Česká dřevorubecká špička se představí v neděli v Plzni

V krásném amfiteátru za obchodním centrem Plzeň Plaza se v neděli 10. září od 12 hodin uskuteční už 10. ročník v dřevorubeckém sportu STIHL® Timbersports®, CZECH CUP Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

Na západ Čech přijede špička České republiky, diváci se mohou těšit na 16 sportovců, kteří určitě žádnou část soutěže nevypustí, protože se jedná o kvalifikaci na Mistrovství České republiky. Do finále postoupí pouze 12 z devětadvaceti borců a pro některé je plzeňská kvalifikace poslední šancí, jak získat postupové body.

Za Plazou se představí sportovci z plzeňského kraje, chybět nebude favorit Martin Kalina a také Jan Kamír se synem. Závodníci se utkají ve dvou přesekávacích disciplínách a ve stejném počtu řezacích disciplín. Vítěz si odveze pilu a další věcné ceny, ostatní budou bojovat o finanční prémie, a hlavně o body pro účast v MČR.

Návštěvníci se mohou těšit na opravdu nadupaný program! Disciplínu Springboard (přesekávání ve výšce) a Hot Saw (řezání s pilou s výkonem přes 62 PS) předvede vicemistr světa Martin Komárek. Závod plný napětí a silných výkonů, bude prokládán diváckými soutěžemi a na závěr vystoupí národní tým s ukázkou štafetové soutěže. Dále bude k vidění ukázka dřevosochání.

Plzeň patří dlouhodobě mezi velmi oblíbené destinace, kam dřevorubci během sezony zavítají. „Plzeňané a vůbec Západočeši mají Timbersport rádi, drží rekord návštěvnosti venku v dešti, kdy se k Plaze přišly podívat téměř čtyři tisíce diváků. Plzeň nám dokázala, že může hostit nejenom mistrovství republiky, ale také Euro Challenge. Navíc areál za Plazou je nádherný. Kontrast moderní budovy s parkem plným zeleně v pozadí tvoří skvělou kulisu. Prostě k Plzni patří Timbersports stejně jako fotbal nebo hokej,“ říká pořadatel a reprezentant ČR Martin Komárek.

Letošní MČR proběhne v Ostravě 23. září 2017. Novou sérii 2018 otevře poslední závod v Ústí nad Labem 28. října 2017, jehož výsledky se budou počítat do sezóny 2018.  Toto ovšem nebude konec sezóny. Ti nejlepší se nominují na listopadové MS v Norsku, kde se český tým bude snažit opět o zisk titulu pro nejlepší družstvo Evropy, kterým se stalo na MS 2016 ve Stuttgartu.

STIHL® Timbersports® Czech cup startuje v Plzni za obchodním centrem Plaza ve 12:00, vstupné je zdarma.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 09.09.2017 10:22



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka