Centrum Starého Plzence čekají změny. Jaké, to v sobotu vysvětlí lidem

Již tuto sobotu budou mít všichni obyvatelé Starého Plzence možnost ovlivnit budoucí podobu městského centra.

Cílená propagace v Plzni

Vedení města připravuje podklady pro vyhlášení architektonické soutěže na obnovu části Smetanovy ulice přiléhající přímo k náměstí a jejího širšího okolí. A protože se jedná o jedno z nejcennějších území ve městě, jsou do přípravy podkladů zapojeni i obyvatelé Starého Plzence.

Všichni zájemci budou mít od 14.00 hodin možnost prohlédnout si běžně nepřístupné objekty na severní straně Smetanovy ulice. A nejen to  - na zajímavé a historicky cenné prvky v těchto objektech upozorní archeolog Radek Široký ze Západočeského institutu pro ochranu památek.

Program bude pokračovat od 15.00 hodin v jídelně společnosti PRONAP,  kde architektka Pavla Burešová vysvětlí přínosy architektonických soutěží a okomentuje dosavadní snahy o obnovu centra města.

 To je silně poznamenané nakonec nerealizovaným záměrem výstavby řady panelových domů ve Smetanově ulici. Při přípravě na tuto změnu došlo v 80. letech minulého století k vykoupení většiny objektů u části Smetanovy ulice přiléhající k náměstí a domy na jižní straně této ulice čekala postupná demolice. Domy na severní straně zůstaly neudržované, části z nich byly městem pronajímány soukromým zájemcům či spolkům a jejich stav je dnes havarijní.

Má smysl usilovat o jejich záchranu? A co by v centru města nemělo chybět? Zeleň, lavičky klidná místa k odpočinku a popovídání s přáteli? Nové byty a prostory pro místní spolky? O tom všem budou zájemci debatovat od 15.00 do 18.30 již tuto sobotu – 18. března 2017.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
17.03.2017 14:12



4 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka