Bavorská Železná Ruda zve na unikátní výstavu Joana Miró

Na mimořádnou výstavu Joana Miró zve galerie Kuns(t)räume v Bayerisch Eisenstein. Koná se od 17. prosince 2017 do 15. dubna 2018.

Jarní servisní akce AUTO CB

Naprosto nezaměnitelné - tak je možné charakterizovat umění Španěla Joana Miró. Barevnost jeho obrazů a neobyčejná výmluvnost forem z něj udělaly jednoho z nejpopulárnějších umělců 20. století. Galerie Kuns(t)räume poskytuje náhled do jeho grafické tvorby a zavádí návštěvníka do umělcova pestrého a temperamentního světa. Joan Miró (1893 - 1983) byl, co se týče umění, univerzální génius. Jeho tvořivost sahala od malířství, přes sochařství až po tvorbu keramiky a koberců. Zálibu vyvinul pro grafické techniky. Litografie u něho zaujala v padesátých letech minulého století přední místo. Tato metoda mu umožňovala ponechat své spontánnosti a intuici volný běh.

Miróva řeč obrazů s abstraktními a geometrickými tvary, stylizovanými ztvárněními zvířat a lidí, tak jako s neustále se objevujícími nebeskými tělesy a intenzivními barvami je jedinečná. Obrazy ponechávají pozorovateli vždy prostor pro vlastní interpretaci a činí z výstavy objevitelskou cestu plnou fantazie.

Galerieumění „Kuns(t)räume …grenzenlos“, která výstavu hostí, byla otevřena v červenci roku 2013 v historické budově bývalé pošty v Bayerisch Eisenstein. Na více než 700 m2 tato galerie, poblíž hraničního nádraží, představuje uměleckou tvorbu v regionu mezi Dunajem a Vltavou. Současné umění se zde prolíná s tvorbou dřívějšíchgenerací. Nabídku galerie doplňuje filmová projekce a obchod se suvenýry. V obchodě se suvenýry naleznete výrobky z dílen regionálních řemeslníků, zajímavé předměty ze skla nebo ze dřeva, a to jak v tradičním, tak i v moderním provedení.

www.kunstraeume-grenzenlos.de/cz

otevřenost-ne 10:30 – 17:00 hod.

Kegalerii Kuns(t)räume se pohodlně dostanete vlakem. Majitelé kartičky GUTi mají jízdné na německé straně zdarma.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka