Bratři Malinové jedou na turné a zvou do Měšťanské besedy

Uznávaná kapela Malina Brothers, v níž se sešli banjista Luboš, kytarista Pavel a houslista Josef Malinovi a která má za sebou i několik vystoupení ve Spojených státech, je nyní na turné po českých divadlech a klubech.

Cílená propagace v Plzni

Malina Brothers, „supergroup“ české folkové a country hudby, přibralo skvělou zpěvačku Kateřinu Garcíu a vyráží na turné, během nějž představí autorské skladby s přesahem do irské, ale i vážné hudby a postupně se dostane až k bluegrassovým kořenům, ze kterých vychází.

Je to již 8 let, co se dala dohromady „supergroup“ české folkové a country hudby. Banjistu Luboše Malinu (Druhá tráva), kytaristu Pavla Malinu (ex. Druhá tráva, Žalman) a Josefa Malinu (Jimmy Bozeman & the Lazy Pigs) tehdy doplnil kontrabasista Pavel Peroutka (Spirituál kvintet). V současnosti Malina Brothers vydali již třetí album, ze kterého můžete slyšet hlas zpěvačky Kateřiny Garcíy, pravnučky malíře Alfonse Muchy.

Malina Brothers za sebou mají řadu koncertů v USA, společně natočili tři úspěšná alba, přičemž to druhé se spoluhráčem Boba Dylana či Elvise Presleyho Charliem McCoyem. A právě toho na nové desce nahrazuje zpěvačka česko-španělského původu Kateřina García, rodačka z Prahy, která vyrůstala v Barceloně a nyní žije v Dublinu.

Na koncertě uslyšíte průřez ze všech tří alb. Kromě písní východočeského rodáka Mirka „Skunka“ Jaroše (Montgomery, Důl Mc Laren, Lady Yesterday), skupina představí autorské skladby s přesahem do irské ale i vážné hudby a postupně se dostane až k bluegrassovým kořenům, ze kterých vychází. 

Malina Brothers zahrají v Měšťanské besedě v Plzni 21. března v 19 hodin.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka