Byt Adolfa Loose zve na dobovou módní přehlídku

Mimořádná příležitost zažít módu z doby Adolfa Loose mohou zažít zájemci v sobotu 14. listopadu od 18 hodin v bytě Krausových, plzeňském Loosově interiéru v Bendově 10.

Cílená propagace v Plzni

Dobová módní přehlídka zavede návštěvníky do předválečné Plzně, odborný výklad podá odbornice Milena Hasalová, majitelka V-Vintage boutique, módu předvede tým modelek z okruhu tohoto oblíbeného plzeňského obchůdku s retro-oblečením.  Přehlídku, pojednávající o dobové módě, líčení a životním stylu, motivovala skutečnost, že Adolf Loos nebyl jen géniem architektury, ale bývá považován i za jednoho z tvůrců životního stylu, oblasti, kam spadá také oblečení. "Dosvědčuje to řada Loosových esejů, zaměřených na módu a životní styl či způsoby bydlení; jedna z nich například nese název Proč by měl být člověk dobře oblečen" uvádí publicista David Růžička z týmu orzanizátorů akce.

"Tématem přehlídky bude  hledání souvislostí mezi módou, užitým a vysokým uměním," říká Helena Prokopová za organizaci Plzeň - TURISMUS, která zajišťuje prohlídky plzeňskými Loosovy interiéry. "Vzhledem k omezené kapacitě míst už je více než polovina ze vstupenek prodaná. Lístek vyjde na 120 korun," dodává Prokopová.
 
Loosův interiér v Bendově ulici číslo 10 prošel rozsáhlou rekonstrukcí, poprvé se otevřel vloni. Otevřený byl na konci loňského září; veřejnost si mohla interiér prohlédnout v předchozích letech pouze omezeně během mimořádných příležitostí jako byly třeba oslavy 28. října.  Téměř roční obnova bytu Krausových se týkala jídelny, ložnice a obývacího pokoje, odstranit se ale především musely všechny nepůvodní prvky. Dnes slouží interiér také k pořádání řady kulturních akcí.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka