Přešticích vyjížděli místní profesionální hasiči. Požár částečně likvidoval jeden občan vodou z konve.

Foto: Stoh u Příšova asi někdo zapálil
K požáru stohu pšeničné slámy o velikosti 50 x 60 x 6 metrů u obce Příšov, majitel ZD Žilov, vyjížděli včera po šestnácté hodině profesionální hasiči ze stanice Košutka a dobrovolní hasiči z Města Touškova a obce Ledce.

Foto: Finta s občankou cizinci neprošla
KARLOVARSKO - Včera v půl druhé odpoledne se na Obvodní oddělení policie v Ostrově dostavil 59-letý cizinec a oznámil, že zapůjčil svůj občanský průkaz známému a ten s ním omylem odjel na Slovensko.

Foto: Ujet bez placení se mu nepodařilo
TACHOVSKO - Na benzinovou čerpací stanici Shell na dálnici D-5 v prostoru 144 km ve směru na Plzeň přijel včera v dopoledních hodinách 23-letý muž z Prahy s vozidlem Peugeot.

Foto: Portál kraje Turistů ráj získal ocenění
Portál cestovního ruchu Plzeňského kraje www.turisturaj.cz získal ocenění Grand Prix Regiontour 2006 v soutěži o nejlepší produkt cestovního ruchu v rámci 15. mezinárodního veletrhu turistických možností v regionech REGIONTOUR 2006 v Brně.

Foto: Vik dlouho vzdoroval Hewittovi
Tenista plzeňské Slavie PU se v prvním kole Australian Open utkal s domácí hvězdou a třetím nasazeným hráčem turnaje

Foto: Na dálnici ráno bouraly dva kamiony
K dopravní nehodě, srážce kamionů Mercedes a Scania na 116 km dálnice D5, ve směru na Rozvadov, vyjížděli dnes po třetí hodině ranní profesionální hasiči ze Stříbra.

Foto: Domov svatého Františka hlídají kamery
Plzeň - Monitorovací kamerový systém v hodnotě 51 800 Kč věnovala Domovu sv. Františka pro lidi v nouzi firma Inter Cora zastoupená Ing. Ivanem Hlaváčkem za přítomnosti náměstka primátora Ing. Petra Náhlika.

Foto: Češi nakupují ve slevách v Německu
Češi berou útokem německé obchody. Povánoční slevy a poměrně výhodný kurz koruny způsobily, že hodně zboží se dá za hranicemi koupit levněji než u nás.

Foto: Nehodu u Babylonu způsobila srnka
V sobotu kolem jedné hodiny ráno srazilo osobní vozidlo Audi srnu na silnici mezi obcemi Babylon a Folmava na Domažlicku.

Foto: Vybrali auto před staňkovským kostelem
V obci Staňkov se v noci na sobotu vloupal neznámý zloděj do osobního vozidla VW Golf, které bylo zaparkované u kostela v Nádražní ulici.

Foto: Na Nové Hospodě zmlátil muž přítelkyni
Vloni 20. listopadu kolem třiadvacáté hodiny byli policisté přivoláni do bytu v Dopravní ulici v Plzni na Nové Hospodě. Dostali informaci o tom, že v bytě došlo k napadení.

Foto: Kapsář si v obchodě přišel na 18 tisíc
Hbité prsty zloděje okradly v sobotu ženu, která v těchto dnech slaví své čtyřicáté narozeniny. Plzeňanka navštívila nákupní středisko na Borských polích v Plzni.

Foto: Hokejisté Klatov deklasovali Louny
Ve 29. kole druhé ligy vyhrály Klatovy 11:0, na první příčku skupiny Západ ztrácejí jen dva body.

Foto: Štybar  byl v klání SP pátý
Cyklokrosař ze Stříbra se ve francouzském Liévinu postaral o nejlepší výsledek českých barev. Vyhrál suverén sezony Nijs

Foto: Teplovodní trubky odvezli do sběru
Případem krádeže teplovodních trubek se plzeňští kriminalisté zabývají již od loňského července. Tehdy se na ně obrátili pracovníci plzeňské firmy s tím, že jim ze Smrkové ulice někdo ukradl čtyři teplovodní rozvodové měděné trubky určené k rekonstru

Foto: Policisté o víkendu v Plzni kontrolovali řidiče
V noci ze soboty na neděli proběhla v Plzni dopravně - bezpečnostní akce, do které byli zapojeni policisté z dopravního inspektorátu městského ředitelství Plzeň.

Foto: Škoda Power pronikla na řecký trh
ŠKODA POWER, dceřiná společnost ŠKODA HOLDING dodá vybavení dvou strojoven 50 MW pro elektrárnu Atherinolakkos na řeckém ostrově Kréta. Zakázka za 470 milionů Kč představuje rozšíření stávající elektrárny, která používá dieselgenerátory a její souča

Foto: Řidič audiny před jízdou popil
Dnes krátce před půl třetí v noci kontrolovali policisté z pohotovostního pořádkového odboru řidiče Audi 80. Zastavili ho v Lipové ulici v Plzni a během kontroly se jim zdálo, že motorista je pod vlivem alkoholu.

Foto: Do lesa na Karlovarsku se přijel oběsit
KARLOVARSKO - V neděli okolo jedné hodiny odpolední bylo na lesní cestě z obce Polom do obce Skoky nalezeno odstavené dodávkové vozidlo Peugeot Boxer.

Foto: Muž z Aše obral manželku o auto
CHEBSKO - Chebští policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin podvodu, kterého se dopustil 35-letý muž z Aše.

Foto: Kůrková vyhrála závod Grand Prix v Plzni
Na Velké ceně v hale lobezské střelnice se představila i další olympijská medailistka Lenka Hyková.

Foto: Viktoria podlehal Spartě B
V premiérovém utkání na turnaji Chance cup podlehli fotbalisté Plzně druholigové rezervě Sparty

Foto: Adamský proti Zlínu brzy dohrál
Hokejisté Plzně po vítězství ve Vítkovicích podlehli doma Zlínu 2:4

Foto: Policisté kontrolují dálniční známky
První měsíce nového roku mohou řidiči motorových vozidel a jízdních souprav, kteří užívají dálnice, zaznamenat častější policejní kontroly, zaměřené na zaplacení poplatku za užívání dálnice.

Foto: Porodnice na Slovanech omezí provoz
Gynekologicko-porodnická klinika FN Plzeň-Slovany oznamuje, že ve středu 18. ledna 2006 od 00:01 hodin do 24:00 hodin bude z technických důvodů omezen provoz porodního sálu.

Foto: Ze semošické prodejny odnesli trezor i zboží
SEMOŠICE - V Semošicích na Domažlicku se vloupal neznámý pachatel do prodejny. Nejprve si přinesl vysazená vrata od dřevěného plotu a opřel je o zadní část prodejny, aby se dostal na úroveň mříží, které nezjištěným předmětem přestříhl a vysadil větra

Foto: Surovec v Aši útočil baseballovou pálkou
AŠ - Na přesně nezjištěném místě v Aši došlo k napadení osmadvacetiletého muže ze Skalné na Chebsku.

Foto: Na západě Čech řádili zloději aut
Na západě Čech v sobotu řádili zloději aut. Dvě ukradli v Plzni, další v Mariánských Lázních.


Foto: Pro nové televize si přišel přímo do firmy
PLZEŇ - V ulici U Panasonicu v Plzni odcizil neznámý zloděj dva televizní přijímače.

Foto: Chalupu v obci Svahy vykradl zloděj
SVAHY - V obci Svahy na Tachovsku se vloupal neznámý zloděj do rekreační chalupy majitelky z Mariánských Lázní.

Foto: Restauraci v Holýšově navštívil zloděj
Do restaurace na Americké ulici v Holýšově se v noci na včerejšek vloupal zloděj. Nejdříve rozbil okno, které si posléze otevřel a vnikl do prostor restaurace.

Foto: Sníh v lesích působí obrovské škody
Přívaly sněhu působí v lesích obrovské škody. Lesáci na Karlovarsku tvrdí, že co nestačila poničit prosincová vichřice, dodělává teď sníh. Pod jeho tíhou padá spousta stromů.

Foto: Ivan Langer navštívil policisty a hasiče
Na dnešní plánované návštěvě bezpečnostních sborů v Plzni místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky MUDr. Mgr. Ivan Langer zavítal na městské ředitelství Policie České republiky.

Foto: Ranní nehoda u Hradešic: Jeden zraněný
K dopravní nehodě, srážce osobních automobilů Škoda Rapid a Daewoo, u obce Hradešice vyjížděli dnes před šestou hodinou ranní profesionální hasiči ze stanice Horažďovice.

Foto: U potoka boural Opel Cadet
K dopravní nehodě osobního automobilu Opel Cadet Caravan 1,4 u přemostění potoka v obci Hůrky vyjížděli profesionální hasiči z Rokycan a Policie ČR.

Foto: Od kotle vzplála v Hůrkách stodola
K požáru stodoly v obci Hůrky na Rokycansku, v jejíž části byla v jedné místnosti kotelna s kotlem na tuhá paliva a v druhé kotelna s kotlem na plyn, vyjížděli včera po sedmnácté hodině místní dobrovolní hasiči, jejich kolegové z Holoubkova a Mýta a

Foto: Vlček přestupuje do Viktorie
Fotbalový obránce se do mateřského klubu vrací po devíti letech, ukončil angažmá na Kypru

Foto: U brány Škody shořela felicie
K požáru osobního automobilu Škoda Felicie s alternativním pohonem na LPG poblíž páté brány Škody Plzeň vyjížděli včera před osmnáctou hodinou profesionální hasiči ze stanice Pobřežní.

Foto: Pavel Říha si finále nezahraje
Tenista domácí Slavie Pilsner Urquell podlehl na halovém šampionátu v Plzni turnajové pětce Rosolovi z Přerova

Foto: Manželku zamkl ve vymrzlé prádelně
Na plzeňské protialkoholní záchytné stanici včera skončil jednačtyřicetiletý Plzeňan. Podle všeho dnes krátce po půlnoci fyzicky napadl svoji manželku a ještě před příjezdem policejních hlídek se v suterénu domu v Plzni na Roudné uzamkl v nevytápěné

Foto: Část zboží zaplatili, část chtěli provézt
Do problémů se zákonem se dostali 26letý muž a 25letá žena. Oba Plzeňané, kteří spolu žijí jako druh a družka, ve středu kolem devatenácté hodiny v nákupním středisku na Roudné nakoupili a když přijeli k pokladnám, zaplatili pouze za zboží, které vyn

Foto: Chmatákovi stačilo deset minut
Včera krátce před půl dvanáctou dopolední zaparkovala před nákupním střediskem na Borských polích svůj vůz značky Mercedes E 320 žena, která v těchto dnech oslaví své sedmačtyřicáté narozeniny.

Foto: Zloděj se nechal zamknout v kanceláři
Několikatýdenní policejní vyšetřování případu krádeže věcí ve dvou kancelářích ve středu města přineslo své výsledky. Policisté pátrali, kdo stojí za vloupáním do dvou různých firem v jednom objektu.

Foto: Z buňky zmizelo nářadí za sto tisíc
Na policisty z obvodního oddělení Plzeň - Bory se včera obrátil jednatřicetiletý muž, který má své trvalé bydliště nahlášené na severu Plzeňska.

Foto: Dráhy vylepší cestování pro postižené
Zástupci Českých drah, Správy železniční dopravní cesty, Ministerstva dopravy České republiky a Národní rady zdravotně postižených ČR podepsali včera Memorandum vymezující spolupráci při zlepšování podmínek cestování osob s omezenou schopností pohybu

Foto: Mercedes skončil ve vratech pekárny
Včerejšího dne vyjížděli dopravní policisté ke třem dopravním nehodám.

Foto: Smetanovské dny zahájí opera Zaidé
Premiéra a zároveň jediné uvedení Mozartovy dvouaktové opery Zaidé (K 344) v České republice slavnostně zahájí 1. února hudební festival 26. Smetanovské dny.

Foto: Dům kultury hostil soutěž učňů
Včera se pod záštitou 1. náměstka hejtmana Plzeňského kraje MVDr. Václava Červeného konala v sále Domu kultury Inwest na Americké třídě v Plzni jubilejní X. ročník regionální soutěže pro žáky oborů aranžér, kadeřník, kosmetička, kuchař – číšník, pr

Foto: Kamery odhalily notebooky pod bundou
Zabezpečení nákupních center zřejmě podcenil 29letý muž z Plzně. Plzeňští policisté se mu dostali na stopu díky záběrům z kamerového systému.

Foto: Vandal poškrábal ženě celou fabii
Ve středu se na plzeňskou policii obrátila 41letá žena z Plzně. Dopoledne parkovala se svojí Škodou Fabia v Radyňské ulici v Plzni na Slovanech.

Foto: Agresivní Plzeňák zkrotnul  u vyšetřovatele
Policejní komisař plzeňských kriminalistů v těchto dnech zahájil trestní stíhání 25letého muže z Plzně, kterého podezírá ze spáchání dvou trestných činů - násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci a výtržnictví.

Foto: Šestnáctiletý kluk skončil na záchytce
Ve středu pozdě večer předaly policejní hlídky na protialkoholní záchytnou stanici dva mladíky. Policisté z pohotovostního pořádkového odboru křižovali centrem města a v Martinské ulici zastavili u dvou mladíků, kteří si dopřávali z litrové láhve s r

Foto: Horažďovická nemocnice má lůžkový výtah
Na konci loňského roku byl v horažďovické nemocnici zprovozněn nový lůžkový výtah. Tento moderní výtah pomůže a zpříjemní pobyt nejen všem pacientům při jejich hospitalizaci, ale především je velkou pomocí pro personál při přepravě pacientů, zdravotn

Foto: V Hostouni shořel dům, škoda 1,5 milionu
K požáru přízemního rodinného domku se sedlovou střechou v obci Mutěnín č.p. 196 vyjížděli v úterý před desátou hodinou dopoledne profesionální hasiči z Domažlic a dobrovolní hasiči z Poběžovic a Hostouně.

Foto: Chodce ohrožoval sníh na mateřské škole
K převisu sněhu na střeše Mateřské školy v Rybnici č.p. 105 ohrožujícímu chodce vyjeli s autoplošinou profesionální hasiči ze stanice Plasy.

Foto: Srážka felicie s náklaďákem: zraněná řidička
K dopravní nehodě, srážce osobního automobilu Škoda Felicie s nákladním automobilem Mercedes, v Mikulášské ulici v Plzni, pod mostem, vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Pobřežní.

Foto: Hořel dům v Plzni, hasiči evakuovali 6 lidí
K požáru neobývané místnosti – sušárny v doupatrovém domě v Nádražní ulici č.p. 358/22 v Plzni, proti soudu, vyjížděli včera po dvacáté hodině profesionální hasiči ze stanic Pobřežní a Slovany.

Foto: V Božkově vzplála stavební buňka
K ohlášenému požáru stavební buňky v Libušínské ulici v Plzni – Božkově, v areálu Sběrných surovin Daněk, vyjížděli včera profesionální hasiči ze stanice Slovany.

Foto: Na benzině v Horním Slavkově lupič neuspěl
SOKOLOV - Včera kolem půl jedné odpoledne vešel do prostoru benzinové stanice v Horním Slavkově na Sokolovsku neznámý pachatel a devětapadesátiletému obsluhujícímu pracovníkovi řekl:“Otevři pokladnu“.

Foto: Kraj převede počítače na další obce
Novou počítačovou technikou včetně softwaru bude vybaveno přes třicet obcí v kraji. Na pořízení počítačové sestavy jim finančně přispěje Plzeňský kraj.

Foto: Z chebského baru ukradli DVD
CHEB - V úterý kolem sedmé hodiny ráno vnikl za použití násilí neznámý pachatel do budovy baru v ulici Za mostní branou v Chebu.

Foto: Fiat boural u Lipoltova s golfem
CHEB - Včera krátce před desátou hodinou dopoledne řídil osmadvacetiletý cizinec osobní automobil Fiat Ducato ve směru jízdy od Sokolova na Cheb.

Foto: Klatovy se trápí, počtvrté v řadě nevyhrály
Klatovští hokejisté podlehli v magnetu 28. kola druhé ligy doma lídrovi z Jablonce 2:3

Foto: Západ Čech sužují mrazy, rybáři sekají díry
Západ Čech sužují mrazy. Kvůli nočním teplotám pod patnácti stupni pod nulou shánějí i některé menší obce nouzové ubytování pro bezdomovce.

Foto: Západočeští policisté pomohli nadaci
Koncem roku 2002 byla založena Nadace policistů a hasičů ve prospěch a na pomoc dětem pozůstalých po policistech a hasičích, kteří zahynuli při plnění služebních povinností a policistům a hasičům těžce tělesně postiženým následkem zranění utrpěného v

Foto: Modely ´Pattona´ vystavuje Peklo
S osmnácti modely pomníku generála Pattona a návrhy řešení přilehlých prostor se mohou v těchto dnech seznámit všichni Plzeňané v Pekle.

Foto: Plzeň navštívil ruský velvyslanec
Pracovní charakter měla dnešní návštěva ruského velvyslance J. E. Alexeje L. Fedotova na plzeňské radnici.

Foto: Plzeňský kraj se prezentuje na veletrzích
Již tradičně jsou první měsíce v roce dobou konání řady veletrhů cestovního ruchu. Jinak tomu není ani letos. Jen v lednu a únoru se Plzeňský kraj představí na devíti veletrzích jak v tuzemsku, tak v zahraničí.

Foto: Viktoria porazila České Budějovice
Fotbalisté Plzně vyhráli i druhý zápas v přípravě na jarní část Gambrinus ligy, Jihočechy zdolali 2:1.

Foto: Střet s autem srnka nepřežila
Dopravní policisté vyjížděli včera po půl osmé večer k dopravní nehodě s účastí lesní zvěře. V katastru obce Puclice na Domažlicku vběhla řidiči vozidla Peugeot 306 do jízdní dráhy srna, do které s vozidlem narazil.

Foto: Dívka poškodila zásilky a ukradla CD-ROM
Včera krátce před osmou hodinou ranní zadrželi policisté z oddělení železniční policie osmnáctiletou dívku z Plzně, kterou podezírají z trestného činu krádeže.

Foto: Prostitutka přišla do kamionu s lupiči
V policejních celách skončili včera dva muži ve věku 21 a 33 let. Policisté z pohotovostního pořádkového odboru je zadrželi zřejmě bezprostředně po spáchání trestného činu.

Foto: V Plzenci někdo zapálil Škodu Superb
Škodu předběžně vyčíslenou na 600 tisíc korun způsobil požár osobního automobilu Škoda Superb v ulici Na Klínu ve Starém Plzenci, ke kterému vyjížděli před jednou hodinou ranní profesionální hasiči ze stanice Slovany.

Foto: Na kanálu hořela svíčka
K ohlášenému požáru kanalizace v Krátké ulici č.p. 329 ve městě Plasy vyjížděli místní profesionální hasiči.

Foto: Ve Škodě Hutích zatopila voda sklady
Prasklý vodovodní řád v suterénu budovy společnosti Škody Hutě v Tylově ulici v Plzni byl příčinou zatopení části šaten a skladů.

Foto: Na sjezdu z dálnice hořel tahač
K ohlášenému požáru tahače na technickém sjezdu z dálnice D5 ve Svojkovicích, 57. km směr Rozvadov – Praha, vyjížděli včera profesionální hasiči z Rokycan.

Foto: Policisté chytili fantoma klatovských chalup
KLATOVY - Včera zahájili policisté trestní stíhání proti padesátiletému obviněnému muži z Nevolic na Domažlicku.

Foto: Sýkora skóroval hned v premiéře za Rangers
Hokejový útočník Petr Sýkora nastoupil v jedné řadě s dalším Plzeňanem Martinem Strakou, Jezdci z New Yorku porazili Calgary

Foto: Mladík prostřelil malorážkou výlohu
CHEB - Včera zahájili policisté úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, nedovolené ozbrojování a poškozování cizí věci, kterých se dopustil devatenáctiletý mladík z Mariánských Lázní.

Foto: Stánek u ašského nádraží přepadli lupiči
CHEB - Včera kolem půl třetí ráno čtyři neznámí pachatelé přepadli obsluhu prodejního stánku vedle budovy nádraží Českých drah v Aši.

Foto: Žhářka ze Stříbra bude pykat
TACHOV - V těchto dnech zahájili tachovští policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení, ze kterého je důvodně podezřelá dvaatřicetiletá žena ze Stříbra na Tachovsku.

Foto: Hasiči rozdají pamětní medaile
Zasedací síň Městského úřadu v Tachově bude v pondělí 16. ledna 2006 od 13.00 hodin místem slavnostního předání Pamětních medailí k 5. výročí HZS ČR.

Foto: Kraj se prezentuje na italském bienále
Dnes se v italském provincii Bergamo, partnerském regionu Plzeňského kraje, uskuteční slavnostní zahájení mezinárodní výstavy kresby Bienále.

Foto: Řidiči zjistí on-line ceny pohonných hmot
Společnost CCS přišla se služnou pro řidiče - rozšířila bezplatně nabízené informace o cenách pohonných hmot v České republice, které denně zveřejňuje na internetové adrese www.cenyphm.cz a na svých internetových stránkách www.ccs.cz.

Foto: Plzeň dala Kladnu sedm gólů
Hokejisté Lasselsbergeru rozdrtili Rabat 7:2, na pozici zaručující play-off jim chybí po třech čtvrtinách extraligy jeden bod

Foto: V kraji ´letí´ vysokorychlostní internet
Výrazný nárůst aktivních přípojek vysokorychlostního internetu v průběhu roku 2005 zaznamenal ČESKÝ TELECOM v Plzeňském kraji. Počet přípojek zde během roku vzrostl více než třiapůlkrát.

Foto: Na Šumavě se chystá cvičení záchranářů
V těchto dnech se připravuje společné cvičení Letecké pátrací a záchranné služby Armády ČR a leteckých záchranářů HZS Plzeňského kraje zaměřené na záchranu osob z těžko přístupných a zasněžených terénů na Šumavě za pomoci vrtulníku.

Foto: Než si koupil noviny, odjeli mu s autem
Na osudovou chybu v pondělí ráno doplatil majitel osobního vozu Škoda Octavia, který měl hodnotu přibližně půl miliónu korun.

Foto: Memoriál Josefa Žaloudka vyhrála domácí Viktoria
Stejně jako v loňském ročníku se na sobotním halovém žákovském turnaji, který nese jméno nezapomenutelného trenéra mládeže Josefa Žaloudka, radovali z prvního místa mladí fotbalisté Viktorie Plzeň.

Foto: Zloději přijeli s kradenými značkami
V pondělí odpoledne oznámil 55letý muž na tísňovou linku policie, že se mu při parkování na parkovišti u obchodního centra na Borských polích ztratil z auta mobilní telefon.

Foto: Opilá Plzeňačka ukradla taxík
Noc z pondělka na úterý (na dnešek) strávila na protialkoholní záchytné stanici mladá žena z Plzně, které bude v únoru 24 let. V pondělí před půlnocí se zmocnila vozidla taxislužby.

Foto: Prodavačku praštil pěstí do obličeje
V policejní cele včera večer skončil 29letý muž z Plzně. Plzeňští kriminalisté jej podezírají z případu, který se stal minulý týden ve čtvrtek (5. ledna).

Foto: Falešný policista skončil v Dobřanech
V pondělí večer zahájil policejní komisař plzeňských kriminalistů trestní stíhání proti 27letému muži, který má trvalé bydliště v Podbořanech na Lounsku.

Foto: Vlak srazil odpoledne v Božkově člověka
K tragické události došlo dnes (10. ledna 2006) kolem čtrnácté hodiny na železniční trati Plzeň – České Budějovice v Plzni – Božkově, v místech , kde si lidé zkracují cestu přes trať, když jdou z Božkova na Slovany.

Foto: U Obory boural peugeot a VW Transportér
Bez zranění osob se obešla dopravní nehoda VW Transportér a osobního automobilu Peugeot na křižovatce u obce Obora, směr Horní Bříza.

Foto: Mrazy pokračují: Horská Kvilda -22°Celsia!
Česko zažilo nejmrazivější noc nového roku. Na západě Čech na některých místech klesly dnes nad ránem teploty pod minus dvacet stupňů.

Foto: Nehoda v Oseku: Jeden zraněný
K dopravní nehodě, srážce osobního automobilu Škoda Felicie a kamionu Renault, na křižovatce u Obecního úřadu v Oseku vyjížděli profesionální hasiči z Rokycan.

Foto: Hasiči tahali kamion z příkopu
K uvízlému kamionu IVECO s návěsem za Litohlavy, v kopci na Smědčice, vyjížděli profesionální hasiči z Rokycan.

Foto: Prodavačka ukradla tržby za 1,6 milionu
TACHOV - V neděli 8.1.2006 tachovští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu zpronevěra, kterého se mohla dopustit devětačtyřicetiletá žena z Konstantinových Lázní.

Foto: Málek a Moravec si zahrají Utkání hvězd
Největší zastoupení v extraligovým výběru, který se utká se slovenskými protějšky, má pražská Slavia

Foto: Z automatu v Žinkovech vybrali mince
PLZEŇ-JIH - V neděli 8.1.2006 v nočních hodinách vypáčil neznámý pachatel uzamčená dvířka veřejného telefonního automatu v Žinkovech na jižním Plzeňsku.

Foto: Plzeň chystá druhý reprezentační ples
Ve znamení rendez-vous s Francií se letos uskuteční druhý reprezentační ples města Plzně. Jedinečnost a atmosféru této země přiblíží bohatý program.

Foto: Případ Kajínek soud odročil na březen
Jiří Kajínek se rozhodnutí o případném obnovení procesu nedočkal. Krajský soud v Plzni dnes opět projednávání případu doživotně odsouzeného dvojnásobného vraha odročil. Tentokrát na sedmého března.


Foto: Naboural kradenou oktávkou a utekl
K osobnímu automobilu Škoda Octavia combi 1,9 TDI převrácenému na střechu mimo vozovku, 100 metrů za Stříbrem, směr Planá, vyjížděli v pondělí po osmé hodině ranní profesionální hasiči ze Stříbra. Na místě se nikdo nenacházel.

Foto: Dívka zůstala uvězněna na záchodě hotelu
K dívce uvízlé na WC v Hotelu Sport na Třídě 1. máje v Přešticích vyjížděli místní profesionální hasiči.

Foto: Boural ve firmě a v dechu měl alkohol
Včera krátce po čtrnácté hodině havaroval s vozidlem sedmatřicetiletý řidič z Plzně. Usedl za volant vozu značky Toyota Yaris.

Foto: Kolegovi sebral kartu a vybral peníze
Vloni v létě užívali společně stavební buňku dva devětatřicetiletí muži. Jeden z nich, který má své trvalé bydliště nahlášené na Rokycansku, se na konci srpna obrátil na policisty s tím, že mu z účtu zmizelo celkem deset tisíc korun.

Foto: Někdo našel sto tisíc a nevrátil je
Jako trestný čin zatajení nálezu kvalifikovali policisté případ, který jim přišel oznámit osmačtyřicetiletý Plzeňan.

Foto: Dva měsíce bez volantu nevydržel
Pracovníci odboru dopravy Magistrátu města Plzně vydali rozhodnutí, které nabylo právní moci dne 1. prosince loňského roku, kterým byl potrestán osmatřicetiletý Plzeňan.

Foto: Ze záchytky putoval rovnou do vězení
V sobotu krátce po dvacáté hodině na Hlavním vlakovém nádraží zatkli policisté sedmatřicetiletého Plzeňana, na kterého soudce Okresního soudu Plzeň - město vydal příkaz k zatčení. Zatčený muž byl evidentně opilý a tak ho policisté vyzvali k dechové z

Foto: Spánek v Plzni přišel muže draho
Včera se na policisty nezávisle na sobě obrátili dva muži ve věku 45 a 43 let. Oba dva přišli o peníze.

Foto: Zajíc nehodu u Prapořiště nepřežil
Na silnici č. 184 v katastru obce Prapořiště na Domažlicku srazil v neděli kolem osmé hodiny večer řidič vozidla VW Passat zajíce, který mu náhle vběhl do jízdní dráhy.

Foto: V Horšovském Týně řádil sprejer
Horšovskotýnští policisté pátrají po neznámém pachateli, který v pátek mezi desátou a jedenáctou večerní poškodil omítky na pěti domech v ulicích Littrowa, Žižkova, Jelení a Plachého v Horšovském Týně.

Foto: Podnapilý šofér srazil kočárek s dítětem
Před restaurací v obci Trhanov došlo v pátek krátce před pátou hodinou odpoledne k dopravní nehodě.

Foto: Mrazy: Omrzl bezdomovec, Šumava -20°
Na západě Čech udeřily silné mrazy. V Karlových Varech na ně doplatil bezdomovec, který přespával v lese a utrpěl vážné omrzliny. V Železné Rudě vlivem námrazy a sněhu na kolejích vykolejil dopoledne motorový vůz osobního vlaku.

Foto: Opilý řidič skončil v příkopu
KLATOVY - V neděli 8.1.2006 jel šestadvacetiletý podezřelý muž s osobním vozidlem Škoda Favorit ve směru jízdy na obec Nezdice na Klatovsku, kdy nezvládl řízení vozidla a s tímto sjel mimo komunikaci do příkopu.

Foto: Srnky způsobily dvě dopravní nehody
Hned dvě dopravní nehody, které způsobily srnky, šetřili o víkendu dopravní policisté v kraji.

Foto: Hokejista Sýkora jde z Anaheimu do Rangers!
Plzeňský odchovanec Petr Sýkora rozšíří českou kolonii v New Yorku. Tam působí i další Plzeňan Martin Straka.

Foto: Vedení Dobřan bude diskutovat s občany
Město Dobřany zpracovává v současné době Program rozvoje města, strategický materiál, který určí směry, priority a vize rozvoje města v horizontu 15 let.

Foto: Andrašovský si zlomil nohu
Sezona předčasně skončila pro hokejového útočníka Plzně Dušana Andrašovského. V nedělním utkání se Spartou si zlomil nohu.

Foto: V příkopě u Karlových Varů omrzl bezdomovec
Dnes ráno v osm hodin vyjížděla karlovarská záchranka na silnici z Karlových Varů na Prahu. V příkopě zde byl nalezen bezdomovec ve věku 40 let.

Foto: Štybar neobhájil, skončil pátý
Mistrovství České republiky v cyklokrosu vyhrál na trati v Podbořanech Petr Dlask

Foto: Fitcentra v kraji praskají ve švech
Fitcentra na západě Čech praskají ve švech. Hodně práce mají i plastičtí chirurgové a důvod je jediný – ženy po Novém roce chtějí zhubnout.

Foto: Explzeňan Straka exceloval v dohrávce
Hokejisté Lasselsbergeru prohráli v dohrávce 37. kola extraligy doma s pražskou Spartou 2:4. Dva góly vítězů dal útočník Josef Straka.

Foto: V Soběšicích shořela dřevěná bouda
SOBĚŠICE - V obci Soběšice na Klatovsku došlo v sobotu v dopoledních hodinách k požáru dřevěné boudy postavené na soukromém pozemku.

Foto: Uspala a okradla šoféra kamionu
PLZEŇ - Od sobotního odpoledne pátrají plzeňští policisté po ženě, která oloupila třiačtyřicetiletého muže z Kroměřížska.

Foto: Spolujezdec kopal po nehodě řidiče
KARLOVY VARY - V sobotu v poledne došlo ve Vančurově ulici v Karlových Varech k dopravní nehodě.

Foto: Co nestihli sebrat, alespoň poškodili
VRÁNOV - V obci Vránov na Domažlicku došlo v noci na sobotu k vloupání do dosud neobydlené novostavby rodinného domu.

Foto: Nemocnici v Chebu hrozí kolaps
Chebské nemocnici hrozí kolaps. Pět ze šesti lékařů interny dalo výpověď a budoucnost oddělení je ohrožena.

Foto: Na přechodu srazil chodkyni, ta zemřela
KARLOVY VARY – V pátek došlo v Sokolovské ulici v Karlových Varech k dopravní nehodě, která si vyžádala jeden lidský život. Ve směru od zimního stadionu přijížděl po zmíněné komunikaci devětapadesátiletý řidič nákladního vozidla Mazda.

Foto: V Mrtníku vykradli rekreační chalupu
MRTNÍK - V katastru obce Mrtník na severním Plzeňsku došlo v přesně nezjištěné době k vloupání do rekreační chalupy.

Foto: Zatímco Němci lyžovali, přišli o auto
ŽELEZNÁ RUDA – V pátek v podvečer okradl zatím neznámý pachatel o vozidlo Škoda Fabia německé turisty, kteří vůz zaparkovali na odstavné ploše nad nádražím v Železné Rudě.

Foto: Zaparkované auto v Plzni vybral zloděj
PLZEŇ – V Plzni v Šafaříkových sadech se vloupal dosud neznámý pachatel do zaparkovaného vozidla VW Transporter.

Foto: Z varského domu ukradli peníze i pistoli
KARLOVY VARY - TAŠOVICE – V Karlových Varech Tašovicích došlo k vloupání do rodinného domu ve Slovanské ulici.

Foto: Nebezpečný padající sníh ze střech
K padajícímu sněhu z okraje střechy prodejny květin na náměstí Svobody č.p. 37 v Sušici vyjížděli s autožebříkem místní profesionální hasiči.

Foto: Požár v dětském pokoji způsobil radiobudík
Ve čtvrtek byl zaznamenán jeden požár, který se obešel bez účasti jednotek. Škodu předběžně vyčíslenou na deset tisíc korun způsobil požár dětského pokoje

Dlouho se nepovozil

Před 18 roky
Foto: Dlouho se nepovozil
Policisté z pohotovostního pořádkového odboru včera krátce před druhou hodinou v noci v plzeňské Francouzské ulici zastavili řidiče osobního vozidla značky Opel Vectra. Během několika chvil lustrací v policejních evidencích zjistili, že vůz je na sez

Foto: Ze salonu utekl s mobilem
Vloni v prosinci se na policisty obrátila sedmadvacetiletá dívka a oznámila, že jí někdo ukradl mobilní telefon.

Foto: Strýcové unikl titul v Aucklandu
Plzeňská tenistka Barbora Strýcová marně bojovala o trofej v Austrálii s francouzskou partnerkou Emilií Loitovou

Foto: Stříbro má první sportovní halu
Vůbec první sportovní halu, určenou na squash, bowling a kuželky, má od dnešního dne město Stříbro. Stavba za 13 milionů korun vznikla ve
sportovním areálu, který patří občanskému sdružení TJ Baník.

Foto: Za ukradený mobil  chtěl zaplatit
Do problémů se zákonem se dostal jednadvacetiletý muž z Plzně. Od včerejšího dne, kdy si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání, čelí obvinění z trestného činu krádeže.

Foto: Domácí bitka skončila obviněním
Usnesení o zahájení trestního stíhání si v těchto dnech převzal osmatřicetiletý Plzeňan. Podle všeho vloni 23. října kolem půl druhé v noci přišel domů a začal slovně napadat svoji devětadvacetiletou manželku.

Foto: Pech už v Rakousku dojezdil
Jänner rallye, úvodní díl mezinárodního mistrovství Česka v automobilových soutěžích, pokračuje bez plzeňského pilota Václava Pecha. Zradila ho elektronika.

Z pastviny ukraden býk

Před 18 roky
Foto: Z pastviny ukraden býk
U obce Úbočí nedaleko Lázní Kynžvartu na Chebu odcizil neznámý zloděj z pastviny jednoho býka

Kradli v Horní Bříze

Před 18 roky
Foto: Kradli v Horní Bříze
Kriminalistům z okresu Plzeň-sever se podařilo zadržet dva muže ve věku 21 a 23 let ze severního Plzeňska.

Foto: Odcizit Passata se mu nepodařilo
Včera mezi čtrnáctou a osmnáctou hodinou v sadech 5. května zaujal zaparkovaný osobní automobil tovární značky Volkswagen Passat combi pachatele, který poškodil zámek dveří a vloupal se dovnitř.

Odnesl si 500 kg mědi

Před 18 roky
Foto: Odnesl si 500 kg mědi
V Klenčí pod Čerchovem na Domažlicku vnikl neznámý zloděj do areálu místní firmy a bez evidentního násilí se dostal do půdních prostor haly.

Foto: Z obchodu utekl bez placení
Policisté ze Starého Plzence zadrželi dvacetiletého muže z Plzně.

Foto: Daikin přijme před sezonou dalších 50 až 200 lidí
Japonský koncern Daikin Industries, který ovládá třetinu světového trhu klimatizací, už zaměstnává v Plzni přes 900 lidí. Před sezonou, od března do května, jich přijme dalších 50 až 200, a tento stav by měl letos udržet.

Foto: Vykradeny rekreační chalupy
V obci Radošice na jižním Plzeňsku se neznámý zloděj vloupal do dvou rekreačních chalup, když v obou případech vyrazil vstupní dveře.

Surově napaden

Před 18 roky
Foto: Surově napaden
V ulici Pionýrů v Sokolově byl na chodníku před domem napaden pětatřicetiletým surovcem třiapadesátiletý místní muž.

Foto: Dvě stovky klatovských Škodováků jsou bez práce
Více než dvě stovky propuštěných zaměstnanců Škody Klatovy, která 16. prosince definitivně zavřela brány, žádají o pomoc úřady práce.

Foto: Novináři zvolili do druhé pětky Málka
Hokejový gólman Plzně bude hájit barvy ligového výběru Česka v Utkání hvězd ve slovenském Popradu

Foto: Pech je po prvním dnu Jänner rallye dvanáctý
V domácím šampionátu v automobilových soutěžích, které začalo v Rakousku, je na tom zatím z Čechů nejlépe Štěpán Vojtěch

Vnikl do domu balkonem

Před 18 roky
Foto: Vnikl do domu balkonem
Policisté z Chebu zadrželi devatenáctiletého mladíka z Mariánských Lázní, který se v Palackého ulici v lázeňském městě dostal balkonovým oknem do rodinného domu a odnesl si 25 tisíc korun na hotovosti, 300 EURO, platební kartu a další doklady.

Foto: Napaden při hraní karet
V Lesní ulici v Chebu napadl v místní herně při hraní karet zatím neznámý pachatel pětatřicetiletého místního muže.

Foto: V kabinetu gymnázia unikl bróm
K úniku asi 250 mililitrů brómu došlo při manipulaci s ním včera v kabinetu Gymnázia v Pionýrské ulici 1533 v Tachově.

Foto: První multikino v Plzni otevře v polovině února
Od poloviny února budou moci diváci navštěvovat osm sálů prvního multikina v Plzni-Černicích
podél dálnice Praha-Rozvadov.

Foto: Nejdřív benzín pak digitální fotoaparát
Benzínovou čerpací stanici u jednoho plzeňského obchodního centra si v loňském roce oblíbil 26letý muž z Plzně. Nic proti, pokud by za tankování řádně platil.

Foto: Jak budou vypadat parky na Vinicích?
Chcete ovlivnit budoucí podobu parků na Vinicích? Pokud ano, tak jste zváni 12.1.2006 do 7. základní školy na Vinicích (Brněnská ulice). Od 17:00 zde proběhne veřejná diskuse k návrhu budoucí podoby vinických parků.

Foto: Šampionát tenistů se blíží, Ulihrach asi nebude
Hala plzeňské Slavie PU Plzeň hostí v příštím týdnu halové mistrovství České republiky mužů

Hledají se svědkové

Před 18 roky
Foto: Hledají se svědkové
V úterý 3. ledna 2006 kolem půl druhé v noci byla v Čechově ulici v Plzni před domem číslo 32 napadena dnes šestadvacetiletá žena.

Foto: Hasiči likvidovali rampouchy v Železné Rudě
Celkem deset událostí zaznamenali příslušníci Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje za středu 4. ledna 2006.

Foto: Hokejisté Klatov prohráli
Druholigový tým inkasoval od Klášterce pětkrát už v úvodní třetině, nakonec podlehl 4:7.

Foto: Bolevečtí dobrovolní hasiči - výroční valná hromada
Výroční valná hromada Sboru dobrovolných hasičů Bolevec se uskuteční v pátek 6. ledna 2006 od 18.30 hodin v hospodě "U Myšáka" v Plzni - Bolevci.

Foto: Plzenští hasiči budou pomáhat v jižních Čechách
Na pomoc Jihočeskému kraji sužovanému sněhovou kalamitou vyjeli včera po šestnácté hodině tři profesionální hasiči z Plzeňského kraje,

Foto: Odcizeno velké množství kabelů
V Bergmannově ulici v Dolním Rychnově se vloupal neznámý zloděj do skladu jedné místní firmy po vypáčení plastového okna.

Foto: Nalezena nevybuchlá munice z II. světové války
Na okraji pole nad Dvořákovými sady v Chebu byla nalezena nevybuchlá munice. Přivolaný policejní pyrotechnik z Plzně zjistil, že se jedná o zápalnou leteckou pumu americké výroby pocházející ze II.světové války.

Foto: Pacienti pociťují úsporná opatření nemocnic
Nemocnice v Plzeňském kraji musejí šetřit.
Omezily počty operací a nákladných vyšetření. Kvůli úsporám zdravotních pojišťoven a z nich plynoucích menších příjmů nemocnic stojí v některých místech přístroje,

Foto: Vloupal se do kanceláře
Plzeňské ulici v Toužimi na Karlovarsku se vloupal neznámý zloděj po odstranění mříže a vytlačení okna do kanceláře jedné místní firmy.

Foto: Utekli z výchovného ústavu
V Habartově na Sokolovsku zasahovala policejní hlídka, protože měla zadržet dvě mladistvé osoby, které byly na útěku z výchovného ústavu a bylo po nich vyhlášeno pátrání.

Foto: Premiéra filmu Lidová kultura Plzeňského kraje
Premiérové promítání videofilmu Lidová kultura Plzeňského kraje, který vznikl ve studiu Západočeské univerzity (ZČU) se uskuteční v Západočeské galerii v Pražské 13 v Plzni.

Foto: Statistika dopravních nehod v Plzeňském kraji
Na silnicích Plzeňského a Karlovarského kraje se ve středu stalo celkem 42 dopravních nehod,

Foto: Za vraždu si odsedí 12,5 roku - upřesnění
Plzeňský krajský soud včera poslal osmadvacetiletého Josefa Lehotského z Karlovarska na 12,5 roku do vězení za vraždu jeho o rok mladší přítelkyně Lucie.

Foto: Sjízdnost silnic v Plzeňském kraji
Všechny silnice v Plzeňském kraji byly dnes ráno většinou sjízdné a mokré, v noci drobně sněžilo pouze ve vyšších polohách Klatovska.

Vloupal se do Octávie

Před 18 roky
Foto: Vloupal se do Octávie
Policisté od loňského března pátrali po pachateli, který se dne 30. března v Plzni vloupal do zaparkované Škody Octávie a zmocnil se autorádia, reproduktorů, zesilovače a dvaceti kompaktů s nejrůznějšími nahrávkami.

V Plzni se neschoval

Před 18 roky
Foto: V Plzni se neschoval
Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování v Tachově od dvacátého prosince loňského roku pátrali po devětadvacetiletém muži, který je obviněn z trestného činu krádeže.

Foto: Na výživném dluží přes 61 tisíc
Do problémů se zákonem se dostal
čtyřiadvacetiletý muž, který má své trvalé bydliště nahlášené v Bečově nad Teplou.

Foto: Čtyřicetihektarová průmyslová zóna v Mýtě je zaplněna
Čtyřicetihektarová průmyslová zóna v Mýtě na Rokycansku je po dvou letech od vstupu
prvního investora zaplněna. Posledních pět hektarů plochy podél dálnice D5 z Prahy přes Plzeň do Rozvadova koupila pražská firma,
která tam vybuduje zásobovac

Foto: Zrušeno operační středisko odboru HZS Domažlice
Dnem 31.12. 2005 bylo zrušeno operační středisko HZS Plzeňského kraje, územního odboru HZS Domažlice. Kompetence převzalo v 19.00 hodin posledního dne roku 2005 krajské operační a informační středisko, které sídlí v budově krajského ředitelství HZS P

Foto: Za vraždu si odsedí 12,5 roku
Plzeňský krajský soud dnes poslal osmadvacetiletého Josefa Lehotského z Karlovarska na 12,5 roku do vězení za vraždu jeho přítelkyně.

Foto: Nová kniha Železná opona
Ucelený pohled na vznik, důvody a fungování takzvané železné opony v Československu přinese kniha, kterou spolu se svou manželkou Alenou a kolektivem spolupracovníků připravil plzeňský historik a vysokoškolský profesor Tomáš Jílek.

Foto: Za vodné a stočné si letos připlatíme
Vodárenské společnosti v Plzeňském kraji zdražily od ledna vodné a stočné od tří procent v Domažlicích až po 13 procent v Klatovech.

Foto: Nerezový plech prodal ve sběrných surovinách
V Koldinově ulici v Klatovech se dostal zloděj do areálu jedné místní firmy a odcizil zde čtyři kusy volně uskladněných cívek s nerezovým plechem.

Foto: Nymburk vyučoval v Domažlicích
Nejlepší český basketbalový tým rozdrtil v osmifinále Poháru ČBF domácí Jiskru o 90 bodů

Řádil v garáži

Před 18 roky
Foto: Řádil v garáži
V obci Horní Jadruž na Tachovsku se vloupal neznámý zloděj do garáže u rodinného domu,

Foto: Nezvaný návštěvník ve sklenářství
V Plynárenské ulici ve Františkových Lázních se za použití násilí vloupal neznámý zloděj do provozovny sklenářství.

Foto: Noční podnik navštívil zloděj
Do nočního podniku v Havlíčkově ulici v Chebu se vloupal zatím neznámý zloděj.

Foto: Představenstvo ZČE už je jen tříčlenné
Už jen tříčlenné představenstvo má od ledna Západočeská energetika (ZČE), člen skupiny ČEZ.

Foto: Hokejový bek Špaček dostal trest
Plzeňský odchovanec a v současnosti opora Chicaga nesmí hrát dva zápasy za faul na Ritchieho z Calgary

Foto: Dodatek s izraelskou Plazou bude podepsán
Do dvou týdnů podepíše plzeňská radnice dodatek ke smlouvě s investorem dva roky odkládané stavby
obchodně-zábavního centra za 1,2 miliardy korun v centru města.

Foto: Pochod proti úložišti jaderného odpadu
Třetí ročník pochodu, který má upozornit na problematiku hlubinného úložiště jaderného
odpadu, pořádá v sobotu radnice v Chanovicích na Klatovsku.

Foto: Sjízdnost silnic v Plzeňském kraji
Všechny silnice v Plzeňském kraji byly
dnes ráno většinou sjízdné a mokré, v noci sněžilo pouze na Klatovsku a nad ránem na Tachovsku.

Foto: Oslabená Plzeň na Znojmo nestačila
Hokejový Lasselsberger podlehl v 38. kole extraligy domácím Orlům 2:5.

Foto: Pauza má v kádru i Plzeňany
Čeští házenkáři vstoupí ve čtvrtek do předkvalifikace o postup na mistrovství světa, její závěr odehrají v Plzni

Foto: Kradl v zemědělském družstvu
V obci Pšov na Karlovarsku se vloupal neznámý zloděj po rozbití skleněné výplně okna u jídelny do budovy místního zemědělského družstva.

Výbuch v truhlárně

Před 18 roky
Foto: Výbuch v truhlárně
V obci Velká Chmelná u Sušice na Klatovsku došlo k požáru truhlářské dílny a následnému výbuchu.

Neodolal sladkému

Před 18 roky
Foto: Neodolal sladkému
Nepřekonatelná chuť na sladké zřejmě dovedla na šikmou plochu 26letého muže z Plzně, který v pondělí nakoupil „za pět prstů“ v obchodním domě na Americké třídě.

Foto: Během dvaceti minut přišla o kolo
Obyčejný lankový zámek bohužel již v dnešní době nestačí. Přesvědčila se o tom v pondělí odpoledne majitelka horského kola, která jej v půl třetí odpoledne nechala stát před budovou

Foto: Vloupal se do garáže a odcizil auto
Od pondělního rána pátrají policisté po černém osobním automobilu VW Polo s registrační značkou 2P0 5364.

Foto: Při stěhování od přítelkyně se obohatil
S trestním stíháním na svém kontě vkročil do nového roku 23letý muž z Plzně, kterého policejní komisař plzeňských kriminalistů obvinil z trestného činu krádeže.

Foto: Strašice prodávají první objekty kasáren
Zhruba čtvrtinu ze všech 80 vojenských objektů nabízí k prodeji podnikatelům obec Strašice, která loni v září převzala od armády půl roku opuštěná kasárna.

Foto: Oslavy zřejmě ještě doznívají
Oslavy příchodu nového roku zřejmě stále ještě pokračují.

Foto: Řidič putoval na záchytku, spolujezdec do věznice
V pondělí krátce před půlnocí skončil na protialkoholní záchytné stanici 66letý muž z Plzně. Musel sebrat odvahu, aby v silně podnapilém stavu sedl za volant osobního automobilu Ford Ka.

Foto: Statistika dopravních nehod v Plzeňském kraji
Včera si západočeští policisté zaznamenali do svých statistik celkem 37 dopravních nehod, při kterých byly tři osoby zraněny lehce.

Foto: Jednání o pomoci azylantům z Bosny
Jednání s pracovníky odboru azylové a migrační politiky ministerstva vnitra

Foto: Pes pokousal chlapce v obličeji
Čtrnáctiletého chlapce dnes pokousal v
obličeji pes v hájovně u Hněvnic na severu Plzeňska.

Foto: Občanky a pasy v bývalé Plzeňské bance na náměstí
V bývalé Plzeňské bance na centrálním náměstí v Plzni se začaly vydávat občanské průkazy a pasy.

Foto: Sjízdnost silnic v Plzeňském kraji
S opatrností a na horách místy i se sněhovými řetězy jsou dnes všechny silnice v Plzeňském kraji
sjízdné.

Foto: Krumpáčem do zastavárny
V Kaznějově na severním Plzeňsku se zatím neznámý zloděj vloupal do bazaru a zastavárny,

Přepadená barmanka

Před 18 roky
Foto: Přepadená barmanka
Od šestadvacátého listopadu loňského roku pátrali policisté v Chebu po muži, který v Cechovní ulici přepadl barmanku a pod hrozbou použití nože na ní požadoval vydání finanční hotovosti a mobilního telefonu.

Foto: Opilý napadl svoji družku
Na Silvestra deset minut před půlnocí zasahovali policisté z pohotovostního pořádkového odboru v bytě na náměstí Milady Horákové. Na pomoc je zavolala šestadvacetiletá žena, která uvedla, že ji napadl její o dvacet starší druh.

Foto: Na ubytovnu přišel opilý
Policisté z pohotovostního pořádkového odboru zasahovali v sobotu kolem půl jedenácté v noci na ubytovně Charity ve středu města. Zavolal je na pomoc vrátný. Uvedl, že na ubytovnu přišel mladý muž, který se dožadoval ubytování. Protože byl opilý,

Foto: Odnesl si plazmový televizor
Policisté z obvodního oddělení Plzeň - Doubravka pracují na případu, který kvalifikovali jako trestné činy krádež a poškozování cizí věci. Do prodejny na Rokycanské třídě se dne 31. prosince krátce po třetí hodině v noci vloupal zloděj,

Foto: Málek proti Znojmu chytat nebude
V zítřejším utkání 38. kola extraligy bude trenér hokejového Lasselsbergeru Sýkora postrádat i centra Moravce

Foto: Neopatrnost se nevyplácí
Na policisty z obvodního oddělení Plzeň - Skvrňany se včera obrátila dvaapadesátiletá žena a oznámila, že jí někdo v pátek 30. prosince ukradl kabelku s doklady a peněženkou.

Auto není trezor

Před 18 roky
Foto: Auto není trezor
Čtyři hodiny stačily pachateli na to, aby se nepozorovaně vloupal do vozidla značky Ford Orion. Automobil byl zaparkovaný v plzeňské ulici Na Roudné.

Foto: Stálé zastoupení Plzeňského kraje v EU
Evropskou kancelář Plzeňského kraje v Bruselu povede od příštích dní jednatřicetiletý diplomat Karel Lizerot, který osm let pracoval na českých velvyslanectvích v několika zemích.

Dvojí policejní zásah

Před 18 roky
Foto: Dvojí policejní zásah
Na Silvestra krátce před půlnocí musela do Kaznějovské ulice v Plzni vyjet hlídka policistů. Zavolali ji na pomoc nájemníci jednoho z bytů. Z restaurace a pod značným vlivem alkoholu se domů vrátil osmatřicetiletý nájemník, který začal v bytě tropit

Foto: Silvestr a Nový rok u záchranářů
Západní Čechy - Lidé se o silvestrovské noci zranili pyrotechnikou nebo přehnali pití alkoholu. Nikdo nezemřel.

Foto: Statistika dopravních nehod v Plzeňském kraji
Včera došlo v západních Čechách k 23 dopravním nehodám, při kterých nebyl nikdo usmrcen ani těžce zraněn, dva lidé byli zraněni lehce.

Foto: Lukeš dojel druhý v Lucembursku
Plzeňský cyklokrosař startoval na novoročním závodě druhé kategorie kalendáře UCI

Foto: Zloděj řádil ve Varech a v Hájku
V Hybešově ulici v Karlových Varech se neznámý zloděj vloupal do bytu, když se mu podařilo vypáčit vchodové dveře.

Foto: Požár na půdě v Makově
V Makově na Klatovsku hořel půdní prostor domu.
K požáru došlo po přiložení do krbu, z kterého je vytažena roura jako příprava pro budoucí rozvod tepla do podkroví.

Foto: Rakušan přišel o kartu a mobil
Neznámí surovci napadli na sociálním zařízení herny v Kamenné ulici v Chebu třicetiletého turistu z Rakouska.

Foto: Pokles krádeží v novostavbách i mobilních telefonů
Výrazně méně vloupání do novostaveb rodinných domů a také nižší počet krádeží mobilních telefonů
zaznamenali loni policisté v Plzeňském a Karlovarském kraji ve srovnání s rokem 2004.

Foto: Silnice v Plzeňském kraji sjízdné
Všechny silnice v Plzeňském kraji byly dnes ráno se zvýšenou opatrností sjízdné. Všechny vozovky jsou po nočním náledí posypané.

Foto: Štybar byl desátý v závodě Světového poháru
Osmý díl seriálu vyhrál v Belgii domácí Nijs, nejlepším Čechem byl šestý Dlask

Foto: Kanadský bek Marshall jde na farmu
Zkušený hokejový obránce, který část loňské sezony strávil v Plzni, opustil kádr Anaheimu

Foto: Záchranáři v Ostrově slaví páté narozeniny
Výjezdové stanoviště záchranné služby v Ostrově na Karlovarsku slaví pět let. Od roku 2000 najeli zdravotníci za svými pacienty zhruba 4 - 6 tisíc km měsíčně, 43,5 tisíc km za rok. Za pět let působení bylo najeto úctyhodných 220 tisíc kilometrů.

Foto: V pondělí vyjdou do ulic tři králové
V první polovině ledna se na území celé České republiky už opět vypraví do ulic měst a obcí skupinky tří králů a královen, aby požádaly o pomoc pro rodiny a lidi v nouzi doma i v zahraničí. V Plzni bude sbírka zahájena v pondělí.

Foto: Na Silvestra si došel pro plazmu
PLZEŇ-MĚSTO - Neznámý pachatel včera po třetí hodině ranní nalezeným kusem obrubníku rozbil skleněnou výplň s bezpečnostní fólií u bočních vchodových dveří do obchodního centra na Rokycanské ulici.

Foto: Časté novoroční předsevzetí: Zhubnu
V Plzni jdou na odbyt čaje na hubnutí. Ženy sice chtějí shodit kila nabraná o vánocích, posilovny je ale zatím nelákají.

Právě teď