Bezpečně do školy i domů ve Starém Plzenci

Frekventovanou Žižkovu ulici doplnil nový Oranžový přechod Nadace ČEZ, za tmy osvětlený. Přispěje k větší bezpečnosti chodců a ostražitosti řidičů.

Cílená propagace v Plzni

Přechod pro chodce u základní školy v Žižkově ulici ve Starém Plzenci přitáhl ve středu 25. dubna dopoledne pozornost kolemjdoucích.  Slavnostně zde totiž zástupci města a Skupiny ČEZ uvedli do provozu dva nové sloupy s osvětlením vyhovující intenzity.

Frekventovaná komunikace, která zajišťuje příjezd z Plzně do Starého Plzence a dále příjezd na Šťáhlavy, Letkov a Radyni sice byla na přechodu vybavena osvětlením, to ale již neodpovídalo nárokům na bezpečnost provozu. Město Starý Plzenec dostalo na úpravy příspěvek od Nadace ČEZ ve výši 120 tisíc korun v rámci grantového programu Oranžový přechod.

„Na Žižkově ulici je i silná tranzitní nákladní doprava do firem ve městě a okolí, proto přijatá opatření prospějí zejména dětem při cestě do a ze základní školy a dále rovněž turistům mířícím do města za památkami. V neposlední řadě však i motoristé uvítají lépe osvětlený a tím i přehlednější přechod pro chodce,“ uvedl tajemník Městského úřadu Radek Hroch.

Grantový program Oranžových přechod pomáhá předcházet riziku střetu řidičů s chodci na českých silnicích už od roku 2013. Celkem už Nadace ČEZ podpořila osvětlení na více než stovce přechodů ve všech krajích ČR. „ Budeme rádi za každou další obec či město, které se v zájmu bezpečnosti chodců a zejména dětí na nás s žádostí o grant obrátí,“ dodává ředitelka nadace Michaela Ziková.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka