Autobusy ČSAD přepravily při Juniorfestu více než dva tisíce dětí

Autobusy plzeňského ČSAD bezpečně přepravily během festivalu 2150 dětí z 25 škol.

Jarní servisní akce AUTO CB

I díky autobusům ČSAD Plzeň proběhl úspěšně již jedenáctý ročník sedmidenního mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež zaměřeného na dětský film, který se konal ve dnech 9. až 15. listopadu v pěti městech Plzeňského kraje. Autobusy největšího plzeňského dopravce ČSAD autobusy Plzeň po celý týden přepravovaly děti ze základních a mateřských škol v kraji na různá festivalová místa ve festivalových městech Plzeň, Domažlice, Horšovský Týn, Dobřany a Přeštice, kde byly právě promítány snímky pro děti. Bezpečně a včas přitom dovezly 2150 dětí z pětadvaceti škol na třicet různých představení a zpět.

Na akci se podílely a spolupracovaly mezi sebou čtyři provozovny plzeňského autobusového dopravce – Plzeň, Domažlice, Přeštice a Tachov.

Autobusy ČSAD Plzeň nevozily děti jen na jednotlivé projekce filmů, ale i na doprovodné akce. Letos nejoblíbenější doprovodnou akcí festivalu byla akce s názvem Pevnost Týn, která se uskutečnila v prostorách zámku v Horšovském Týně. Tentokrát zde v naučně-adrenalinové soutěži inspirované oblíbenou francouzskou soutěží proti sobě soupeřili žáci ze ZŠ Přeštice, ZŠ Horšovský Týn, ZŠ Domažlice, ZŠ Staňkov a ZŠ Bor. Do Erbovního sálu je přitom přijela podpořit i herečka Bára Štěpánová.

Letos poprvé byla zajištěna autobusová přeprava z Plzně, z Dobřan a z Domažlic na udílení ceny Zlatá rafička a na setkání s oblíbeným českým filmovým a televizním režisérem Jiřím Strachem nebo s herečkou Ivou Janžurovou v prostorách Státního hradu a zámku Horšovský Týn.

„Autobusová přeprava všech dětí ze základních škol na jednotlivá představení šestidenního maratonu filmových projekcí ve všech pěti festivalových městech a zpět proběhla bez jakýchkoliv problémů,“ zhodnotil vedoucí obchodně-dopravního útvaru ČSAD autobusy Plzeň Ing. Jiří Horák.

JUNIORFEST je filmový festival pro děti a mládež, který se v Plzeňském kraji koná pravidelně od roku 2008. Jedná se o soutěžní festival zaměřený nejen na hranou a animovanou filmovou tvorbu, ale od roku 2017 i na tvorbu dokumentární. Festival každoročně navštěvuje přes 12 000 diváků. Festival jim nabízí více jak 100 filmových projekcí, 20 praktických workshopů a kreativních dílen a další desítku ostatních doprovodných akcí. JUNIORFEST nabízí nejen projekce české a evropské filmové produkce, ale zároveň rozvíjí možnosti filmového vzdělávání prostřednictvím unikátních aktivit, které podporují aktivní zapojení dětí a profesionálů. Mezi ně patří například i tematické pracovní dílny, retrospektivy a setkání s výjimečnými filmovými tvůrci.

Příští, dvanáctý ročník mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST se koná
od 8. do 14. listopadu 2019.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka