Červencová Beseda: Pavlíček, Načeva i Jonáš a tingl-tangl

V polovině července vás na zahradě Měšťanské besedy čeká naprosto výjimečný hudební zážitek.

Cílená propagace v Plzni

Spolupráce kytarového mága Michala Pavlíčka a trvalky české alternativní scény Moniky Načevy funguje už od 90. let. V posledních třech letech ale tuto dvojici doplňuje ještě smyčcové kvarteto Pavla Bořkovce. V tomto složení vydali před dvěma roky společnou desku a příležitostně i koncertují. Letos v polovině července (17. 7.) se zastaví také na zahradě Měšťanské besedy.

„Vyvěste fangle na tingl tangle, protože Jonáš, Jonáš už je tu.“ Takto začíná jedna z písní prvního představení nové éry divadla Semafor, která odstartovala v roce 1962 a dala vzniknout divadelní postavě Jiřího Suchého. Jonáš i slavná hra žijí dodnes a po více než 55 letech jsou dokonce ve skvělé formě. Představení Jonáš a tingl-tangl totiž před rokem zpracoval v originální a jen lehce rozšířené podobě Divadelní spolek Kašpar. V Plzni ho uvede uprostřed letních prázdnin na zahradě Měšťanské besedy (30. 7.).

Také Kino Beseda promítá i v červenci. Na léto je připravena speciální akci – připomenutí oblíbených filmů za zvýhodněné vstupné 79 korun.

Kromě toho jsou přichystány také letní novinky – pokračování romantické komedie Mamma Mia: Here we go again!, Úsměvy smutných mužů s Jaroslavem Duškem či  Muž, který zabil Dona Quijota.

PROGRAM:

HUDBA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?

10. 7. 19:30 Jazz & Swing Night pro dětský úsměv

8. benefiční koncert zpěváka Petra Beneše a jeho kapely Jeepers Creepers, jehož cílem je udělat radost dětem z Dětského domova v Trnové. 

Kromě Petra Beneše se představí muzikanti Vašek Greif, Dan Eberle, Michal Cába, zpěvačka s krásným hlasem Katka Martínková a další. Zazní písně Louise Armstronga, Duke Ellingtona a dalších ikon jazzové scény, které budou okořeněny šansony a také hity Raye Charlesse...
Vstupné je zcela dobrovolné. Každý příspěvek velmi potěší, neboť veškerý výtěžek z koncertu poputuje do Dětského domova v Trnové.

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. Vpřípadě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru!

17. 7. 19:30 Michal Pavlíček & Monika Načeva & smyčcové kvarteto Pavla Bořkovce

Obdivovaný kytarový mág se spojil s jednou z nejslibnějších zpěvaček české a alternativní scény přelomu století. Už to slibuje jedinečný hudební zážitek, ale na zahradě Měšťanské besedy se k této dvojici navíc přidá smyčcové kvarteto!

Michal Pavlíček

Obdivovaný kytarový mág, skladatel svérázných hříček i autor introvertních rockových opusů stejně jako melodicky silných působivých balad. Skladatel symfonické a scénické hudby se zcela původním rukopisem i vyhledávaný producent. Je držitelem řady vítězství a ocenění v odborných anketách.

Monika Načeva

Jedna z nejslibnějších zpěvaček české a alternativní scény přelomu století. Prošla několika proměnami od klasického rocku přes elektronickou taneční hudbu po experimenty mimo hranice stylů. Na jejích albech spolupracovala řada osobností české scény: např. Jan P. Muchow, Michal Pavlíček a jako textař Jáchym Topol.

Tato dvojice se potkala při práci na debutovém albu Moniky Načevy Možnosti tu sou… v roce 1994. Michal Pavlíček zde citlivým způsobem zhudebnil básně Jáchyma Topola. V roce 2007 společně natočili druhé album Mami, k jehož vzniku byl přizván i DJ Five. Akustický gig Načeva + Pavlíček je proto postaven hlavně na průřezu těchto dvou desek.

Smyčcové kvarteto Pavla Bořkovce

Vzniklo na půdě Akademie múzických umění v Praze. Zaměřuje se především na českou hudbu 20. a 21. století. Jejich hlavní cíl tkví nejen v propagování neprávem opomíjených autorů Bořkovcovy generace, ale slouží také hudbě „nové“ současných skladatelů.

Členové: dva houslisté – Alexej Aslamas ml. a Ondřej Hás, dále violoncellista Štěpán Drtina a violista Matěj Kroupa (pravnuk skladatele Pavla Bořkovce).

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. Vpřípadě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru!

DIVADLO

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?

12. 7. 20:00 Monology vagíny

Dojemná a rozpustilá exkurze do poslední neprobádané oblasti, do poslední zakázané zóny. Je oslavou ženské sexuality ve vší její složitosti a tajemnosti.

Monology, které diváci uslyší, jsou zhutněnými, víceméně doslovně ze života opsanými soukromými dějinami žen - různých žen typově i povahově, žen s různými osudy a různou schopností čelit osudu. Některé z příběhů jsou na první pohled banální, jiné tančí na vratkém laně nad propastí citového kýče. Další zase přicházejí jakoby z onoho světa násilí, brutality, sprostoty, bezcitnosti, světa, kde lidský život obecně má pramalou cenu a ten ženský skoro žádnou. Oba póly patří k sobě jako noc a den, setkávají se v nekonečné a bezedné vagíně vesmíru jako v útočišti, polední vidině naděje pro tonoucí a bludné.

režie: Irena Žantovská

hrají: Dáša Bláhová, Jitka Asterová a Michaela Sajlerová

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. Vpřípadě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru!

30. 7. 20:00 Jonáš a tingl-tangl

Divadelní spolek Kašpar

Divadelní spolek Kašpar si připravil uctivý remake a znovu nastudoval hru pánů Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra Jonáš a tingl-tangl. Přijďte si do Měšťanské besedy užít jednu z nejslavnějších her Semaforu.

Podle režiséra hry Jakuba Špalka byly na počátku rozhodnutí zkoušet hru Jonáš a tingl zcela sobecké důvody. „Elpíčka divadla Semafor z konce 60. let byla u nás doma značně odřená a s jejich písničkami jsem se probroukal raným mládím.“

Dnes sice známe zvukové záznamy, známe slavné klipy, filmy, ale to, z čeho to vzniklo, jak to začalo, to vlastně neznáme. Původní podobu představení jsme (přirozeně) nezažili. „Zároveň jsem myslel na to, že aktivní pamětníci – protagonisté jsou stále tady a je možné se s nimi sejít na výzvědy. A smělá myšlenka byla skoro na světe. Mělo to háček – kde najít ty dva svébytné pány?“ ptal se sám sebe Špalek. Ale i to mělo nakonec překvapivě snadné řešení.

Hrají: Petr Lněnička, Zdeněk Dočekal, Adéla Petřeková, Veronika Němcová, Pavel Husa, Klára Böhmová

Autor: Jiří Suchý, Jiří Šlitr

Režie: Jakub Špalek

Délka představení 1,10 hod, představení je bez přestávky

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. Vpřípadě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru!

OSTATNÍ ŽÁNRY

15. 7. 17:00 Letní taneční večer

Cyklus tanečních večerů pro seniory v režii Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně. K tanci
a poslechu hraje dobře známé plzeňské DUO EVERGREEN KLASIK ve složení Jan Ježek (housle + vokál) a Jaroslav Špelina (klávesy + vokál).

VSTUP ZDARMA

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. Vpřípadě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru!

KINO BESEDA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?

Zahraniční filmy promítáme v původním znění s českými titulky.

Léto vKině Beseda za zvýhodněné vstupné 79 Kč vtermínu od 9. – 19. 7. 2018

9. 7. 2018 20:00 Borg / McEnroe

ZEMĚ / ROK: Švédsko, Velká Británie/ 2017
REŽIE: Janus Metze
HRAJÍ: Sverrin Gudnason, Shia Labeouf, Tuva Novotny, Stellan Skarsgard
ZNĚNÍ: V původním znění s českými titulky
DOBA TRVÁNÍ: 107 min

Wimbledon rok 1980. Nejdeštivější léto desetiletí. Svět se těší, až uvidí tenisovou jedničku Björna Borga obhajovat svůj pátý titul na Wimbledonu. Jen málokdo zná drama v zákulisí. V pouhých 24 letech je Borg blízko konci, uštvaný a svíraný úzkostí. Jeho 20letý vyzyvatel John McEnroe se rozhodl nahradit svého bývalého hrdinu na trůnu Wimbledonu. Borg /McEnroe je příběh o ceně úspěchu.

10. 7. 2018 20:00 The Florida Project
ZEMĚ / ROK: USA / 2017
REŽIE: Sean Baker
HRAJÍ: Willem Dafoe, Bria Vinaite, Brooklynn Kimberley Prince a další
ZNĚNÍ: anglicky s českými titulky

DOBA TRVÁNÍ: 112 min

Nedaleko Disneylandu na Floridě stojí řada kdysi populárních pestrobarevných motelů. Okouzlující šestiletá Moonee (Brooklynn Prince) a její přátelé, kteří si naplno užívají léta, bydlí v jednom z nich. Radost ze svobody, potulování a neodolatelných kopečků zmrzliny nemá nudný a složitý svět dospělých šanci ohrozit. Co na tom, že její 22letá máma (Bria Vinaite) každý týden divoce shání peníze na činži a pozdními platbami dráždí starostlivého správce Bobbyho (Willem Dafoe). Je na čase seznámit se s novou sousedkou a naplánovat dalších pár průšvihů! Režisér Sean Baker přichází s neobyčejně silným snímkem, který se stal miláčkem kritiků i diváků ihned od svého uvedení na festivalu v Cannes.

11. 7. 2018 20:00 Lady Bird
ZEMĚ / ROK: USA / 2017
REŽIE: Greta Gerwig
HRAJÍ: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts,Lucas Hedges

ZNĚNÍ: anglicky s českými titulky

DOBA TRVÁNÍ: 94 min

Christine je osmnáct a má pocit, že ještě nic nezažila. Že umírá zaživa. Že se dusí, ve škole i doma pod dohledem matky, která ví všechno nejlíp. Jako většina jejích vrstevníků se rozhodne svůj život radikálně změnit. Že to bude bolet, si nepřipouští. Komedie Lady Bird herečky a debutující režisérky Grety Gerwig je neobyčejný film o obyčejném dospívání. Chytrý, upřímný a zcela výjimečný, o čemž svědčí jeden Zlatý glóbus a desítky nadšených recenzí.

Kdybyste si chtěli Christine (Saoirse Ronan) jednoduše zaškatulkovat, zařadili byste ji mezi rebelky. Není nijak zvlášť hezká a obličej plný akné maskuje růžovými vlasy. Není nijak zvlášť chytrá a tenhle deficit vyrovnává tvrzením, že má umělecké sklony. Asi nejzajímavější je na ní to, že coby symbol vzdoru odmítá své křestní jméno, sama si říká Lady Bird a chce, aby ji tak oslovovali i všichni ostatní. Když se s ní setkáme poprvé, absolvujeme její brutální hádku s matkou, po které naštvaně vystoupí z auta. Jedoucího. A přitom je tahle věčně nabručená holka se zlomenou rukou (následek výše uvedeného incidentu) ve skutečnosti citlivá duše, která by se jen chtěla správně zamilovat a najít smysl života, a je jen nervózní z toho, že se jí ani jedno zatím příliš nedaří.

Sama režisérka Greta Gerwig tvrdí, že Lady Bird je především milostný příběh, přičemž jeho nejsilnější linkou je vztah mezi matkou a dcerou. „Většina žen, které znám, měla v pubertě nádherný, přesto neuvěřitelně komplikovaný vztah ke své mámě. Lady Bird to poměrně přesně dokumentuje. Ani jedna není „ta špatná“. Ve snaze najít k sobě cestu dělají strašné kiksy, ale já je za tu snahu ve finále odměnila,“ dodává Greta Gerwig.

12. 7. 2018 20:00 Tátova volha
ZEMĚ / ROK: ČR / 2018
REŽIE: Jiří Vejdělek
HRAJÍ: Eliška Balzerová, Tatiana Vilhelmová, Martin Myšička, Boleslav Polívka, Emilia Vášaryová ad.

Eva (Eliška Balzerová) je kostýmní výtvarnice, bonvivánka a manželka šarmantního Ludvíka, který však velmi nečekaně a bez rozloučení umře. Tak nečekaně, že jí nestačí říct, že kromě jejich společné dcery Terezy (Tatiana Vilhelmová) měl ještě stejně starého nemanželského syna. To alespoň naznačuje pečlivě ukrytá dětská kresba, kterou Tereza náhodou objeví. Eva je rozhodnutá nečekané odhalení velkoryse ignorovat. S Ludvíkem si vždycky všechno říkali, o svých milencích a milenkách měli vzájemně přehled, a kdyby nějaký nemanželský syn existoval, určitě by o něm věděla jako první. Tereza, které se vlastní život sype pod rukama, se k přízraku tajemného nevlastního bratra upne. Přemluví svoji matku, aby se společně vydaly po stopách Ludvíkových milenek (Vilma Cibulková, Eva Holubová, Hana Maciuchová) a zjistily o jeho tajemství víc. Na cestu vyrážejí Ludvíkovým veteránem Volha GAZ 21.

16. 7. 2018 20:00 Ztratili jsme Stalina

ZEMĚ / ROK: VB, FRA/ 2017

REŽIE: Armando Iannucci
HRAJÍ: Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Paddy Considine, Rupert Friend, Andrea Riseborough ad.

DOBA TRVÁNÍ: 106 min

5. března 1953 umírá muž. Tím mužem je Josef Stalin. Po jeho skonu vypuká v řadách jeho nejbližších naprostý zmatek a panika. Na to, co nastane po skonu velkého vůdce, se dosud báli jen pomyslet. Vždyť Lenin byl, je a bude vždy živý. Proč by nemohl i Stalin? Během jeho života se soustředili především na to, jak jej přežít. A teď se začnou naplno projevovat absurdní a pokřivené charaktery všech těchto Stalinových pohrobků. Začíná boj o veškerou moc nad komunistickou říší, která do této chvíle patřila jen a pouze brutálnímu diktátorovi. O nejvyšší post nebo aspoň o bezpečné místečko pod ním se perou ti, kteří se za dobu Stalinovy krutovlády dokázali zbavit jakéhokoli vlastního názoru. Stále se ujišťují, co by tomu nebo tamtomu řekl Stalin, a co by se jim za to asi tak mohlo stát. Povýšení? Gulag? Provaz? Koho se mají bát teď? Jedni kují pikle proti druhým a do toho společně organizují okázalý diktátorův pohřeb.

Černá komedie Ztratili jsme Stalina dokonale zesměšňuje šílený komunistický režim a nejabsurdnější na tom je, že téměř vše v tomto filmu je založeno na skutečných událostech. Podle ruského ministerstva kultury snímek režiséra Armanda Iannucciho uráží sovětskou historii a zakázali jej promítat v kinech. Ve zbytku světa film sbírá kladné recenze i díky skvělému obsazení v čele se Stevem Buscemim (Chruščov), Jasonem Isaacsem (maršál Žukov) a monty pythonovcem Michaelem Palinem (Molotov).

17. 7. 2018 20:00 Rudá volavka

ZEMĚ / ROK: USA / 2018
REŽIE: Francis Lawrence
HRAJÍ: Jennifer Lawrence, Mary-Louise Parker, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts ad.

Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) je žena mnoha tváří. Oddaná dcera odhodlaná chránit svou matku za každou cenu. Primabalerína, jejíž dravost dotlačila její tělo a mysl na samotný limit. Mistryně ve svůdném a manipulativním boji.

Když utrpí zranění, které ukončí její baletní kariéru, Dominika spolu se svou matkou čelí neradostné a nejisté budoucnosti. To je důvod, proč se nechá zmanipulovat, aby se stala nováčkem ve Škole Volavek – tajné zpravodajské službě, která cvičí výjimečné mladé lidi jako je ona sama, aby používali své tělo a mysl jako zbraň. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku se z Dominiky stává nejnebezpečnější Volavka, která kdy ze školy vyšla. Nyní se musí smířit s tím, kým je, a využívat schopnosti, které má. Její život a životy všech, které má ráda, jsou v ohrožení. Včetně agenta CIA, jenž se jí snaží přesvědčit, že je jediný člověk, kterému může věřit.

18. 7. 2018 20:00 Tvář vody
ZEMĚ / ROK: USA, Kanada / 2017
REŽIE: Guillermo del Toro
HRAJÍ: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones ad.

DOBA TRVÁNÍ: 123 min

V utajované americké vládní laboratoři probíhají experimenty spodivuhodným obojživelným monstrem nalezeným v Amazonii. Ví se o něm velmi málo – domorodci jej uctívali jako boha, může dýchat na vzduchu i pod vodou, podobá se člověku a je považován za nebezpečného tvora. V laboratoři jej drží a bezohledně zkoumá ambiciózní vládní agent Richard Strickland (Michael Shannon). Zachází s ním spíše jako s biologickým materiálem než s živou bytostí. Jeho experimenty neberou ohledy na to, zda objekt zkoumání zůstane na živu.

Ve stejné laboratoři pracuje němá uklízečka Elisa (Sally Hawkins) a když se náhodou střetne s uvězněným stvořením, dokáže s ním navázat takovou komunikaci, k níž není potřeba žádných slov. Stačí jim gesta a emoce. Elisa jej nevnímá jako nebezpečnou zrůdu, cítí především jeho strašlivou osamělost. Je to i tím, že tato záhadná bytost má jednu základní vlastnost vody. Jak voda přijímá tvar nádoby, tak stejně tento vodní tvor přijímá vlastnosti každého, s kým se potkává, a odráží tak jeho agresivitu i osamělost nebo bezpodmínečnou lásku. Díky tomu se mezi ním a vnímavou Elisou vytvoří silné pouto. V okamžiku, kdy hrozí další brutální pokusy, Elisa pochopí, že je čas na společný útěk.

A protože jsme v 60. letech minulého století, neobejde se to bez účasti sovětských špiónů. Ideu filmu Guillermo del Toro přibližuje takto: "Voda má tvar určený tím, v čem zrovna v dané chvíli je. Voda může být velmi příjemná, ale je to také nejmocnější tvárná síla vesmíru. Taková je přeci i láska. Nezáleží na tom, do jakého tvaru vkládáme lásku, ať už je to muž, žena nebo jiné stvoření."

Film Tvář vody získal hlavní cenu na festivalu v Benátkách, sedm nominací na Zlaté glóby, znichž dvě proměnil a 4 Oscarové sošky včetně té za Nejlepší snímek roku 2017.

19. 7. 2018 20:00 Hastrman

ZEMĚ / ROK: ČR/ 2018

REŽIE: Ondřej Havelka

SCÉNÁŘ: Ondřej Havelka, Petr Hudský
HRAJÍ: Karel Dobrý, Simona Zmrzlá, Jan Kolařík, Jiří Maryško, David Novotný, Norbert Lichý ad.

DOBA TRVÁNÍ: 100 min

Romantický a zároveň ironický příběh hastrmana alias barona de Caus (Karel Dobrý), jehož láska k venkovské dívce Katynce (Simona Zmrzlá) naplňuje netušeným štěstím i stravující vášní.

Baron se vrací se svým sluhou (Jiří Lábus) z cest po světě, aby obnovil rybníky na svém panství. Jakožto moderní a osvícený člověk se životu místních vymyká. Středem jeho zájmu se stane nespoutaná a výjimečná rychtářova (David Novotný) dcera revoltující proti autoritám vášnivým uctíváním přírody a pohanských rituálů. Inteligentní a krásnou dívkou jsou okouzleni i učitel Voves (Jiří Maryško) a farář Fidelius (Jan Kolařík). Čím více se Katynka hastrmanovi přibližuje, tím více v něm rostou pochybnosti, zda jako člověk ve zvířeti a zvíře v člověku tentokrát obstojí. Z počátku 19. století se děj na moment přesune do současnosti, kde příběh jedné lásky, jedné vášně a jedné krajiny končí. Film vznikl na motivy románu Miloše Urbana oceněného Magnesií Literou.

23. 7. 2018 17:00 Muž, který zabil Dona Quijota

25. 7. 2018 20:00

ZEMĚ / ROK: Španělsko / Belgie/ Portugalsko / Velká Británie, 2018

REŽIE: Terry Gilliam
HRAJÍ: Jonathan Pryce, Adam Driver, Olga Kurylenko, Stellan Skarsgard, Jason Watkins ad.

DOBA TRVÁNÍ: 132 min

Toby býval idealistickým filmovým studentem. Jeho ztvárnění příběhu Dona Quijota, které natočil v malebné španělské vesnici, mělo obrovský úspěch. Ale to bylo kdysi. Z Tobyho se stal arogantní a cynický režisér reklam. Peníze a sláva ho změnily k nepoznání. A tak zatímco se ve Španělsku snaží dokončit natáčení nové reklamy, užívá si s manželkou svého šéfa.

Poté, co se Tobymu dostane do rukou stará kopie jeho studentského filmu, vydává se na místo, kde před mnoha lety svůj opus vytvořil. Zjišťuje, že jeho tehdejší počin měl na obyvatele ospalé vesnice stašlivý vliv. Potkává starého pomateného výrobce obuvi, který se domnívá, že je Don Quijot a Toby jeho Sancho Panza. Toby se ocitá uvězněný v bizarních fantaziích starého pána. Rozlišit realitu od fikce je pro něj stále těžší. V průběhu svých komických a stále více surrealistických dobrodružství je Toby nucen čelit tragickým důsledkům filmu, který navždy změnil naděje a sny malé vesničky.

Může Toby získat zpět svou lidskost? Může Don Quijot přežít své šílenství?

Legendární režisér, který má na svém kontě hity jako 12 opic, Král rybář, Kletba bratří Grimů, se ale nevzdal. Jeho sen o natočení tohoto pohádkového dobrodružství se konečně stal skutečností. Hlavních rolí se ujali Adam Driver (Star Wars: Síla se probouzí, Poslední z Jediů), Jonathan Pryce (Piráti z Karibiku, Vrtěti ženou), Olga Kurylenko (Quantum of Solace, Nevědomí) a Stellan Skarsgard (Mamma Mia).

O realizaci filmu Muž, který zabil Dona Quijota se režisérský mistr Terry Gilliam snažil téměř 20 let. Přípravy a shánění finančních prostředků zabraly zhruba 10 let. V roce 2000 začalo natáčení. Tehdy se před kameru postavili Johnny Depp a Jean Rochefort. Od první klapky štáb stíhala jedna katastrofa za druhou. Krupobití zničilo drahou techniku, natáčení stále rušily průlety stíhaček a Rocheford onemocněl, takže musel odjet do Francie a podrobit se operaci. Projekt byl zrušen po 6 natáčecích dnech. Díky tehdejší přítomnosti dokumentaristů na place vznikl v roce 2002 velmi originální dokument Ztracen v La Mancha.

23. 7. 2018 20:00 Mamma Mia! Here We Go Again

24. 7. 2018 20:00

30. 7. 2018 20:00

ZEMĚ / ROK: USA / 2018

REŽIE: Ol Parker
HRAJÍ: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgard, Julie Walters, Dominic Cooper ad.

DOBA TRVÁNÍ: 114 min

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom!

S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život.

Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgard).

Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo.

Benny Anderson, jeden z pilířů skupiny ABBA, se na pokračování podílel jako výkonný producent a slibuje, že pokračování by mělo divákům přivodit stejně nakažlivou náladu, jakou cítili u jedničky. „Jsem moc rád, že se nám vrátili všichni herci, a hlavně že jsme jako mladou verzi Donny obsadili Lily James. Ta holka skvěle zpívá, ale navíc vás hned v první záběru přesvědčí, že tohle je pravá Donna,“ říká Anderson.

26. 7. 2018 18:00 Úsměvy smutných mužů
26. 7. 2018 20:00

31. 7. 2018 20:00

ZEMĚ / ROK: CZ / 2018

REŽIE: Daniel Svátek
HRAJÍ: David Švehlík, Jaroslav Dušek, Ondřej Malý, Ivan Franěk, Marika Šoposká, Táňa Medvecká ad.

Čtyři úspěšní chlápci v nejlepších letech, teda asi kdysi úspěšní... Než se začali věnovat něčemu zcela odlišnému. Spisovatel Josef, sportovec Honza, učitel Tomáš a úředník Milan. Co je spojuje? Chlast. A nutno dodat, že na začátku příběhu ve velkém stylu. Jsou to opravdoví mistři. Zdánlivá maličkost - jedna jediná sklenička, její obsah, dělí tyhle čtyři pány, ale i mnoho jim podobných, od většiny ostatních. Vzdát se jí, byl pro ně donedávna neřešitelný problém.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka