Centrální obvod Plzně opět chystá další Senior akademii

Poprvé se projekt Plzeňská senior akademie uskutečnil na podzim roku 2015 pro seniory s trvalým bydlištěm na území Městského obvodu Plzeň 3.

Cílená propagace v Plzni

Setkal se s nebývalým úspěchem. Od té doby se koná akademie pravidelně, a to nejen na území centrálního obvodu, ale i v dalších velkých částech města Plzně, a tak se ročně vzdělávají v oblasti bezpečnosti desítky, ba možná stovky, nadšených seniorů.

"Projekt je zaměřený na ucelené vzdělávání dané cílové skupiny, dle aktuálního stavu kriminality na území města Plzně. Podle toho byly vypracovány i preventivní programy, které jsou realizovány tak, aby na sebe vzájemně navazovaly, a tvořily tak komplexní celek vzdělávacího programu prevence kriminality v souladu s principem univerzity třetího věku," představuje myšlenku Karel Zahut, metodik prevence kriminality Městské policie Plzeň.

Plzeňská senior akademie je založena na spolupráci mnoha organizací, kromě Městského obvodu Plzeň 3 a Městské policie Plzeň například i neziskové organizace BESIP Plzeňského kraje, Bílého kruhu bezpečí nebo také Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje, Zdravotnické záchranné služby Plzeňského a Karlovarského kraje a České obchodní inspekce.

"Často slyšíme v médiích, že jsou senioři okrádáni různými podvodníky, ať už na prodejních akcích nebo přímo ve svých domovech, netuší, jaké nebezpečí na ně může číhat na internetu nebo kam se obrátit v nouzových či krizových situacích. Všechna tato témata, a mnohá další, zahrnuje projekt Plzeňské senior akademie, kde o nich účastníci aktivně mluví s odborníky nebo jsou vystaveni problému v modelových situacích. Součástí projektu je i návštěva operačních středisek záchranných jednotek nebo psího útulku," říká starosta centrálního obvodu David Procházka. "Proto jsem přesvědčen, že tento projekt má smysl, a dokazuje nám to i spousta seniorů, kteří projekt absolvovali a chtějí v podobném vzdělávání pokračovat."

Plzeňská senior akademie začíná 8. ledna, zájemci se mohou hlásit již nyní, a to na telefonním čísle 378 036 496 (platí pouze pro seniory s trvalým bydlištěm na území Městského obvodu Plzeň 3).

Témata přednášek:

Představení MP Plzeň

Jak si nenechat ublížit

Nebezpečí prodejních akcí (šmejdi)

Kriminalistika v praxi

Domácí násilí

Bezpečně v kyberprostoru

Bezpečně v silniční dopravě

Zvládání mimořádných událostí (IZS)

Základy první pomoci

Problematika odpadů na území Statutárního města Plzně

Slavnostní ukončení SA MP Plzeň

Exkurze:

Požární stanice Košutka

Operační středisko HZS

Útulek pro opuštěná zvířata

Operační středisko MP Plzeň

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka