Cena hejtmana za společenskou odpovědnost 2015 zná své vítěze

V úterý byly na krajském úřadě vyhlášeny výsledky ve všech čtyřech kategoriích 3. ročníku soutěže Cena hejtmana Plzeňského kraje za společenskou odpovědnost pro rok 2015.

Cílená propagace v Plzni

První místa obsadil Systherm s.r.o., Gerresheimer Horsovsky Tyn spol. s r.o., Centrum pečovatelských a ošetřovatelských služeb Město Touškov a Statutární město Plzeň.

Vítězové 3. ročníku soutěže Cena hejtmana Plzeňského kraje za společenskou odpovědnost pro rok 2015 převzali z rukou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse certifikát, koš s regionálními potravinami a od Regionální Hospodářské komory Plzeňského kraje obrazy, které byly malovány klienty z Denního stacionáře Človíček s mentálním a tělesným postižením. 

„Vedle neustálého navyšování výroby a tvorby zisku je dobře, že se v našem regionu najdou firmy, které se chovají odpovědně a přispívají tím k tomu, že Plzeňský kraj dlouhodobě patří k nejlepším místům pro život a je považován za oblast s dobrou podporou investic pro rozvoj podnikání,“ uvedl při slavnostním vyhlášení výsledků hejtman Václav Šlajs. „Těší mi každoročně se zvyšující zájem o soutěž Cena hejtmana za společenskou odpovědnost, a že můžeme vyhlásit vítěze ve všech kategoriích,“ dodal. 

Kategorie Veřejný sektor - obce:

1. Statutární město Plzeň

2. Břasy

3. město Přeštice


Kategorie Veřejný sektor - ostatní:

1. Centrum pečovatelských a ošetřovatelských služeb Město Touškov

2. Bolevecká základní škola Plzeň

3. Fakultní nemocnice Plzeň


Kategorie Podnikatelský sektor – do 250 zaměstnanců:

1. Systherm s.r.o.

2. Skřivánek s.r.o.

3. Ibis hotel Plzeň / Kateřinská hotel s.r.o. 


Kategorie Podnikatelský sektor – nad 250 zaměstnanců:

1. Gerresheimer Horsovsky Tyn spol. s r.o.

2. Plzeňský Prazdroj, a.s.

3. Škoda JS a.s. 


Přihlásit do soutěže se mohly všechny podnikatelské subjekty a subjekty veřejného sektoru, které působí na území Plzeňského kraje, vyplněním přihlášky a dotazníku v období března a dubna. V květnu pak proběhlo hodnocení.

Cílem soutěže je ocenit veřejný sektor (tj. neziskové organizace, obce, školy, nemocnice aj.) a podnikatelský sektor, který je v Plzeňském kraji aktivní na poli společenské odpovědnosti. 

Obecným cílem soutěže je iniciovat zájem organizací o principy společenské odpovědnosti, charakterizované především zvýšeným zájmem o problematiku životního prostředí a sociální odpovědnosti, iniciovat posun pohledu na vlastní společenskou roli z úrovně „Profit only“ (pouze zisk) k širšímu pohledu tří „P“ – „People – Planet – Profit“ („lidé – planeta – zisk“).

Třetí ročník Ceny hejtmana Plzeňského kraje za společenskou odpovědnost 2015 vyhlásil Plzeňský kraj ve spolupráci s Regionální hospodářskou komorou Plzeňského kraje a Radou kvality ČR. Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost ideově vychází z Národní ceny ČR za CSR (CSR = Corporate Social Responsibility).

Společenskou odpovědnost jakožto odpovědnost firem za dopad jejich činnosti na své okolí definovala v roce 2011 Evropská komise. V praxi to znamená, že podniky, které přijaly zásady CSR za své, si dobrovolně stanovují vysoké etické standardy, snaží se minimalizovat negativní dopady na životní prostředí, pečují o své zaměstnance, udržují s nimi dobré vztahy a přispívají na podporu regionu, v němž podnikají. To firmám přináší možnost odlišit se od konkurence, stát se pro své zaměstnance atraktivním zaměstnavatelem a pro ostatní firmy žádaným partnerem.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka