Bezdružická lokálka zve na loučení s mostem přes Hracholusky

Již tuto sobotu 30. června 2018 se mohou návštěvníci přijít rozloučit se starým železničním mostem vedoucím přes Hracholuskou přehradu.

Cílená propagace v Plzni

Ten bude po 117 letech provozu uzavřen z důvodu kompletní rekonstrukce. Událost nabídne po celý den jízdy historickým parním vlakem v úseku Trpísty – Pňovany a nazpět, zároveň bude připraven celodenní kulturní program na nádraží v Trpístech.

„Jízdami historického vlaku se symbolicky rozloučíme se starým mostem, takzvaným Rámusákem. V jeho čele bude parní lokomotiva 313.902, souprava s historickými dřevěnými vagony a dále i oblíbený bistrovůz. Vlak budou také doprovázet četníci a živá hudba“, informuje Marek Plochý, zástupce Plzeňských drah. Jízdenky budou k zakoupení pouze ve vlaku, událost nabídne i speciální noční jízdu s výhledem
na ohňostroj, který se odehraje nad mostem krátce před desátou hodinou večer.

Trpístské nádraží bude od 10:00 hodin hostit atrakce jak pro nejmenší návštěvníky, tak i pro dospělé. „Prostranství kolem nádražní budovy zaplní řemeslné stánky, výtvarné dílny pro děti a stánky s občerstvením. V nově zrekonstruované nádražní budově bude také možné shlédnout tematickou výstavu věnovanou železničnímu mostu, připraven bude i kulturní program, o který se postarají umělci z regionu“, uvádí Jan Florian, manažer MAS Český Západ, která je spolupořadatelem akce.

Fotografové a další nadšenci jistě ocení večerní nasvícení mostu a možnost využít jeho prohlídku z paluby lodi během dne. Jízdní řád lodní dopravy a další informace k události jsou zveřejněny na webových stránkách Bezdružické lokálky. Akci pořádá MAS Český Západ, České dráhy, Plzeňská dráha a další.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka