Atrium plzeňského´Křižíkáče´ bude od úterka žít komiksem

Komiks – to jsou ilustrace a bubliny s textem. Plzeňská bublanina je komiksová výstava, která bude k vidění v červnu v atriu Gymnázia Františka Křižíka v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

V atriu školy vznikl v loňském roce venkovní výstavní prostor. Po úspěšné výstavě karikaturisty Pavla Kantorka připravilo gymnázium a Středoškolský klub při gymnáziu na letošní červen výstavu věnovanou třem špičkovým současným plzeňským komiksovým výtvarníkům. Své práce tu budou prezentovat Pavel Trnka, Václav Šlajch a Vhrsti. K vidění bude kolem 70 zvětšenin komiksů a knižních ilustrací uvedených autorů. 

Výstavu by měl ukončit workshop pro studenty školy, kteří by si pod vedením těchto profesionálních výtvarníků měli vyzkoušet vlastní tvorbu komiksů.

Jedná se o druhou výstavu v ATRIU Gymnázia Františka Křižíka. Tento prostor prochází celkovou obnovou – měl by zde vzniknout výukový i relaxační prostor určený jak pro žáky gymnázia, tak v rámci nejrůznějších akcí (výstavy, koncerty) i pro veřejnost. Atrium je přístupné přímým vstupem z centrálního parku U bazénu na Lochotíně.

Výstava proběhne  v termínu 7. – 30. června 2016 v atriu Gymnázia Františka Křižíka v Plzni, Sokolovská 54, vchod  je  z centrálního parku U bazénu na Lochotíně. Otevřeno je v  pondělí – pátek: 10.00 – 18.00, sobota – neděle: 14.00 – 17.00. Vstup je zdarma.

Výstava se koná v rámci oslav 25 let Gymnázia Františka Křižíka, které probíhají pod záštitou nám. primátora Martina Baxy a Evy Herinkové.

Výstavu finančně podpořilo statutární město Plzeň a městský obvod Plzeň 1, nad výstavou převzali záštitu náměstek primátora Petr Náhlík a místostarostka MO Plzeň 1 Ivana Mádlová. 

Výstavu připravil Mgr. Jan Hosnedl, který již v Plzni představil Káju Saudka (1995), Bohumila Konečného – Bimbu (2007), Jaromíra Vraštila (2013) a Pavla Kantorka (2015). Více informací o výstavě na www.krizik.eu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka