Chinaski dorazí do Sušice v obměněné sestavě. Předkapelu hledají mezi místními

Zažít večer v roli hudební hvězdy - tedy zahrát si před narvaným sálem a vidět zákulisí slavné kapely.

Jarní servisní akce AUTO CB

Takový zážitek umožní jedné mladé a neznámé skupině nebo umělci kapela Chinaski na svém koncertě v Sušici. Hudebníci kolem zpěváka Michala Malátného se rozhodli, že na aktuálním klubovém turné nebudou mít jednu předkapelu, ale naopak nechají v každém městě zahrát místní hudebníky, které si sami vyberou. Termín koncertu v sušické Sokolovně je pátek 30. března. Vstupenky jsou k dostání v síti TicketLIVE. Kapely se mohou hlásit do 5. března.

Jedna z nejpopulárnější českých skupin Chinaski vyráží na jarní klubové turné Není nám do pláče v nové sestavě. Základní kapelovou a skladatelskou dvojici, zpěváka Michala Malátného a kytaristu Františka Táborského, doplňují přední čeští a slovenští hráči, které s Malátným a Táborským pojí dlouholetá přátelství a hudební sympatie. Za bicí v nové sestavě usedl jeden z nejlepších českých hráčů Lukáš Pavlík, který dosud koncertoval s Čechomorem, Ewou Farnou nebo Kamilem Střihavkou. Za baskytaru se postavil Tomi Okres, rodák z Košic, jenž byl dosud k vidění po boku Lukáše Adamce, Richarda Müllera, IMT Smile nebo Katky Knechtové. Čtveřici doplnil talentovaný klávesista, dlouholetý kapelník Ewy Farne - Jan Steinsdörfer. Toho již fanoušci Chinaski znají z podzimních halových koncertů. Podívejte se na video, jak vypadá nová sestava, která přehraje kromě písniček z nového alba i všechny zásadní kapelové hity: https://youtu.be/o15lOiZYk_E

„Pravidla pro zájemce o předkapelu jsou jednoduchá. Skupina nebo interpret musejí být ze Sušice nebo okolí a mělo by jim být do 25 let. Pak stačí poslat jeden YouTube link s vlastní tvorbou na adresu susice@chinaski.cz,“ popisuje Martin Pokorný z BrainZone Services, kteří turné kapely připravují. „Uzávěrka je 5. března. Kapelový set bude trvat 20 minut,“ dodává.
Chinaski se do Sušice těší, obzvláště na představení nové sestavy. „Noví spoluhráči jsou hudebníci, se kterými jsme si v průběhu posledních let padly do oka a do ucha. A protože to bereme jako začátek naší další etapy, začínáme turné na jaře v menších sálech, stejně jako to bylo v době našich začátků,“ popisuje zpěvák Michal Malátný.

O velké kapelové koncerty však fanoušci podle něj letos nepřijdou. Chinaski budou nejprve v nové sestavě headlinerem velkých českých festivalů. V dubnu startují na Ústeckém Majálesu, poté bude následovat Votvírák, Holešovská regata, Polanka Fest, Okoř, Pekelný ostrov či Vysočina fest. Kromě toho kapela pro fanoušky naplánovala nové festivaly Přehrady Fest, které se uskuteční 20. – 21. července na Slapech a 3. – 4. srpna na Vranově. Zároveň budou Chinaski v létě i pátečním headlinerem letní festivalové tour Létofest. Na osm zastávek skupina přiveze halový mejdan, se kterým na podzim objížděla vyprodané hokejové arény. Umožní jí to v rámci festivalů velké pódium. To dovolí přenést nejvýpravnější show skupiny i pod širé nebe.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 17.02.2018 14:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka