Čápi u Velkého Boru mají nově upravené hnízdiště

Další plánovaná úprava hnízdiště čápa bílého proběhla uplynulou sobotu. Tentokrát skupina plzeňských zvířecích záchranářů vyrazila na hnízdo do Velkého Boru u Horažďovic.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ve spolupráci s panem starostou a na žádost obce bylo v plánu osadit na komín s čapím hnízdem přístupový žebřík, který by umožňoval lepší údržbu hnízda i funkčního komínu. "Kromě osazení námi na míru vyrobeného žebříku jsme zároveň vyčistili střechu a okapy, přičemž bylo třeba vyrobit ještě jeden žebřík dřevěný, po kterém by se Radek Zeman mohl lépe dostat do spodní části strmé střechy a k okapovým žlabům. I na této akci se opět ukázalo, že při naší činnosti je velice důležitá souhra týmu a hlavně spolehlivost jednotlivých členů. Extrémní práce ve výškách vyžaduje nejenom určitou odvahu a zručnost, ale hlavně jistotu v tom, že ten kdo vás při práci jistí na laně ví, co dělá, a je na něj spolehnutí," líčí šéf skupiny Karel Makoň.

Ten děkuje všem zúčastněným za perfektně a profesionálně odvedenou práci. Panu starostovi a kolegovi Václavu Strolenému pak za pomoc a přímou podporu při realizaci.

foto: desop plzeň


Komentáře

  • Před 8 roky

    Děkuji všem, že zde hnízdo zůstává a čápi se mají kam vrátit. Bylo krásné pozorovat stavbu hnízda a následnou péči o mladé. Jen doufám, že ty 2 mláďata jsou v pořádku.
    Michal Suchý, Velký Bor

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka