CONiáš – Parcon 2016

Cestování v čase je v rámci fantastiky jedno z nejoblíbenějších témat. A tak není divu, že se stalo leitmotivem právě 10. ročníku CONiáše, který se bude konat 24. 9. v Ústřední knihovně. Kromě desetiletého výročí bude letošní CONiáš zároveň i pětatřicátým Parconem, českým národním conem, který každý rok hostí jiná akce.

Cílená propagace v Plzni

Putování časoprostorem s CONiášem

Cestování v čase je v rámci scifi jedno z nejoblíbenějších témat. A tak není divu, že se stalo leitmotivem právě 10.ročníku CONiáše, který se bude konat 24. 9. v Ústřední knihovně. Kromě desetiletého výročí bude letošní CONiáš zároveň i pětatřicátým Parconem, českým národním conem, který každý rok hostí jiná akce. Cestovat v čase nebudeme jen se svými oblíbenými knihami a filmy, ale také s fanoušky. Do dob, kdy nebyl internet ,většina knih u nás byla zakázána a informace jsme čerpali jen z mnoha podomácku dělaných fanzinů.

Na co se můžete těšit?

Už ve čtvrtek 22.9. od 18.00 se můžete naladit na diskusním setkání se Samanthou Shannonovou v knižním klubu. Book club v angličtině se odehraje na pobočce Korunní. Přijďte si popovídat o britských fantasy knížkách.

V pátek 23.9.od 19.00 pak můžete pokračovat do Ústřední knihovny na jedinečný český sci-fi film Ikarie XB1, který prošel digitální úpravou.

Pozvali jsme řadu zajímavých hostů. Přednášet budou naši nejlepší spisovatelé a lidé, kteří dávají české fantastice šťávu i směr – Vilma Kadlečková, Jiří W. Procházka, Leoš Kyša, Leonard Medek, Františka Vrbenská, Tomáš Bandžuch, prezident československého Fandomu Zdeněk Rampas, Vlado Ríša, Pavel Renčín a další. Kromě přednášek budete mít možnost s autory pobesedovat u „kulatého stolu“.

V rámci Parconu vás čeká slavnostní galavečer s předáváním nejdůležitějších (nejen) literárních cen, ale také zahraniční host. Pozvání Městské knihovny v Praze a nakladatelství Host přijala britská spisovatelka Samantha Shannonová, autorka knih Kostičas a Vidořád, které vzbudily obrovský ohlas po celém světě.

Nebude chybět ani tradiční doprovodný program. Kromě příjemného posezení v maid kavárně budou k dispozici deskové hry, prodejní stánky, výstava, možnost vyrobit si vlastní placku (nebo si nechat namalovat placku na přání), komiksová čítárna a další překvapení.

Pořídit si budete moci i pamětní placku nebo krásnou výroční CONiáší tašku.

CONiáš-Parcon s podtitulem Včera, dnes a zítrase koná v sobotu 24.9.od 10:00 v Ústřední knihovně na Mariánském náměstí 1 (metro A Staroměstská, tram 17, 18). Návštěvníci s průkazem do Městské knihovny v Praze vstup zdarma, ostatní 80,-.

Aktuální informace najdete na http://www.facebook.com/conias.knihovna nebo www.mlp.cz/conias.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 12.09.2016 22:41




2 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka