ČEZ Distribuce investovala do sítí přes 102 miliardy korun, v kraji dokončila transformovnu Kostelec

Do výstavby a rekonstrukce putuje v letošním roce 9,6 mld. korun, další 0,6 mld. korun směřuje na opravy. Ve srovnání s rokem 2016 (8,6 mld. korun) došlo k navýšení o 1,6 miliardy korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Za dobu své existence od roku 2005 investovala společnost do sítí přes 102 miliardy korun. Pro příští rok jsou naplánované prostředky převyšující 11 miliard korun.

„Cílem investic je zajistit kvalitní a spolehlivé dodávky elektřiny a plnit rostoucí požadavky klientů na připojení k distribuční soustavě, s čímž souvisí i rozvoj obcí spojený s výstavbou domů a bytů. Díky investicím do distribučního zařízení je také umožňován další rozvoj české ekonomiky a vytvářen prostor investorům a tím i novým pracovním místům v regionech, kde naše společnost působí,“ říká Pavel Šolc, člen představenstva ČEZ Distribuce.

V západních Čechách ČEZ Distribuce dokončila výstavbu nové transformovny TR Kostelec (Ostrov u Stříbra) za 123,5 milionů korun. Důvodem výstavby byl nedostatečný výkon pro plánované průmyslové zóny Ostrov u Stříbra, Stříbro – Kasárna a Benešovice. Dalším z významných a důležitých projektů společnosti v Karlovarském kraji je v letošním roce unifikace krajského města Karlovy Vary - změna napěťové hladiny. Tento projekt obsahuje několik desítek dílčích investičních staveb, ve kterých dojde k přechodu z napěťové hladiny 10 kV na napěťovou hladinu 22 kV.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 02.10.2017 12:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka