Bez elektřiny jsou v kraji tisíce domácností

Situace na západě Čech po ránu vykazuje mírné zlepšení, i díky tomu, že zde vítr zasáhl jako první.

Jarní servisní akce AUTO CB

Počet poruch na vedení vysokého napětí k 7. hodině zůstává stejný (v PK 33 a v KK 16), ale klesá počet domácností bez elektřiny. V Plzeňském kraji je to cca 9400 a v Karlovarském kraji zhruba 4300 domácností. "Na opravách intenzivně pracujeme, povolány jsou i smluvní firmy," říká krajská mluvčí ČEZ Michaela Jirovcová.  

Kolem třetí v noci dispečink ČEZ Distribuce evidoval na svém zásobovacím území přes 420 poruch na vedení vysokého napětí a další poruchy na nízkém napětí. Bez elektřiny bylo na 350 tisíc odběrných míst.  "Aktuálně k 7.00 hodině evidujeme bez elektřiny na 240 tisíc odběrných míst a řešíme 390 poruch na vedení vysokého napětí a další poruchy na nízkém napětí. Kalamitní stav, který ČEZ Distribuce vyhlásila na celém svém zásobovacím území i nadále platí," dodala.

Během noci a časného rána se energetikům podařilo připojit zpět k elektřině přes 100 tisíc domácností. "Nejvíce poruch aktuálně řešíme na Moravě v Moravskoslezském kraji. Další desítky poruch jsou ve všech regionech našeho zásobovacího území. V terénumáme stovky pracovníků poruchových čet, povolali jsme subdodavatelské firmy. Navýšené počty pracovníků jsou jak na call centru, tak i dispečinku," konstatuje Jirovcová.

V případě nahlášení poruch použijte bezplatnou distribuční linku 800 850 860. Informace o poruchách i předpokládanému času obnovení naleznete také na www.cezdistribuce.cz a využít můžete také nový web www.bezstavy.cz

"Omlouváme se za vzniklé problémy, snažíme se dodávky elektřiny obnovit co nejdříve -  jak nám to dovoluje počasí i situace v terénu," dodává mluvčí.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 11.03.2019 09:00



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka