Bronz z mistrovství světa v aerobiku putuje i do Plzně

Mistrovství světa ve sportovním aerobiku a fitness týmech se konalo uplynulý týden 17. – 21. října v holandském Leidenu.

Jarní servisní akce AUTO CB

S největším napětím byly na mistrovství světa tradičně očekávány výkony v kategorii dospělých žen. Letos se totiž klání neúčastnila mnohonásobná Mistrně světa Australanka Allira Bull ani loni stříbrná Kristýna Zahradníčková. Obě překvapivě nenastoupily v singlech, ale v triích.

A právě kategorie tria byla plzeňským publikem nejvíce sledována. O cenné kovy bojovala v této kategorii plzeňská závodnice Eliška Fajfrlíková z Aerobik klubu LADY Plzeň, které hostuje v pražském triu FCBHŠ. A Eliška udělala radost nejen sobě, ale i svým fanouškům. Po vyrovnaném boji s dalším australským triem, ve kterém se představila vynikající singlistka Tahnee Bratanavicius, získala spolu s Kateřinou Sekerovou a Kateřinou Smíškovou bronzovou medaili.

Mnohaletá medailistka na českých i mezinárodních soutěžích Kristýna Zahradníčková se svými kolegyněmi Lucií Veličkovou a Adélou Citovou z tria Fitness studia Louny obsadila druhou příčku. Prvenství si odnášejí Australanky s několikanásobnou mistryní světa v dospělých ženách Allirou Bullovou.

Letošní mistrovství světa v kategorii dospělých se neslo pro Českou republiku ve znamení stříbrných medailí, kterou získala v kategorii žen Adéla Citová z Fitness studia Louny za mistrní Evropy Belgičanka Lissa van Brande, také naše dospělé páry Michal Toman a Markéta Koblerová z Fit Studia D, Fitness Center Báry a Hanky Šulcové v kategorii Grande Aerobic či Aerobic team Praha v kategorii Petite Aerobic.

Ve všech kategoriích  (věkových i soutěžních)  vezou Češi domů celkem rekordních 47 medailí!

„Toto mistrovství světa bylo ve znamení neuvěřitelných sportovních výkonů a emocí. Sportovní výkony závodníků byly tak vyrovnané, že do posledního finálového kola mohl medaili získat kdokoliv ze startovního pole. O medailových pozicích rozhodovaly ve finále opravdu detaily. Emotivní na tomto šampionátu bylo loučení několika závodníků a kolektivů v kategorii dospělí . Všichni se chtěli loučit medailovým umístěním. Ne všem se to však podařilo. Jsem ráda, že Elišce a Kačkám se rozloučením s triem v tomto složení podařilo,“ říká za plzeňský AE klub Lady Eva Fajfrlíková.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka