Chtěla krást v domažlické ordinaci, vyrušil ji lékař

Lékař ji však vyrušil, takže peníze ukrást nestačila. Věc je zpracována ve zkráceném přípravném řízení.

Cílená propagace v Plzni

Dne 8. března 2018 zahájili policisté Obvodního oddělení Domažlice úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež ve stádiu pokusu. Podezřelou je šestadvacetiletá cizinka, která krátce před polednem téhož dne v ordinaci jednoho domažlického lékaře otevřela zásuvku u stolu, ve které uchopila část bankovek, konkrétně 6 100 korun, s úmyslem odcizit je. Když je držela v ruce, byla vyrušena lékařem, a proto bankovky pustila z ruky zpět do zásuvky.

Na místo po přijetí oznámení byla vyslána hlídka domažlických strážníků, kteří ženu eskortovali na Obvodní oddělení Domažlice. Policisté jí sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádež ve stádiu pokusu a je dále zpracován ve zkráceném přípravném řízení.

 Co je zkrácené přípravné řízení?
 Podle ustanovení trestního řádu se zkrácené přípravné řízení koná o trestných činech, o nichž přísluší konat řízení v prvním stupni okresnímu soudu, a na které zákon stanoví trest odnětí svobody, jehož horní hranice nepřevyšuje pět let, jestliže

a) podezřelý byl přistižen při činu nebo bezprostředně poté, nebo

b) v průběhu prověřování trestního oznámení nebo jiného podnětu k trestnímu stíhání byly zjištěny skutečnosti, jinak odůvodňující zahájení trestního stíhání a lze očekávat, že podezřelého bude možné do dvou týdnů postavit před soud.

Smyslem zkráceného přípravného řízení je urychlit a zjednodušit přípravné trestní řízení a v co nejkratší době postihnout pachatele méně závažných trestných činů.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 11.03.2018 06:38



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka