Borský park na konci května ovládne festival žonglování

V sobotu 27. května čeká festival Žonglobalizace BOOM! Zahraniční performeři předvedou, jaké to je, když dva hrají šest různých postav.

Cílená propagace v Plzni

Zároveň vyplňují představení chůzí po laně, žonglují či zběsile rotují v kruhu. Přijďte se podívat do Borského parku! Vstupné se opět neplatí a zážitky budou k nezaplacení!
   
Den nabitý workshopy a představeními současného cirkusového umění, to je Žonglobalizace 2017. 27. května uvedou organizátoři z Žongléros Ansámbl kromě jiného Boom!, boom současného cirkusového umění snoubeného s tradičním uměním divadelních masek. Dva umělci, šest charakterů, jeden příběh. K tomu prověšené lano, Cyr Wheel, nebo třeba žonglování. "Tohle mezinárodní duo bude vlastně zakončovat denní část festivalu. Svým vystoupením doplní všechna tuzemská novocirkusová představení, která by měla zase navazovat na workshopy mnoha disciplín současného cirkusu.", vysvětluje Jiří Misař z Žongléros Ansámbl. "Stále se snažíme dodržovat dramaturgii, kdy chceme návštěvníky festivalu vtáhnout do dění, zkrátka jim dát možnost vyzkoušet si nový cirkus na vlastní kůži. Letos jsme připravili workshopy vzdušné akrobacie, a to jak "klasické" šály, tak i novinku, workshop akrobacie na závěsném kruhu. Vyzkoušet si bude možné i akrobacii párovou a  akrojógu. Pohybu milovní návštěvníci mohou také rotovat v kruhu, tzv. Cyr Wheelu, nebo si vyzkoušet, co všechno se může umět, když rotujete kruhem kolem svého těla, dalo by se říci "tančíte" s hula hoop."  Tímto výčtem nabídka nekončí. Své zájemce si určitě najde i workshop jízdy na jednokolce, chůze na chůdách či přecházení po slackline.
 
A kde nabírají své zkušenosti a brousí svůj um lektoři z Žongléros Ansámbl? Vše se rodí v centru Cirkulárium, které sídlí na Husově náměstí v Plzni. "Cirkulárium je jediné středisko současného cirkusu v Plzni a snažíme se, aby nesloužilo jen nám, kteří jsme kouzlu současného cirkusu už dávno podlehli. Pokud nacházíte zálibu v nevšedních sportovních disciplínách, láká vás hravý pohyb, můžete se se zmiňovanými cirkusovými umy seznámit během seminářů či kurzů, které v průběhu celého roku centrum Cirkulárium nabízí. Více o festivalu Žonglobalizace i pořádaných kurzech najdete na www.zongleros.cz či na facebookových profilech Žonglobalizace a Cirkulária," doplňuje Jiří Misař.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 14.05.2017 14:09



3 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka