Během středy se na Plzeňsku utopili dva lidé

Během středečního večera vyjížděli policisté ke dvěma případům utonutí. První tragická událost se stala v Plzni na Boleveckém rybníku.

Cílená propagace v Plzni

Kolem půl šesté večer přijali policisté oznámení o tonutí muže. Svědci si všimli nehybného těla na vodní hladině, ihned se vydali na pomoc a vytáhli muže na břeh. I přes veškerou pomoc záchranářů 40letý muž zemřel.

Kolem desáté hodiny večer přijali policisté další oznámení o tonutí muže v lomu u Hradce poblíž Stodu. Svědek oznámil, že 18letý muž plaval, zřejmě mu došly síly a začal se potápět. I přestože se mu snažil pomoc, nepodařilo se. Na místo vyjel i policejní potápěč a byl přivolán vrtulník, protože muže nemohli nalézt. Tělo bez známek života potápěč nalezl po půl jedné v noci. V případu je nařízena soudní pitva.

"Všichni návštěvníci koupališť a rybníků by měli dodržovat zásady bezpečného koupání. Pokud je to možné, chodit k vodě v doprovodu více lidí. Neměli by vstupovat do vody rozpálení a neměli by skákat v místech, kde to neznají. Neměli by plavat daleko od břehu, protože vždy musí počítat s tím, že musí doplavat zpátky.  A samozřejmě by si všichni měli uvědomit, že u vody platí, i co se týká alkoholu, stejná pravidla jako v silničním provozu.  Člověk pod vlivem alkoholu do vody rozhodně nepatří," říká policejní mluvčí Martina Korandová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 20.07.2017 13:38



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka