Centrální obvod kontroluje bezdomovce na dětských hřištích

Tento týden proběhla první kontrola zaměřená na zneužívání herních dětských prvků bezdomovci.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Tyto kontroly zavádí třetí plzeňský obvod ve spolupráci s Městskou policií Plzeň poté, co na některých dětských prvcích byly přistiženy přebývající osoby bez domova.

Ve středu 22. srpna v brzkých ranních hodinách byla zkontrolována borská část dětských herních prvků včetně míst v Borském parku a Českého údolí. Do terénu vyrazili spolu s místostarostou MO Plzeň 3 strážníci borské služebny Městské policie Plzeň.

„Dnešní kontrolou jsme na samotných dětských prvcích nezjistili přítomnost závadových osob, nicméně v okolí hřišť byla situace jiná. Na okraji Borského parku i v Českém údolí, kde se nacházejí hřiště, jsme narazili na přebývající bezdomovce. Zvlášť v prvním případě se jednalo o člověka, jehož „příbytek“ hyzdil okolní prostředí a představoval zdravotní riziko, čemuž vzhled a zápach věcí nasvědčoval“, říká David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.

Přítomnými strážníky byly osoby zkontrolovány, poučeny a následně vykázány z míst, na kterých se nacházely. V případě místa na okraji Borského parku byl následně přivolán deratizér, který zanechané věci, místo a jeho okolí pečlivě chemicky ošetřil. Pracovníci společnosti Čistá Plzeň pak tyto věci odvezli k likvidaci.

„V takových případech, kdy se jedná o zdravotně rizikové prostředí, jednáme bezodkladně. Po provedené deratizaci odvážíme všechny věci k bezpečné likvidaci. V oblasti řešení likvidace těchto „doupat“ máme s plzeňským centrálním obvodem výbornou spolupráci“, informuje Petr Baloun, prokurista společnosti Čistá Plzeň.

„Jsem rád, že v tomto případě byl zásah rychlý. Myslím, že takto má vypadat spolupráce mezi obvodem, městskou policií a společností Čistá Plzeň. Všem zúčastněným děkuji a zdůrazňuji, že tyto akce nekončí a v souvislosti s bezpečností dětských hřišť, a nejen jich, budou samozřejmě pokračovat“, dodal David Procházka.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka