Centrum Johan vyhlašuje uzávěrky přihlášek pro přehlídky amatérské divadelní tvorby

Johan, centrum pro kulturní a sociální projekty, pořádá každoročně regionální přehlídky zájmové umělecké tvorby.

Cílená propagace v Plzni

Obory jsou následující: umělecký přednes, divadlo poezie a pohybové divadlo, loutkové divadlo, studentské a experimentující divadlo a dětské divadlo. Přehlídky jsou významnou regionální událostí a jsou postupové, tedy s výběrem na národní festivaly. Regionální a krajská kola se letos konají v březnu a dubnu, termíny uzávěrek pro jednotlivce i skupiny jsou 16.2., 2.3., 9.3. a 16.3. dle oboru.

„Divadelní přehlídky nejsou jen o soutěžení, ale spíše o spolupráci, tvůrčím setkávání, vzájemné inspiraci a motivaci v umělecké práci. Velmi nás zajímá dění v oblasti dramatické tvorby v celém regionu, proto organizujeme také místní a městské předvýběry, odborné konzultace, případně zprostředkováváme režijní a produkční spolupráce,“ řekla Eva Gažáková, koordinátorka přehlídek.  „Dlouhodobě se tak snažíme vytvářet inspirativní a otevřený prostor pro prezentaci tvůrčí práce lidí všech věkových kategorií a přetvářet formu přehlídek z pasivního uživatelství k odpovědné spolupráci a sdílení,“ doplnil Roman Černík, ředitel centra Johan.

V roce 2017 proběhlo celkem 9 přehlídek (5 oblastních a 4 regionální) v pěti tvůrčích oborech v Plzni, Klatovech, Dobřanech, Stříbře, Kdyni a Sušici. Představilo se celkem 30 recitátorů a 46 inscenací. Celý cyklus hostil úctyhodných 768 účastníků.

V případě jakýchkoliv dotazů, prosím, neváhejte kontaktovat Evu Gažákovou na tel.: 773 453 010 nebo na mailové adrese: eva.gazakova@johancentrum.cz. Mailová schránka Evy Gažákové je také adresou pro zasílání přihlášek.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka