Artcamp láká účastníky z celého světa

Plzeňský ArtCamp je letní škola, která každoročně láká stovky místních i zahraničních účastníků, pro něž výtvarné kurzy představují nejen příjemné zpestření léta, ale i možnost naučit se různým výtvarným technikám, vyzkoušet svůj um v různých oborech umění a designu, nebo rozvinout svůj talent pod vedením významných umělců. Nabízí také kurzy orientované na přípravu ke studiu na vysokých uměleckých školách. Naleznete zde tedy kurzy vhodné pro širokou veřejnost od začátečníků po pokročilé, kurzy p

Cílená propagace v Plzni

„Pro město Plzeň i naši fakultu významný rok 2015 sice skončil, ale Sutnarka ve svých projektech pokračuje se stejnou intenzitou. Čeká nás už dvanáctý ročník letní školy ArtCamp, který opět umožní stovkám účastníků strávit až tři týdny ve společnosti renomovaných umělců z České republiky i ze zahraničí – hosté letní školy tentokrát přijedou z USA, Kanady, Japonska, Polska a Slovenska,“ říká děkan pořádající Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara, zakladatel a umělecký ředitel letní školy ArtCamp doc. Josef Mištera.

„Ve třech červencových týdnech projde 33 uměleckými kurzy na 380 účastníků z České republiky i ze zahraničí, například z Japonska, Španělska, Maďarska, Polska nebo Ukrajiny.

Mnohé z nich přilákaly do kurzů letní školy i zajímavé umělecké osobnosti v roli lektorů. Těch hostujících bude letos 11 a povedou například kurzy architektury, digitální fotografie, arteterapie nebo grafického designu,“ dodává provozní ředitelka letní školy Lenka Kodýtková.

Základní nabídku oblíbených kurzů zaměřených např. na figurální kresbu, digitální fotografii, komiks, knižní vazbu, design interiéru, grafický design či tvorbu šperku doplnily opět atraktivní novinky. „Mezi novinky letošního roku patří dva kurzy zaměřené na architekturu. V prvním z nich odhalí účastníci pod vedením japonského architekta Kazuhira Yajimy principy japonské architektury a filozofii tradičních čajoven, v druhém pak slovenský umělec Karol Weisslechner nabídne jiný pohled na budovu jako šperk. Pod pokličku alternativního umění budou moci nahlédnout účastníci kurzu nových médií mladé české umělkyně Anežky Hoškové a z USA dorazí renomovaný grafický designér Roger Remington, který plánuje s účastníky svého kurzu vytvořit sérii infografik – plakátů zaměřených na život a tvorbu Ladislava Sutnara,“ prozrazuje děkan Mištera.

Další novinkou je spolupráce s agenturou CzechTourism, díky které bude ArtCamp ještě lépe reprezentovat Plzeň a Českou republiku v zahraničí. Ředitel odboru Regionální partnerství a vztahy B2B agentury CzechTourism Aleš Pangrác k tomu říká: "Projekt letní školy umění tak jak funguje na Sutnarce v Plzni nás velmi zaujal i proto, že má potenciál spojit turistický zážitek s výjimečnou uměleckou zkušeností. Věříme, že do budoucna se bude zvyšovat množství lidí, kteří k nám v létě vycestují nejen za historickými

památkami a gastronomií, ale i za zážitkem z vlastní tvorby a setkávání s umělci v tak inspirativním prostředí, jaké nabízí moderní budova Sutnarky i samotná Plzeň."

ArtCamp v rámci pokračující spolupráce s EU-Japan Fest Japan Committee opět přivítá hosty z Japonska, konkrétně čtyři účastníky kurzů a jednoho hostujícího umělce. Tím je výše zmíněný architekt Kazuhiro Yajima.

Účastníci letní školy budou pracovat v inspirativním prostředí ateliérů Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara, některé kurzy se odehrají v plenéru. Kurz kresby pod vedením doc. Kornatovského se stejně jako v loňském roce uskuteční v industriálních prostorách kreativní zóny DEPO 2015.

„ArtCamp je tady nejen pro účastníky kurzů, ale i pro ostatní obyvatele letní Plzně. Ti mají možnost se zdarma přidat k našemu doprovodnému programu a okusit tak atmosféru letní školy, setkat se s hostujícími umělci, zhlédnout studentské filmy i navštívit zajímavé výstavy. Hned v prvním týdnu letní školy otevřeme v budově Sutnarky výstavu plakátů uznávaného mexického grafického designéra Eduarda Barrery Arambarri, v následujícím týdnu pak Galerie Ladislava Sutnara ožije storyboardy Kurta van der Basche, který se navíc utká v rámci živé exhibice ve storyboardingu s naším pedagogem Václavem Šlajchem“, dodává Josef Mištera.

Součástí doprovodného programu (harmonogram je k dispozici na www.fdu.zcu.cz/artcamp v sekci Aktuality) jsou pravidelné pondělní večery 20x20, kde se hosté letní školy představují ve formátu PechaKucha, návštěva kreativní zóny DEPO2015, návštěva Loosových interiérů a mnoho dalšího. Široká veřejnost je také zvána na krátkou výstavu prací účastníků jednotlivých kurzů letní školy, která se uskuteční vždy v pátek od 14 do 15 hod. v ateliérech FDULS.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 17.07.2016 10:17



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka