Čech zkolaboval v Německu. Zachraňovali ho Plzeňáci i Olomoučtí

V úterý 19. září 2017 od osmi hodin ráno se příslušníci operačního střediska HZS Plzeňského kraje s kolegy z Olomouckého kraje a Společným centrem německo-české spolupráce v německém Schwandorfu podíleli na záchraně života českého řidiče kamionu.

Cílená propagace v Plzni

Ten  zkolaboval v Německu na parkovišti poblíž Passau (před sjezdem z dálnice A3 na silnici B12).

Společné centrum německo-české spolupráce ve Schwandorfu je národní ohlašovací centrum pro území SRN. Slouží v něm němečtí i čeští operátoři.

Řidič kamionu měl vážné zdravotní problémy. O pomoc si nezavolal na tísňovou linku, ale do České republiky majiteli autodopravy. Popsal mu přesně svůj zdravotní stav a zavěsil.

Majitel autodopravy okamžitě vytočil tísňovou linku 112. Jeho volání přijalo územně příslušné KOPIS HZS Olomouckého kraje. Příslušníci KOPIS Olomouckého kraje předali na KOPIS Plzeňského kraje veškeré vytěžené informace, které následně operační důstojník postoupil Společnému centru německo-české spolupráce ve Schwandorfu.

Na události bylo nejtěžší získat přesnou lokalizaci ohroženého řidiče. Přestože volání bylo zkomplikované několikanásobným předáváním informací, do čtvrt hodiny přišla do České republiky zpráva z Německa, že řidič je v péči zdravotnické záchranné služby.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 19.09.2017 19:50



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka