Baskytaristka a jazzrockový bubeník světové špičky – Nik West a Billy Cobham vystoupí v listopadu v Besedě

Měšťanská beseda v Plzni bude letos v listopadu hostit dva koncerty světových hudebních hvězd, mistrů svého oboru. První listopadový den vystoupí baskytaristka Nik West, která je považována za jeden z největších talentů současnosti a bývá označována jako Lenny Kravitz v ženském vydání.

Jarní servisní akce AUTO CB

6. listopadu se tu se svým bandem představí nejlepší jazzrockový  bubeník na světě Billy Cobham.

Měšťanská beseda je už tradičním místem, kde se v Plzni představují hudebníci nejvyšší světové úrovně. „Zveme do Plzně opravdovou špičku světové hudební scény, umělce, kteří tu ještě na živo nehráli nebo v Čechách koncertují zřídka,“ říká Ivan Jáchim, ředitel pořádající agentury Dominik centrum s.r.o. „Tentokrát to bude baskytaristka Nik West, kterou si ke spolupráci pozvala hudební esa jako Prince, Steven Tyler z Aerosmith nebo Dave Stewart z Eurythmics. Bubeník Billy Cobham hrál se skupinou Milese Davise a také třeba s Carlosem Santanou.“  

Nik West je nejen vynikající baskytaristka, ale také zpěvačka, producentka a autorka písní. Ve svých 27 letech má za sebou spolupráci s hudebními velikány a je považována za jeden z největších baskytarových talentů současnosti. „Rolí muzikanta je uvést smysly v hořící plamen, vyvolat v lidech emoce a uklidnit negativní vibrace,“ řekla v rozhovoru Nik West. Jak tuto roli naplní, budou moci fanoušci zažít na vlastní kůži 1. listopadu od 19:30 hodin v Měšťanské besedě v Plzni.

Billy Cobham, legendární jazzrockový bubeník, se proslavil nejprve v ansámblech proslulého trumpetisty Milese Davise, později v jazzrockové skupině Mahavishnu Orchestra, kde hrál po boku Jana Hammera  (elektrické  a akustické piano a syntezátor), pocházejícího z bývalého Československa. Jeho debutové sólové album Spectrum z roku 1973 je všeobecně uznáváno jako jedno z nejvýznamnějších v žánru jazz fusion. Ve spolupráci s UNICEF pomáhá prostřednictvím hudby autistickým dětem. „Cvičím čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu. Ať už fyzicky, nebo v myšlenkách, to považuji také za důležité. Já už tak žiju, v hlavě stále slyším pulzování rytmu,“ prozradil Billy Cobham. Svůj um v kapele předvádí za doprovodu čtyř dalších muzikantů (Jean-Marie Ecay na kytaru, Michael Mondesir na baskytaru, Steve Hamilton a Camelia Ben Naceur na klávesy. Billy Cobham Band vystoupí v Měšťanské besedě v Plzni 6. listopadu 2016 od 19 hodin.

Vstupenky na oba koncerty lze zakoupit na www.mestanskabeseda.cz a v dalších obvyklých předprodejích a také na prodejních místech: Předprodej vstupenek, nám. Republiky 41; Měšťanská beseda, Kopeckého sady 13, Plzeň.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka