ArtCamp na plzeňské Fakultě designu a umění zahájil 13. ročník

Plzeňský ArtCamp je letní škola, která každoročně láká stovky místních i zahraničních účastníků do kurzů v různých oborech umění a designu pod vedením významných tuzemských i zahraničních umělců. Jsou zde také přípravné kurzy k přijímacímu řízení ke studiu na vysokých uměleckých školách. Nabídka zahrnuje kurzy vhodné od začátečníků po pokročilé, kurzy pro budoucí studenty uměleckých oborů i kurzy pro studenty stávající a pro zralé umělce.

Cílená propagace v Plzni

Třináctý ročník letní školy pro své účastníky opět připravil řadu novinek. „Ve spolupráci s kolegy z katedry hudební kultury Fakulty pedagogické jsem do nabídky nově zařadil i hudební kurzy – proběhnou tak kurzy hudební kompozice a ansámblového zpěvu. V rámci pohybových kurzů si nyní mohou účastníci vedle současného tance vyzkoušet i různé disciplíny stále populárnějšího nového cirkusu. Příznivcům fashion designu letos poprvé nabízíme kurz zaměřený na tvorbu módních doplňků a filmoví fanoušci budou moci nahlédnout do zákulisí vzniku science-fiction návrhů pro film. Poprvé také využijeme univerzitního zázemí v zámku Nečtiny, v jehož okolí proběhne kurz plenérové kresby,“ prozrazuje děkan pořádající Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara, zakladatel a umělecký ředitel letní školy ArtCamp doc. Josef Mištera.

„Kurzů letos proběhne celkem 36 a během tří červencových týdnů jimi projde na 360 účastníků z České republiky i ze zahraničí, například z Japonska, Německa, Finska, Maďarska, Polska nebo Ukrajiny. Čas budou trávit ve společnosti zajímavých českých i zahraničních uměleckých osobností – hostující umělci letos dorazí z Velké Británie, Japonska, Kanady, Íránu, Polska, a Slovenska,“ doplňuje provozní ředitelka letní školy Lenka Kodýtková.

Vedle pravidelných kurzů kresby, malby, figurální kresby, digitální fotografie, knižní vazby, grafických technik, grafického designu, designu interiéru, komiksu, designu šperku a dalších mají účastníci i letos možnost absolvovat mimořádné kurzy pod vedením zajímavých uměleckých osobností. Patří sem například kurz ilustrace s japonskou umělkyní Hiroko Matsushita, která účastníkům mimo jiné přiblíží principy tradičních technik skládání a stříhání papíru pro tvorbu trojrozměrného díla. Významný íránský ilustrátor, Ali Boozari, nabídne vhled do historie perské i do současné íránské ilustrace i různých grafických technik. Oba umělci navíc představí své práce výstavou v Galerii Ladislava Sutnara. Z Velké Británie dorazí filmový výtvarník Chris Rosewarne, který povede kurz zaměřený na Science fiction design pro film. Ve spolupráci s plzeňským Žongléros Ansámbl letos ArtCamp přináší i kurz nového cirkusu. Nebude chybět ani kurz arteterapie vedený Wieslawem Karolakem z Polska, potřetí se vrátí kanadský výtvarník Kurt van der Basch s kurzem tvorby filmového storyboardu a už popáté ArtCamp přivítá prof. Karola Weisslechnera, který účastníky provede kurzem designu šperku pro pokročilé.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 12.07.2017 12:06



4 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka