Co se skrývá pod drnem? Doprovodný program k výstavě

Výstava představuje výsledky výzkumu pracovnic oddělení Záchranných archeologických výzkumů realizovaného v předcházejících letech v těsné blízkosti historického jádra Přeštic.
Doprovodný program k výstavě trvá 90 minut a skládá ze dvou částí – komentované prohlídky (30 min.) a dílny (60 min.).

Cílená propagace v Plzni

Západočeské muzeum v Plzni – Národopisné muzeum Plzeňska, nám. Republiky 13, Plzeň 5. 5. – 18. 9. 2016, otevřeno úterý až neděle: 10 – 18 hodin

Výstava představuje výsledky výzkumu pracovnic oddělení Záchranných archeologických výzkumů realizovaného v předcházejících letech v těsné blízkosti historického jádra Přeštic. Návštěvníci se dozví, co vše může ukrývat půda na ploše jedné jediné stavební parcely v centru města a prostřednictvím vystavených exponátů mají příležitost nejen „putovat proti proudu času“, ale seznámit se také s hmotnou kulturou a regionální historií i prehistorií užšího Přešticka. V přilehlých prostorách Národopisného muzea Plzeňska je pro zájemce připraven také interaktivní doprovodný program.

Doprovodný program k výstavě

14. 7. – 31. 8., Národopisné muzeum Plzeňska, náměstí Republiky 13, atrium

Archeologie hrou

90minutový program se skládá ze dvou částí – komentované prohlídky (30 min.) a dílny (60 min.). Program je určen dětem ve věku 10 až 15 let, ale srozumitelný bude i pro ty mladší. Nejdříve se děti v rámci výstavy seznámí s nejstaršími dějinami jejich regionu. V další části programu si mohou zkusit práci archeologa v terénu a v laboratoři nebo si vyzkoušet některé z běžných denních činností našich dávných předků.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka