Barokní festival zaútočí na všechny smysly, startuje o víkendu v Mariánské Týnici

Hudba, tanec, jídlo, vůně, ale třeba i ohňostroj nebo škola barokního tance. Na to všechno láká letos jedna z nejvýznamnějších letních kulturních akcí v Plzeňském kraji – Letní barokní festival.

Cílená propagace v Plzni

Festival zavítá na osm barokních památek v kraji, zahájen bude v sobotu v Mariánské Týnici.

„Slavnostního zahájení festivalu se i letos zhostila Mariánská Týnice, kde se návštěvníci mohou těšit na koncert sboru Schola Gregoriana Pragensis a v nočních hodinách pak na barokní ohňostroj. Během následujících tří měsíců se postupně festival představí na různých místech regionu, například v Klatovech, na Zelené Hoře, v Tachově, Plasích, Hrádku u Sušice, Kladrubech a Manětíně,“ zve k návštěvě náměstek hejtmana pro oblast kultury a památkové péče Martin Baxa.

Letní barokní festival 2017 je součástí unikátního projektu Plzeňského kraje „Západočeské baroko“, který vznikl v lednu 2016. Hlavní osu tvoří 8 slavností ve významných barokních lokalitách Plzeňského kraje. Každá z nich nabízí bohatý program, při němž je baroko vnímáno opravdu všemi smysly. Návštěvníci si mohou poslechnout barokní hudbu, ochutnat barokní menu, navštívit noční prohlídku vybrané památky, zažít barokní dostaveníčko nebo si přivonět k vůním tak typickým pro baroko. Oku nepochybně zalahodí i ohňostroj, který v baroku vypadal úplně jinak než dnes. Festival doplňují menší doprovodné akce – koncerty, poutní mše a oslavy, komponované pořady v areálech barokních památek či nastudování a uvedení barokní opery.
Všechny podrobnosti jsou zveřejněny na portále www.zapadoceskebaroko.cz .

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka