Cestovatelská soutěž Kompas láká v kraji k návštěvě památek podpořených z EU

Už šestým rokem se mohou obyvatelé či návštěvníci jižních Čech a Plzeňského kraje zapojit do cestovatelské soutěže Kompas a vyhrát hodnotné ceny.

Cílená propagace v Plzni

Soutěž, kterou pořádá Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad, láká k návštěvě turisticky zajímavých míst, jejichž vybudování nebo rekonstrukce byly finančně podpořeny prostřednictvím Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad (ROP Jihozápad). Zájemci mohou vybírat z celkem deseti turisticky atraktivních míst a objevovat tak krásy jižních a západních Čech.

Podstatou soutěže Kompas je cestování napříč Plzeňským a Jihočeským krajem a návštěva vybraných projektů, které jsou vyhledávaným turistickým cílem. „Na každém takovém místě turisté naleznou soutěžní kód, který zadají na internetové stránky www.rr-jihozapad.cz/kompas a pak už čekají, zda vyhrají nějakou z hodnotných cen. Lze vybírat z celkem deseti soutěžních míst, konkrétně volit mezi pěti projekty v Jihočeském a mezi pěti v Plzeňském kraji,“ uvedl Karel Hron, pověřen vedením Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad.

V jižních Čechách mohou turisté v rámci KOMPASu během letošních prázdnin navštívit Strakonický hrad, Buquoyskou hrobku v Nových Hradech, sportovní areál a koupaliště Zvíkovské Podhradí, chráněný památkový objekt Pivovaru ve Vlachově Březí nebo faru v Plané nad Lužnicí. „V Plzeňském kraji pak rozhlednu Tachov Vysoká (na snímku), Kulturní centrum – Pivovar Domažlice, zámeckou galerii Hrádek u Sušice, pěší stezky Božkovsko-Koterovského rozvoje cestovního ruchu nebo rekonstruovaný a rozšířený park v Rokycanech,“ řekl předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad a náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner.

Po celou dobu trvání soutěže, tedy během července a srpna, bude probíhat každý týden losování. Účastníci soutěže tak mohou za své hlasování získat zajímavé dárkové balíčky. „Po skončení soutěže pak ještě vylosujeme hlavní výherce, kteří obdrží jednu z hlavních cen - digitální fotoaparát, GoPro kameru, outdoorovou navigaci, sportovní hodinky nebo tachometr. Zároveň také oceníme místa, která získala nejvíce hlasů,“ doplnil místopředseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Petr Podhola.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka