Bosch Fresh festival s Pohlreichem i dalšími se v květnu chystá do Plzně

Ochutnej svět se Zdeňkem Pohlreichem a dalšími, na Bosch Fresh festivalu, největším českém festivalu dobrého jídla a pití.

Jarní servisní akce AUTO CB

Plzeň se spolu s dalšími městy, kterými jsou Pardubice, Liberec a České Budějovice, stane, již po sedmé, hostitelem Bosch Fresh festivalu roku 2017. Jak je pro tuto událost řadu let zvykem, půjde o příjemně strávený víkend, doslova nabitý bohatým programem a skvělou gastronomií.   Svým podtitulem OCHUTNEJ SVĚT! láká festival všechny Západočechy k degustaci vybraných zahraničních pokrmů a delikates.

Festival dlouhá léta působí v řadě měst. Nejdéle, šest let, je stabilním bodem programu právě města Plzeň, dlouhá léta je zakotven také v Pardubicích, navštívil Prahu a Brno. Jenom loňský ročník festivalu přilákal bezmála 100 tisíc návštěvníků, kteří zkonzumovali celkem 300 tisíc degustačních porcí. Na každém z festivalů se pak představilo 20 top restaurací, 11 pivovarů, které dohromady přivezli až 50 pivních speciálů a vytočili 25 tisíc piv, 10 vinařství, s celkem 5 tisíci prodanými lahvemi vína, 4 pražírny kávy a 10 tisíc uvařených káv.

V rámci programu bude i letos připraveno hned několik pódií, z nichž dominantní je hlavní cooking stage s živými kulinářskými show vyhlášených kuchařských es, jako Zdeněk Pohlreich a další. Navazuje velmi oblíbená interaktivní workshop stage, grill stage s celodením grilováním a workshopy nebo pódium, které se bude věnovat kávě – Coffee stage.

Kromě skvělé podívané ale můžou návštěvníci po celou dobu konání festivalu degustovat menu TOP restaurací západočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vybrané lahůdky ať už regionální nebo světové kuchyně není v tomto regionu nouze, proto rozhodně bude z čeho vybírat. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty.

O netradiční pohlazení chuťových pohárků se postará zážitková gastronomie, jako například molekulární a extrémní catering nebo entomofágie neboli hmyz na talíři. A zajímavým bodem letošního ročníku bude i objevování různých světových kuchyní a specialit. „V minulých letech jsme si všimli velkého zájmu lidí o vše, co souvisí se zahraniční gastronomií. Proto jsme se rozhodli pojmout letošní ročník jako takovou malou cestu napříč kulinářským světem. Návštěvníci tak mohou ochutnat kuchyni indickou, vietnamskou, americkou, francouzskou, středomořskou a další“, uvádí Petr Jirásek, pořadatel festivalu.

Pro milovníky lahodných moků, jako jsou víno a pivo, budou připraveny ochutnávky z české i zahraniční produkce nejlepších vinařství a představí se známé i menší, či rodinné pivovary.
Na své si přijdou prostě všichni, od pivních nadšenců, přes milovníky světové kuchyně až po rodiny s dětmi.

„Věříme, že i sedmý ročník festivalu v Plzni přiláká opět spoustu gurmánů, jak nových, kteří na náš festival ještě neměli možnost zavítat, tak těch, kteří jsou jeho pravidelnými návštěvníky. Věříme, že se nám podaří ukázat zase něco nového a že se festival stane inspirací pro všechny, kdo holdují dobrému jídlu a pití“ dodává Petr Jirásek, pořadatel festivalu.

Pro zájemce připravili navíc organizátoři poprvé v historii možnost, zakoupit si vstupenky v předprodeji v síti Ticketportal nebo online na www.freshfestival.cz/vstupenky. Výhodná cena vstupenky 100 Kč obsahuje jednodenní vstup na kterýkoliv den vybraného festivalu a dárek v hodnotě 40 Kč v podobě oroseného ležáku Pilsner Urquell, který si můžou návštěvníci sami, za asistence a výkladu Mastera Bartendera, načepovat do skla.

Festival se uskuteční 20. a 21. května 2017, v parku za OC Plzeň Plaza. V sobotu bude v celém areálu probíhat program mezi 10:00-20:00 a v neděli pak od 10:00 do 17:00 hodin.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka