Bezpečná Šumava ukáže na Slunečné sehranost záchranářů

Záchranáři zvou na sobotu na do Slunečné u Prášil na akci Bezpečná Šumava. Koná se od 10 do 15 hodin

Cílená propagace v Plzni

Smyslem akce Bezpečná Šumava je ukázat, že všichni záchranáři, kteří se podílí na záchraně života a zvýšení bezpečnosti v území, jsou sehraný tým. A obzvlášť to platí v Národním parku Šumava. Na rozsáhlém a členitém území, které se rozprostírá přes tři státy a v České republice přes dva kraje, jeden záchranářský tým neznamená nic. Životně důležitá je spolupráce.

Organizátorem Bezpečné Šumavy je Správa NP Šumava společně s Odborem záchranné služby a urgentní medicíny Armády ČR a Hasičským záchranným sborem Plzeňského kraje.

Jedná se již o sedmý ročník akce, během které se veřejnosti představí jednotlivé složky Integrovaného záchranného systému ČR. K vidění bude vrtulník LZS AČR, zásahové vozy HZS Plzeňského i Jihočeského kraje a sborů dobrovolných hasičů obcí na území parku, Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje, Policie ČR a mnoho dalšího.

Každý rok je akce zaměřena na jiné téma, letos na lesní požáry v oblastech s pyrotechnickou zátěží. Návštěvníci se tak mohou těšit i na dynamické ukázky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka