Areál základní školy v Domažlicích zdobí nové Oranžové hřiště

Pro více než 900 vlastních žáků a další děti z okolí vybudovala Základní škola Domažlice v ulici Komenského nové hřiště. Děti se tak od školy dočkaly pomyslného dárku k nadcházejícímu vysvědčení, protože otevření hrací plochy proběhlo ještě před začátkem letních prázdnin v úterý 21. června.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na výstavbu hřiště přispěla škole Nadace ČEZ částkou 300 tisíc korun.

Oranžové dětské hřiště v areálu základní školy v ulici Komenského vznikalo během prvního pololetí 2016 v rámci projektu nazvaném Pryč s nudou. Zatravněná plocha s několika starými lavičkami a stromy se tak postupně proměnila v zábavný areál pro volné chvíle dětí na čerstvém vzduchu. „Hřiště je tvořené několika herními prvky – sestavou se dvěma domky, šikmou plošinou, houpacím mostem a skluzavkami, houpačkami, gymnastickými průlezkami  i odpočinkovým hnízdem. Samozřejmostí jsou bezpečné dopadové plochy i upravená zeleň v celém areálu,“ uvedl ředitel školy Ivan Rybár.

Hřiště využije zhruba 900 žáků prvního a druhého stupně základní školy i ostatní děti a jejich rodiče z města i okolí k aktivnímu odpočinku a trávení volného času. Žákům školy bude přístupné zejména o přestávkách a v době pobytu ve školní družině. V teplých měsících škola plánuje jeho otevření od 8 do 20 hodin, po zbytek roku bude hřiště zavírat o něco dříve a otevírat v 9 hodin ráno. Potřebných 300 tisíc korun na jeho výstavbu věnovala domažlické škole Nadace ČEZ.

Nadace ČEZ pomáhá městům a obcím po celé České republice budovat Oranžová hřiště již od svého založení v roce 2002. Za tuto dobu podpořila výstavbu téměř 400 hřišť v celkové hodnotě přibližně 300 milionů korun. „Základní škola v Domažlicích je moderní školou, která se kromě kvalitního vzdělání snaží dětem poskytovat dostatek příležitostí k osobnímu rozvoji v sociální, sportovní i kulturní oblasti. Každé místo vhodné k aktivnímu trávení volného času a společným hrám v kolektivu dětí takovému rozvoji napomáhá a jsme rádi, že jsme škole k jeho získání pomohli,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka