Chronická neplatička se v Nýřanech nelegálně připojila na plyn

Policisté z obvodního oddělení v Nýřanech a kriminalisté územního odboru Plzeň-venkov prováděli šetření k oznámení, že v Nýřanech na severním Plzeňsku mohlo dojít ke krádeži plynu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Podezřelá žena od roku 2015 nehradila svému dodavateli zálohy za odběr plynu, a to přestože byla několikrát obeslána ze strany poškozené společnosti upomínkou. Začátkem roku 2016 byla tedy ze strany pracovníků distribuční společnosti provedena demontáž plynoměru u jejího bytu. Žena místo aby uhradila předchozí dlužnou částku za plyn, rozhodla se neoprávněně připojit zpět k dodávce plynu. Na začátku března 2016 pomocí hasáku odstranila ze vstupu a výstupu do plynoměru dvě kovové záslepky s plombami a na oba konce našroubovala propojovací hadici tak, aby mohla odebírat zemní plyn, aniž by byla měřena jeho spotřeba. Plyn v průběhu roku 2016 při topné sezóny odebírala bez vědomí dodavatele a dopouštěla se tím krádeže. Svým jednáním neoprávněně odebrala zemní plyn v hodnotě téměř šestnáct tisíc korun.

Po provedeném šetření policisté ženu obvinili z přečinu krádeže, za který v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 16.05.2017 07:03



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka