Beko Fresh festival naservíroval dva dny gastro zážitků

Dva dny skvělého jídla, pití, ochutnávání, zážitků, a hlavně pohody si užili návštěvníci letošního Beko Fresh festivalu v Plzni.

uniwebwebynamiru2018

Tradičně nejvíc vtipkoval Zdeněk Pohlreich a jako nejlepší restauraci festivalu svým on-line hlasováním návštěvníci vybrali Comix kitchen & bar.

Festival skončil, ať žije festival

„V Plzni jsme před devíti lety s festivalem začínali a víme, že si tu lidé umí festivalovou atmosféru skutečně užít. Letos jsme pro návštěvníky vylepšili nejen nabídku, ale také odpočinkové zóny, přidali místa k sezení a velkokapacitní stany a jsme rádi, že máme pozitivní ohlasy. Ale jak se říká: Festival skončil, ať žije festival, takže už teď vymýšlíme upgrade na příští rok,“ říká pořadatel Beko Fresh festivalu Petr Jirásek.

Novinka nadchla

Street food – letos poprvé ve velkém měřítku a osvědčil se. Food truck, street bistra a kočovná škola vaření Fuego jsou poměrně novým konceptem a na festivalu se kuchaři těchto podniků nezastavili. Prostě jídlo na ulici do budoucna už nebude langoš nebo párek v rohlíku, na Beko Fresh festivalu si Plzeňáci vyzkoušeli, že to jde i jinak, a že skvěle „na ulici“ chutnají steaky, burgery nebo vepřová žebra.

Klasika vs extrémy

Za klasiku by se dal považovat Zdeněk Pohlreich, který svými kuchařskými show přilákal k hlavnímu pódiu spoustu lidí. Příznivce dobrého jídla a znalce Gastromapy potěšilo vystoupení a následná autogramiáda herce a blogera Lukáše Hejlíka, který na festivalu pokřtil svoji novou knihu a festivalový program zakončil Listováním. Během dvou dnů mohli návštěvníci vidět v akci také šéfkuchaře Romana Vaňka nebo Romana Pauluse.

Kdo nevyzkoušel mořského ježka, šneka nebo saranče, jako by na festivalu nebyl. Extrémní gastronomie potěšila znalce a byla výzvou pro experimentátory - fotka s tarantulí na talíři teď zdobí nejeden instagramový profil.

Drinky, káva, pohoda

Dobré víno, vychlazené pivo, koktejl nebo voňavá káva – každý si přišel na své a díky rozšířeným odpočinkovým zónám si užil u jídla a pití nezbytnou „festivalovou“ pohodu. V pivní zóně dotvářela atmosféru živá hudba, ve vinařské zóně someliér vedl řízené degustace, Školou kávy pod vedením Roberto Trevisana si návštěvníci prošli v De Longhi coffee stage a děti se zabavily vařením v Haribo Mini Workshop stage

Fotogalerie
weby na míru UNIWEB

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Kamiq

Hlavní zprávy

 

čez zprávy 2018