Chcete chovat křečky? Zvířecí záchranáři nabízejí nalezence od popelnice

Celkem 21 křečků přivezla ve středu večer do plzeňské záchranné stanice živočichů odchytová služba Městské policie Plzeň. Zvířata byla sesypána do malého skleněného akvária a nalezena bezdomovcem za kontejnery v Lábkově ulici v Plzni – Skvrňanech.

Cílená propagace v Plzni

Zvířata pravděpodobně vyhodil nezodpovědný chovatel, který se jich zbavil tím, že je položil za kontejnery v sídlišti. "My jsme pak od
strážníků přijali 18 křečků živých, a to převážně březích samic, a tři křečky uhynulé, plus několik roztahaných čerstvě narozených mláďat.
Samice jsou před „rozsypáním“, a tak bych je co nejrychleji potřeboval předat zodpovědnějším chovatelům, aby mohly v klidu a mimo skupinu vrhnout mláďata," líčí šéf zvířecích záchranářů Karel Makoň s tím, že jde nám doslova o každý den, jelikož chovat 18 křečků
každého zvlášť opravdu nehodlá a ani nemá časový potenciál to řešit.

Zvířecí záchranáři žádají tedy chovatele a milovníky drobných hlodavců, kteří by měli zájem o nový chovný materiál, aby je v případě zájmu co nejdříve kontaktovali a zvíře si převzali k osvojení.

"Samozřejmě preferujeme zkušenější chovatele s patřičným chovatelským zázemím a zkušenostmi. Zvířat jsou relativně ochočená a nekoušou," dodává Makoň.

Kontaktovat ho lze na emailu ptactvo@desop.cz a nebo SMS na mobilním tel. 777145960.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka