Benefiční večer ZApraLES se v Moving Station vydařil

Úsilí dobrovolníků zastavit kácení Bělověžského pralesa, posledního zachovalého nížinného lesa v Evropě, přišlo ve čtvrtek 31. srpna 2017 do plzeňské Moving Station na benefiční večer ZApraLES podpořit okolo 50 sympatizantů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Cílem bylo nejen finančně pomoci všem, kteří jedinečný přírodní celek na východě Polska jezdí již od konce května 2017, kdy těžba dřeva v pralese začala, týden co týden chránit, ale také informovat všechny zájemce o aktuální situaci v Bělověžském pralese. Během kulturního večera moderovaného Romanem Černíkem vystoupilo hudební duo DVA a česko-německá dvojka 2centBand, slameři Tukan a Dr. Filipitch, zazněla slova přímo z pralesa skrze telefonní vstup a rozvinula se pódiová diskuze s českými obránci Bělověžského pralesa. Nechyběla ani videa z blokád těžební techniky a velkoformátové fotografie zachycující tamní přírodu. 

“Atmosféra byla skvělá, chtěla bych vřele poděkovat všem účinkujícím a všem návštěvníkům benefice. Na dobrovolném vstupném se vybralo 4 178Kč, které jsme převedli na speciální účet Hnutí Duha coby českého koordinátora všech aktivit týkajících se Bělověžského pralesa. Na tento účet může i nadále kdokoli přispět,” dodává Edita Kočandrlová, jedna z organizátorek benefičního večera.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka